Vierde wedstrijd Zomercompetitie Hsv Kennemerland .

Bij het uitzetten van het parcours kwam de zon al op, dat beloofde een stralende dag te worden. En dat werd het zonovergoten en door de windstilte voelde het warm en klam, geen weer om je druk te maken. Blijkbaar dacht de vis er net zo over, het was moeizaam om grote vis te vangen de kleintjes lieten zich wel vol op zien. In vak A wist Gert Lute wisselend tussen stok en feeder de hele wedstrijd regelmatig vis te vangen. Hetzelfde gold voor zijn buurman Bert Jansen, die als een speer van start ging. Toen het begon te stromen kostte het Bert enige tijd om te ontdekken wat er aangepast moest worden.

Verder op in het vak zat Andre van Pel volop beet, maar verzilveren van de beten wilde niet echt lukken. Wie dat wel lukt was Nico Schouws die vandaag een keer voor de stok had gekozen. Afgelopen vrijdag zaf hij bij een training door Clive Hill dat aan de kant veel vis viel te vangen en dan ben je met de stok altijd sneller en nauwkeuriger dan de feeder was zijn redenering. Vis naar vis werd geland geen tijd voor koffie maar ze waren wel hoofdzakelijk klein. In vak B sloot Raymond van de Meer de rij, het ging wel lekker gaf die aan.Wie in hetzelfde vak ook lekker zaten te vissen waren Cor Martens en Ton van de Nieuwboer beide met de feeder aan de overzijde. Ze gingen vrijwel gelijk op dat beloofde een spannende strijd. Clive Hill paste zijn techniek aan aan zijn training en dat ging opnieuw lekker. Vandaag mochten we Hendrikje Sikma weer verwelkomen zij deed het lang niet slecht maar moest wennen aan de kleine brasempjes in het kanaal.

Na 4 uur vissen gingen de weegploegen op pad. In vak A wist Nico Schouws met de stok zowel de wedstrijd als zijn vak te winnen, 89 stuks gaf de teller aan, dat was goed voor 8 kilo. Keurig tweede eindigde Bert Jansen die daardoor een sprong maakt in de B-klasse. De derde plaats ging naar Jean Chaginue. In vak B ging de winst naar Cor Martens met 6,5 kilo, op de voet gevolgd door Ton van de Nieuwboer. Clive Hill wist beslag te leggen op de derde plaats.

Na afloop waren er waardebonnen van Nipro (17,50 en 15 euro)voor de eerste van elk vak en waardebonnen van 7,50 voor de een na laatste van elk vak. En die prijzen elke wedstrijd en dat zonder enig inleggeld, de complimenten hiervoor aan de vereniging. Ook dank aan Nipro Hengelsport voor een stukje sponsoring. Het was een geslaagde ochtend, super weersomstandigheden, volop vis maar klein en een prima sfeer.

Uitslag 4e wedstrijd Zomercompetitie Hsv Kennemerland, Nh-kanaal Alkmaar

VAK A

       

1

Nico

Schouws

8.065

gram

2

Bert

Jansen

6.675

gram

3

Jean

Chagineu

6.122

gram

 

VAK B

       

1

Cor

Martens

6.470

gram

2

Ton van de

Nieuwboer

6.265

gram

3

Clive

Hill

5.313

gram

 

Na 4 wedstrijden heeft Clive Hill zijn koppositie opnieuw verstevigd en gaat nu alleen aan kop. Sjaak Veldt volgt op een puntje en nog een punt meer heeft Nico Schouws. In de B-Klasse heeft Cor Martens de koppositie overgeomen van Dolf Rijs. Dolf moest afhaken door autopech dat was jammer voor hem. Derde staat nu Bert Jansen. Het lijkt erop dat Cor Martens en Bert Jansen hun verblijf in de B zoo kort mogelijk willen houden.

Tussenstand A-klasse na een afschrijver

1

Clive

Hill

7

Kl.pnt

13230

gram

2

Sjaak

Veldt

8

Kl.pnt

12273

gram

3

Nico

Schouws

9

Kl.pnt

16661

gram

 

Tussenstand B-klasse na een afschrijver

1

Dolf

Rijs

5

Kl.pnt

23729

gram

2

Cor

Martens

6

Kl.pnt

26468

gram

3

Bert

Jansen

13

Kl.pnt

15871

gram

 

Voor het verenigingskampieonscahp gaat Cor Martens aan de leiding op de voet gevolgd door Dolf Rijs. Erg kanp is de derde plek voor Clive Hill als A-visser. Wellicht aast Clive ook op dit kampioenschap. Vieder staat Ton van de Nieuwboer en keurig vijfde Bert Jansen.

Tussenstand Verenigingskampioenschap na een afschrijver

1

Cor

Martens

5

Kl.pnt

26468

gram

2

Dolf

Rijs

6

Kl.pnt

23729

gram

3

Clive

Hill

8

Kl.pnt

13230

gram

4

Ton van de

Nieuwboer

10

Kl.pnt

13950

gram

5

Bert

Jansen

11

Kl.pnt

15871

gram

 

Zondag 22 augustus gaat de competitie verder met de vijfde wedstrijd.Terug

19-07-2021
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank