Vliegvissen op witvis en roofvis in VIS TV

Met hun vliegvishengels achterin en een kano bovenop de pick-up rijden de presentatoren van VIS TV in aflevering 10 naar het oosten van het land. Aan de Berkel – een kleine, traag stromende rivier – vissen ze een dag lang met een combinatie van kunstvliegen en streamers.

 

In het halfdonker laten de mannen hun kano te water en gaan ze op weg naar een stroomafwaarts gelegen stek. Het eerste uur hangt de mist nog boven het water en is het landschap een genot op zich. De vis laat even op zich wachten, maar dan slaat Daniël een kreet en blijkt een snoek zich in zijn streamer te hebben vergist.

Ook met wormen

Na weer een klein stukje varen verruilen de heren hun streamers op de tweede stek voor nimfjes. Een handjevol kleine baarzen komt daarmee op de kant, maar verder is het peuteren voor een visje. Struinend vissen de mannen nog flink wat water af om de dag bij een stuwtje af te sluiten. Hier gaan de vliegvishengels aan de kant en kiezen de heren voor een simpel dobbertje met een worm en ander kunstaas. Zou de Berkel hier nog een verrassing in petto hebben?   

 

Je ziet het aanstaande zondag7 maart om 09:30 uur op RTL 7.Terug

05-03-2021
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank