Volg digitaal de cursus Controle Visdocumenten

Heb jij passie voor het controleren van visdocumenten op viswater uit jouw regio? Wil jij je als vrijwilliger en ambassadeur verder ontwikkelen en samen met je controleteam hiervoor inzetten? Geef je dan op voor de gratis Cursus Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland.

Controle én advies

De Cursus Controle Sportvisserij is een eendaagse gratis cursus, bestemd voor (aanstaande) controleurs van hengelsportverenigingen of hengelsportfederaties. Je maakt tijdens de cursus kennis met de achtergronden van het stelsel van visserijregels, sportvisdocumenten, voorwaarden Gebruik VISpas en je krijgt handvatten mee voor je sociale vaardigheden bij controles aan de waterkant. Ook leer je hoe je controles eenvoudig kunt vastleggen in het Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS).

De manier waarop jij controleert bepaalt hoe de sportvisser het contactmoment ervaart.

Je rol als ambassadeur

Centraal leerpunt tijdens de praktijkgerichte cursus is om het controlemoment aan de waterkant prettig te laten verlopen, waarbij je vooral als gastheer van je vereniging optreedt. De manier waarop jij controleert bepaalt immers hoe de sportvisser het contactmoment ervaart. Je kunt de sportvisser informeren en voorlichten over het stelsel van visdocumenten als (jeugd)VISpas en Jeugdvergunningen, Voorwaarden en achtergronden Gebruik VISpas, verenigingsvoorwaarden, gebruik VISplanner en de visserijmogelijkheden die jouw verenigingswater biedt.

Waar en wanneer?

In verband met de COVID-19 maatregelen kunnen er sinds het voorjaar van 2020 geen fysieke cursussen controle meer worden georganiseerd. Vanaf het najaar 2020 wordt deze cursus met succes gegeven via Microsoft Teams. De `online` cursus heeft dezelfde opzet, met huiswerk en vooraf het online examen.

 
De eerstvolgende mogelijkheden dit voorjaar voor het deelnemen aan de cursus zijn:
- 8 maart 2021
- 15 maart 2021
Meerdere data volgen nog dit voorjaar.

Inschrijven

Heb je interesse? Je kunt je voor deze cursus direct inschrijven op de website van Sportvisserij Nederland. Een bevestiging van inschrijven en deelname krijg je per email toegestuurd, evenals de Lees- en Studiewijzer voor het huiswerk en het examen. Je kan dus direct aan de slag. Natuurlijk checkt Sportvisserij Nederland of je namens je vereniging of Federatie de Cursus Controle mag volgen. Meer informatie over de cursus vind je op de pagina Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland.Terug

03-03-2021
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank