AUHV wijzigt verenigingsbepalingen per 2021

(Bron: AUHV) De AUHV (Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging) heeft visvriendelijk en verantwoord vissen hoog in het vaandel staan. Dat is dan ook de reden dat per 1 januari 2021 voor de AUHV-wateren de verenigingsbepalingen als volgt zijn aangepast:

  • Het gebruik van een onthaakmat is voor karpervissers verplicht gesteld. Voor roofvissers wordt het gebruik van harte aanbevolen.
  • Tijdens het roofvissen dient men tevens een onthaak- en kniptang te bezitten en zo nodig te gebruiken.
  • Het is verboden om tijdens het vissen een leefnet in het bezit te hebben en te gebruiken, met uitzondering van wedstrijden die bij de AUHV/ regionale wedstrijdcoördinatie zijn aangemeld en voorzien zijn van een wedstrijdtoestemming. 

Bovenstaande bepalingen zullen in Visplanner.nl bij het AUHV-water worden toegevoegd en in de papieren AUHV-viswaterlijst en Gezamenlijke viswaterlijst.

 

Loodvrij vissen verplicht bij wedstrijden

Al eerder was een besluit genomen over het loodvrije vissen: het is verplicht om bij viswedstrijden en evenementen in AUHV-viswater loodvrij te vissen. Meer informatie hierover vind je in de “Green Deal” tussen Ministerie van EZI, Unie van Waterschappen & Sportvisserij Nederland.

 Terug

04-12-2020
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank