Wisselende vangsten bij zomercompetitie HSV Kennemerland

Zondag 13 september stond de zevende wedstrijd van de zomercompetitie van Hsv Kennemerland ditmaal in het Noordhollandskanaal in Schoorldam. Tijdig waren we aanwezig om een mooi parcours te steken maar het was nog stikke donker. Gelukkig bracht Hidde Hoeskstra uitkomst met een koplamp met de lichtval van een bouwlamp, echt super. Loting avond te voren om half zeven op de app en de voorbereiding kon beginnen. Waar de een zich beperkt tot een enkele feeder,  weten andere het voor elkaar te krijgen een uitstalling op te zetten waar menig hengelsportzaak jaloers op is. Om kwart voor acht het startsignaal van alle ballen begint het water spontaan te golven. Ik zou het bijna vergeten maar een speciaal welkom voor Elaine Vredenburg die graag wat bijleert of nog beter te gaan vissen. Dus heren en dames vergeet niet je tips te delen met Elaine.Snel na het voerbombardement worden al de eerste vissen gevangen. Wie werkelijk uit de startblokken springt, is Arie van den Burg, voor hem een forse autorit deze stek. Genoeg blijkbaar om een juiste tactiek uit te denken want voor ik zelf serieus start met vissen liggen er bij Arie al drie in het netje. Op staart springt Andre van Pel eveneens uit de startblokken net als Hendrik Moolevliet, de kiloknaller van Schoorldam. Op kop zit Raymond van de Meer die vandaag heeft besloten zijn effectieve vistijd beter te benutten dan voorgaande wedstrijden. Naast hem Clive Hill die de laatset wedstrijden uitstekend op dreef is, vandaag kiest hij voor feeder overzijde en kortbij. Zijn buurman Daan van der Venne heeft wat lichamelijke problemen zodat ook hij enkel voor de feeder koos.

Dat kwam Tom Moolevliet goed uit die nu de eerset B-visser was die de stok hanteerde. Zijn buurman Hidde Hoestra geniet van het kanaal in Schoorldam en dat is te merken, de vis kwam er goed op. Zijn beide buren Tom Moolevliet en Toon Colonello werden van tips voorzien door Hidde zodat zij ook hun visje kunnen vangen. Toon Colonello had een buitenstekje in de A-Klasse maar had vandaag opnieuw een offday. Hij verloor vele onderlijnen door een vuile stek en kon de vis verder van de overzijde niet aan het azen krijgen.

Opvallend was het grote aantal klaar gemaakte stokken in de A-klasse en dat in het midden van het parcours. Vis, veel vis leverde de stok op maar de grote lieten zich moeilijk vangen. Simon van der Kolk mijn directe buurman blijkt dan een ware pikeur. Drie vissen voor Simon kon ik er slechts een tegenover stellen en na het losschieten van een grote platte besloot ik mijn geluk maar te beproeven aan de overzijde. Lading pieren geknipt en dan maar hopen. Die keus werd niet gemaakt door Juan Cabrera die stug door viste met de stok.  Zijn slag vis was wel groter dan die van Simon maar qua aantal zat er een groot verschil tussen de mannen. Gedurende de wedstrijd werd het windje bettje dwars door het kanaal best lastig om secuur te blijven vissen.De stroming trok het laatste uur aan maar zorgde helaas niet voor meer vis. Bert Groot wist een rivierkreeft te landen, telt niet maar schijnt op het bord een ware delicatesse te zijn. Na vier uur vissen het eindsignaal en gaat de weegploeg op pad. In vak A weet Hidde Hoekstra het vak te winnen, op de voet gevolgd door Tom Moolevliet met daar achter Clive Hill. In vak B zat de vakwinnaar van vandaag Hendrik Moolevliet met bijna 12 kilo is hij opnieuw in Schoorldam iedereen de baas. Tweede eindigt Arie van den Burg en de derde plaats gaat naar Simon van der Kolk die qua aantallen heer en meester was.

 

Vak A

     

1

Hidde

Hoekstra

7.048

gram

2

Tom

Moolevliet

6.280

gram

3

Clive

Hill

5.973

gram

         
 

Vak B

     

1

Hendrik

Moolevliet

11.750

gram

2

Arie van den

Burg

7.942

gram

3

Simon vd

Kolk

6.874

gram

 

Na zeven wedstrijden begint het klassement zich meer en meer te vormen. In de A-klasse gaat Simon van der Kolk aan de leiding met slechts 5 punten gevolgd door Nico Schouws en Ton van den Nieuwboer beide met 8 punten. Qua degradatie is er niets veranderd voor Bert Jansen, Toon Colonello en Cor Martens  komt de B-klasse steeds dichter bij. In de B-Klasse gaat Arie van den Burg riant aan de kop met slechts 7 klassementspunten. Hidde Hoekstar volgt met 10 klassementspunten. Vissen beide mannen zo door dan kan de A-klasse hun niet ontgaan. Voor plek drie is het nu elke wedstrijd een wisseling van de wacht. Ditmaal is deze positie voor Tom Moolevliet die de laatste wedstrijden als een ware raket omhoog is geschoten. Maar achter Tom staan nog liefst vier kanshebbers op die gewilde promotie plek et weten Clive Hill, Jean Chagineu, Juan Cabrera en Daan van der Venne. Met drie wedstrijden in het verschiet belooft dat een spannende  strijd te worden.

 

A-Klasse (3 afschrijvers)

         

1

Simon vd

Kolk

5

Kl.pnt

29833

gram

2

Nico

Schouws

8

Kl.pnt

31766

gram

3

Ton van de

Nieuwboer

8

Kl.pnt

20554

gram

 

B-Klasse (3 afschrijvers)

         

1

Arie van den

Burg

7

Kl.pnt

27546

gram

2

Hidde

Hoekstra

10

Kl.pnt

30439

gram

3

Tom

Moolevliet

13

Kl.pnt

21023

gram

 

Voor het verenigingskampioenschap 2020 is de strijd nog open, na 7 wedstrijden gaat Nico Schouws aan de leiding met slechts een punt daarachter Hidde Hoekstra en weer een puntje minder Simon van der Kolk. De laatste wedstrijden en ook vandaag liet Nico steken vallen zodat dit kampioenschap een ware strijd gaat worden. Naast eerder drie genoemde heren zijn Arie van den Burg, Ton van de Nieuwboer, Tom Moolevliet en Clive Hill nog in de race voor dit kampioenschap. Met drie wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk.

 

Verenigingskapioen minus 3 slechtste

1

Nico

Schouws

10

Kl.pnt

32543

gram

2

Hidde

Hoekstra

11

Kl.pnt

34549

gram

3

Simon vd

Kolk

12

Kl.pnt

32188

gram

 Terug

15-09-2020
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
blank