NH Kanaal Oost Graftdijk

Herfstachtig weer kenmerkt de 5e  winterwedstrijd op zondag 12 januari 2020 in het Noordhollandskanaal bij Oost-Graftdijk.

Om 9 uur klinkt het startsignaal en gaat ieders met goede zin van start. Op kop weet Sjaak Veldt vrij snel de nul weg te werken. Gezien de wind heeft Sjaak gekozen voor enkel feederen. Zijn buurman Nico Schouws heeft gekozen voor de stok en heeft voor de nood een feeder klaar gezet. Zo heeft ieder zijn eigen keuze gemaakt, met vrij veel stokken ondanks de wind. In het midden van het vak heeft Dolf Rijs zijn kansen gezet op de stok. Hetzelfde geldt voor Juan Cabrera die op de geliefde stek tegenover het kerkje zit. Op staart gokt Cor Martens ook op de stek maar in vak B zijn er meer vissers die enkel op de feeder gokken dan in vak A. Na een kleine drie kwartier begint het weer te regenen maar niet zo’n beetje het komt met bakken uit de lucht.De wind zet ondertussen steeds meer aan, iets meer van de zijkant naarmate de ochtend volgt. Wat een ongelofelijke shitweer om het zachtjes uit te drukken. Als toetje draait de wind het laatste half uur naar het westen zodat vissen met de stok vrij wel onmogelijk wordt. Voordeel de regen is gestopt zodat alles wel lekker droog waait. Waar het bij aanvang leuk stroomde valt de stroom er gedurende de wedstrijd uit en dien je werkelijk alles uit de kast te halen om wat te vangen. Natuurlijk zijn er vissers die juist bij deze omstandigheden in hun element zijn maar over het geheel bezien waren de vangsten erg matig.

Na drie en half uur klonk voorvele het eindsignaal als een ware bevrijding. De weegploegen gaan op pad, de overall winnaar kwam vandaag uit vak B. Cor Martens wist zijn staartstek te verzilveren met een mooie eerste plaats, bijna 6,5 kilo en 14 stuks. Keurig tweede eindigt de deze winter uitstekend vissende Clive Hill en derde plek ging naar Jean Chagineu. In vak A ging de vakwinst naar Juan Cabrera. Met ruim 3,5 kilo en 8 stuks een heel goede start van het nieuwe jaar. Tweede eindigde Dolf Rijs en de derde plaats ging naar Nico Schouws.

Vak A

               
                 

1

Juan

Cabrera

8

stuks

3512

gram

43

punten

2

Dolf

Rijs

6

stuks

3068

gram

36

punten

3

Nico

Schouws

8

stuks

2301

gram

31

punten

                 

Vak B

               
                 

1

Cor

Martens

14

stuks

6428

gram

78

punten

2

Clive

Hill

6

stuks

4446

gram

50

punten

3

Jean

Chagineu

5

stuks

3200

gram

37

punten

 

Het klassement begon zich al te vormen en heeft slechts een kleine wijziging ondergaan. Dolf Rijs heeft de koppositie weer overgenomen van Arie van den Burg, het blijft een spannende strijd wie de nieuwe winterkampioen gaat worden. Clive Hill staat stevig op de derde plaats maar heeft zeker de ambitie op de koppositie over te nemen. Achter dit drietal staan diverse vissers welke er alles aan doen zelf in de top drie te komen. De laatste twee wedstrijden beloven een mooie strijd want er is tot heden nog niets beslist.

Tussenklassement Winterkampioen 2019-2020

1

Dolf

Rijs

12

Totaal pnt

165

Vangst pnt

2

Arie van den

Burg

13

Totaal pnt

213

Vangst pnt

3

Clive

Hill

14

Totaal pnt

170

Vangst pnt

 

 Terug

14-01-2020
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank