Rutger Holsbeek wint Maver Cup en pakt officieus vijverrecord

Als vijvereigenaar roep je wel eens wat.  Zo ook Rene Bomers voor het begin van de finale van de Maver Cup op 16 juni op de Leeghte. “Vandaag gaat het vijverrecord er aan”, en laat dat nu ook officieus gelukt zijn zeg. Het was echter niet Rene die het oude record bijna uit de boeken liet schrijven, maar Rutger Holsbeek.


We weten allemaal dat de karpers op de Leeghte behoorlijk gegroeid zijn en dus hebben ze het vijverregelement een klein beetje moeten aanpassen. Nu mogen er nog maar acht karpers in het leefnet zitten. Rutger bood het laatste net aan met ruim 36 kg. In dit net zaten echter negen karpers en dus werd het maximale netgewicht van 25 kg genoteerd i.p.v. de 36 kilo die er in zat.

Wel een beetje zuur, maar ja zo zijn de regels.... Bob Bomers was zijn record nog net niet kwijt. De kans dat dit gaat gebeuren zit er natuurlijk wel in. De eerste de beste kans die Rutger krijgt om dit record scherper te stellen zal hij ongetwijfeld meepakken.

De Maver Cup greep hij overigens wel. Eerste werd Rutger Holsbeek op stek 7 met 82.900 gram, 2e Sjon Snijders op stek 15 met 55.820 gram en 3de Mark Prinzen op stek 9 met 44.160 gram. In totaal werd er 382.480 kg gevangen, gemiddeld ruim 38kg per persoon. Winnaars van harte gefeliciteerd. Volgende wedstrijd Zondag 23-06-2019 Maxvissen Cup

 

Team de Leeghte

 Terug

18-06-2019
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank