Verslag 3daagse koppel

De 3 daagse koppelwedstrijd, van Amsterdam en omgeving, welke al een aantal jaren door Peter Koopman en John Kooij wordt georganiseerd is met ingang van deze editie omarmd door de Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV), die graag het wedstrijdvissen in de regio centraal georganiseerd willen hebben.

Door toetreding van Ron Stoorvogel en Ad Schimmel in het bestuur cq witviswedstrijdcommissie van de AHV is er nieuwe (wedstrijd) wind gaan waaien.
Traditioneel wordt deze 3 daagse in het weekend na Pinksteren gevist. Dit jaar viel dat op 14, 15 en 16 juni. De inschrijving met ruim 100 koppels heeft die van voorgaande jaren weer overtroffen. Mede dankzij de prachtige wedstrijd locaties aan de Amstel, het Noord Hollands Kanaal bij Landsmeer en het Amsterdam Rijn kanaal bij Diemen.

De visserij op deze 3 locaties is erg verschillend en bij een juiste aanpak en ook natuurlijk een goede loting kunnen er voor Nederlandse begrippen fantastische vangsten gerealiseerd worden. Met een minder goede loting kan er nog “verdedigend gevist worden”voor een plek bij de eerste 5 in het vak van 12. Elk water heeft namelijk 3 vakken van 12 koppels en de (straf)punten die meetellen zijn de uitslag die je per dag in jouw vak vist. De operationele organisatie in handen van Cor Schenk zorgt er voor dat je niet elke dag met dezelfde koppels in je water zit maar dat de helft weer nieuwe koppels zijn. Met Cor Schenk noemen we de nestor, organisator, drijvende kracht achter dit toernooi. Zelf niet mee vissend is hij weken van te voren al bezig met de voorbereidingen, zorgt voor de uitzetters op elke locatie en dat 3 uur na afloop iedereen de dag-uitslag en tussenstand.

De eerste dag liet de Amstel zich weer van de goede kant zien. Op het kopnummer A1 wisten M. Kroes en JW Plekkenpol dit nummer succesvol uit te buiten met 47.500 gram. Het hoogste daggewicht. Op het AR kanaal wisten op B71 het koppel P. Dekker en A. Zuiderduin de winst te pakken met 18.930 gram en op het Noord Hollands kanaal waren A. Multem en D. Visser (what’s in a name) de beste met 25.880 gram op C107.

De tweede dag is altijd afwachten wat de vis na 1 dag intensief vissen nog te vangen is. Maar gelukkig was er gedurende de nacht weer veel nieuwe aanvoer geweest. Na de eerste twee uur in een tropische regenbui en daarna in een broeierige hitte wist het koppel H. Baert / J. Rensen met maar liefst 50.880 op de Amstel stek A13 het hoogste daggewicht te vangen. Het AR kanaal was een prooi voor J en S Golstein op B72 en het Noord Hollands kanaal werd met 30.840 op C74 gewonnen.

De 3e en beslissende dag. Er waren 2 koppels met 3 punten, maar liefst 5 koppels met 4 punten dus het kon nog alle kanten op. De Amstel was nu lastiger om te vissen door de vele roeiers en pleziervaart, maar toch werd er plaatselijk nog uitstekende gewichten gevangen. De winnaars M. Bambacht en E. Roderkerken zaten op A13 en wisten hier 44.240 te vangen. Dit keer niet genoeg voor het hoogste daggewicht, want dat ging naar het koppel A. Profijt – (vd Einde G5) / G. Kamerhuis op C74 Noord Hollands kanaal met 60.200 gram. Het AR kanaal was voor vd Stadt / vd Ende op B72 met 21.080 gram.

Het rekenen kon beginnen. Veel kanshebbers kregen toch nog wat punten aan de broek op deze laatste dag. Na een spannende strijd kwamen de jeugd internationalen Ramon Ansing en Sjors Milder met 5 punten totaal en een vangstgewicht van ruim 80 kilo als overwinnaars uit de strijd. Runner up zijn juist de ervaren rotten in het wedstrijdvissen W. Multem en J. vd Linde met 6 punten en 68 en een halve kilo en derde zeer verdienstelijk en zeer goed gevist de heren F. Meeuwenoord en R. Vos met ook 6 punten maar iets minder gewicht nml. 61 kilo en een paar ons.

Ruim 4000 kg (gemiddeld 40 kilo per koppel) is er gevangen over 3 dagen door alle koppels gezamenlijk. We denken oprecht dat we hiermee mogen stellen dat dit een van de mooiste festivals in Nederland genoemd mag worden. En dat zien we terug in het groeiend aantal deelnemers en het enthousiasme van iedereen.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar de mannen die voor dag en dauw elke dag weer de nummers hebben uitgezet en de mannen (er doen nog geen vrouwen mee) die gewogen hebben. Zonder hun extra inzet 3 dagen lang zouden we dit festival nooit kunnen vissen. Daarnaast natuurlijk de grootste pluim voor Cor Schenk. Tevens onze dank voor de AHV voor het in stand houden van deze prachtige wedstrijd met internationale bezetting.

VOLGEND JAAR VALT DE 3 DAAGSE WEER NA DE PINKSTEREN EN WEL OP 5-6 en 7 JUNI 2020.

TOT VOLGEND JAAR.

Namens John Kooij en Peter Koopman

 
Terug

17-06-2019
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank