Vijfde wedstrijd Zomeravondcompetitie Noordhollandskanaal te Alkmaar

Woensdag 12 juni was alweer de vijfde wedstrijd van de zomeravond competitie die werd gevist in het Noordhollandskanaal te Alkmaar. Een middag met stortregen, met het uitzetten nog een buitje maar al bij het loten droog, een pracht visavond.  Na loten voorbereiden en hopen dat de vis vandaag gaat mee werken. De stok wint jaarlijks terrein terug op de feeder vanavond werden opvallend veel stokken klaar gemaakt. Om 7 uur het startsignaal voerballen plompen in het water, korven gieren richting overzijde, de strijd is begonnen. 

Op kop zit Nico Schouws eenzaam te feederen, links geen vissers en rechts maar liefst drie stokvissers, nu de vraag gaat hij de plek verzilveren. Naast hem start Tom Moolevliet met de feeder maar schakelt snel terug wanneer hij zijn buren ziet vangen. Zijn buren zijn Willem van Tol en Cor Martens die enkel de stok hebben klaar gezet en gelijk beginnen met vangen. Dat doet Peter Krijgsman ook in het midden van het parcours heeft hij gekozen om te feederen aan de overzijde.

Dikke platte weet Peter binnen te halen terwijl de stokvissers doorgaan met vangen van flinke aantallen vis. Op staart zit Ruud Schoorl die langzaam de smaak te pakken krijgt en wekelijks meer vis weet te vangen.  Nu nog met een oude stok maar Ruud is naarstig op zoek naar een mooie nieuwe vaste stok zodat hij de opgaande curve kan doorzetten. Ben van Tol heeft gekozen voor de feeder en vangt rustig aan zijn vis. Op kop lukt het Nico Schouws niet de vis erop te krijgen, weliswaar vangt hij grovere vis maar wel te kort voor de overwinning.

Na tweeënhalf uur klinkt het eindsignaal van een mooie visavond. De weegploeg gaat op pad en opnieuw weet Peter Krijgsman de wedstrijd te winnen en dat al voor de vierde maal achter elkaar. Peter is niet te stoppen tijdens de avondcompetitie. Met 13 kilo dubbelt hij zelfs de nummer twee Cor Martens, op zijn wereldstek weet Nico Schouws met enige moeite toch derde te worden. Vanavond moesten we helaas Jean Chagineu missen, opnieuw problemen met zijn hand.

Wij wensen Jean beterschap en een voorspoedig herstel en hopen dat hij zich spoedig weer bij ons kan aansluiten.  Na afloop waren er prijzen verzorgd door Ruud Schoorl, bestaande uit een waardebon van Handy Fish Hengelsport voor de hoogst geëindigde, een overheerlijk spijsbrood van Bakkerij Putter voor de nummer vijf en een zak lokvoer als aanmoedigingsprijs voor de een na laatste. Deze prijs is beschikbaar gesteld door Handy Fish Hengelsport uit Heiloo waarvoor onze dank.

 

Uitslag 5e wedstrijd Zomeravondcompetitie 2019

         
 

Viswater, Nh/kanaal Alkmaar

         

1

Peter

Krijgsman

13.100

gram

2

Cor

Martens

6.308

gram

3

Nico

Schouws

5.167

gram

 

Na vijf wedstrijden heeft  Peter Krijgsman zijn titel bijna zeker geprolongeerd door opnieuw de winst te pakken. Theoretisch kunnen Willem van Tol of Tom Moolevliet nog roet in het water gooien, maar die kans is vrijwwel te verwaarlozen. Dat betekent dat zij strijden om plek twee en drie.  Met goede resultaten in de laatste twee wedstrijden zouden Cor Martens of Toon Colonello ook nog een kans hebben om in de top drie te eindigen.

Tussenstand Zomeravond, aftrek slechtste resultaat

   

1

Peter

Krijgsman

4

Klassementpunten

33971

gram

2

Willem van

Tol

11

Klassementpunten

25383

gram

3

Tom

Moolevliet

11

Klassementpunten

16337

gram

 

De volgende wedstrijd is over twee weken, waardoor de laatste wedstrijd nu ook een week opschuift.

 Terug

13-06-2019
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank