Koude tweede wedstrijd zomercompetitie Hsv Kennemerland

Zondag 28 april werd de tweede wedstrijd van de zomercompetitie gevist in het Noordhollandskanaal te Akersloot. Net als bij de eerste wedstrijd was het koud maar vandaag ook nog eens erg nat, zeker geen zomerse omstandigheden. Bij het uitzetten zag je werkelijk over het hele parcours de vis lekker duikelen. Een mooi gestoken parcours stekken op ruim 35 meter, loten en dik uur voorbereidingstijd om alles mooi klaar te zetten en een bakkie te doen. Wat opvalt bij het gereed maken van de stek, de duikelende vis is verdwenen het kanaal ligt er stil bij.

Om half negen start wedstrijd en bijna gelijk worden de eerste vissen gevangen. Waar de een nog aan het voeren is begint de ander gelijk te vissen. In vak A weet Peter Krijgsman al snel twee mooie platte te landen. In vak B weten Simon van der Kolk, Daan van der Venne en Bert Jansen de nul snel weg te vissen, hetzelfde geldt voor Ton van de Nieuwboer. Zelf ga ik er eens goed voor zitten, wat extra aas er door en van mij mag het beginnen. Dat laatste kan ik wel vergeten slechts twee beten die ik, gelukkig beide weet te verzilveren. In vak B is Alfred van Wersch begonnen aan zijn tweede net, niet omdat de vis lekker los is, maar opdat hij het eerste net per ongeluk zo het kanaal in gooide. Gelukkig weet Alfred wel vis te vangen en begint wellicht zijn vorm van vorig jaar terug te keren.

In vak A weet Raymond van de Meer na een trage start, de eerste drie kwartier was hij nog bezig m,et zijn materiaal, ook zijn visjes te vangen. De snelle start van Peter Krijgsman kent geen vervolg er volgen slechts nog baarzen. Een probleem waar meerdere vissers mee kampen, gezien de gesloten tijd kunnen die gelijk retour. In vak B weet Ton van de Nieuwboer als een der weinigen toch wat extra vis bij te vangen, hetzelfde geldt voor Daan van der Venne op staart. Wie niets ziet is Toon Colonello die duidelijk zijn draai nog moet vinden in de A-klasse anders wordt het een retourtje naar de B. Vlak voor tijd weet Juan Cabrera een mooie platte te haken, zorgvuldig drilt hij de vis naar de kant. Dan vlak voor het schepnet schiet de vis los, zeker vandaag een dure gezien de slechte vangsten. Cor Martens haakt tot tweemaal toe een karper maar de vis wint beide malen. Over het geheel gezien zijn de vangsten op een enkele uitzondering na zwaar teleurstellend.

Het eindsignaal klinkt voor velen als een ware opluchting. Gelukkig is het droog wanneer de wegploegen op pad gaan. In vak A gaat de vakwinst naar Peter Krijgsman zijn twee brasems zijn goed voor bijna 2.700 gram, de tweede plaats is voor Gert Lute met zes voorns en Raymond van de Meer zijn vijf voorns zijn goed voor een derde plaats. In vak B zit de overall winnaar van vandaag Daan van der Venne met ruim 2.800 gram weet Daan zowel de wedstrijd als zijn vak te winnen. Keurig tweede eindigt Ton van de Nieuwboer en de derde plaats gaat naar Simon van der Kolk. We kijken terug op een gezellige en sportieve wedstrijd onder droeve omstandigheden en met erg weinig vis, Het is niet anders volgende keer hopen we dat de zomer van zich laat weten en de vis lekker los is. Dat moet dan over twee weken gebeuren op zondag 12 mei waarbij het vissen met een dobber verplicht is.

Vak A

       

1

Peter

Krijgsman

2.671

gram

2

Gert

Lute

620

gram

3

Raymond vd

Meer

503

gram

 

Vak B

       

1

Daan vd

Venne

2.850

gram

2

Ton van de

Nieuwboer

1.921

gram

3

Simon vd

Kolk

1.738

gram

 

 

Na twee wedstrijden valt er al een klein beetje zicht te komen welke vissers dit jaar hoge ogen gaan gooien. In de A-klasse is Michiel Kraay de trotse lijstaanvoerder gevolgd door Peter Krijgsman en Sjaak Veldt. In de B-klasse gaat zoals door vcele voorspeld Simon van der kolk aan de leiding, hij wordt verrassend gevolgd door Daan van der Venne die een uitsekende seizeonsstart kent en hetzelfde geldt voor de nummer drie Bert Jansen. Maar het zijn pas twee wedstrijden en ik voorspel het gaat een spannend jaartje worden in de B-klasse.

Tussenstand A-Klasse na twee wedstrijden (minus 1)

1

Michiel

Kraay

1

Kl.pnt

6447

gram

2

Peter

Krijgsman

1

Kl.pnt

2671

gram

3

Sjaak

Veldt

2

Kl.pnt

6447

gram

 

Tussenstand B-Klasse na twee wedstrijden (minus 1)

1

Simon vd

Kolk

1

Kl.pnt

7266

gram

2

Daan vd

Venne

1

Kl.pnt

2850

gram

3

Bert

Jansen

2

Kl.pnt

7216

gram

 

Na twee wedstrijden gaat Simon van de Kolk aan de leiding voor het verenigingskampioenschap met twee verrassende volgers Bert Jansen en Daan van der Venne terwijl Peter Krijgsman en Sjaak Veldt volgen op plek vier en vijf. Hier geldt ook het seizoen is net gestart, maar de eerste klap is wel degelijk een daalder waard.

Tussenstand Verenigingskampioenschap na twee wedstrijden (minus 1)

1

Simon vd

Kolk

1

Kl.pnt

7266

gram

2

Bert

Jansen

1

Kl.pnt

7216

gram

3

Daan vd

Venne

1

Kl.pnt

2850

gram

4

Peter

Krijgsman

1

Kl.pnt

2671

gram

5

Sjaak

Veldt

2

Kl.pnt

6447

gram

 

 Terug

29-04-2019
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.jvbaits.nl
blank