Verslag Winschoterbokaal

Zondag 14 april is het vrije hengel deel van de Hengelsport Winschoten bokaal gevist op de steigers bij Stadskanaal. Een van de spreekwoorden over het weer “ april doet wat hij wil” kwam vandaag helaas ook weer uit. In de vroege ochtend was het mooi rustig weer, er stond weinig wind, aan de hemel geen wolkje te bekennen echter......... het had gevroren!  Dat is meestal een slecht voorteken voor de visvangst als je op relatief ondiep water gaat vissen. 

In de Rode Loper werd in alle vroegte geloot door de deelnemers. De organisatie had de loting netjes voorbereid waardoor de loting mooi vlot verliep Voor het vrije hengel vak werd er op de oneven steigers gevist in twee vakken, Vak A en vak B. Dit paste mooi, aangezien er 90 steigers zijn en we met 44 vrije hengel vissers waren. Rond half acht vertrokken we naar het viswater, en konden we om 9 uur beginnen met de wedstrijd. Deze wedstrijd duurde vijf uur, dus voldoende tijd om een netje vis bij elkaar te vangen met de feeder en/of de vaste stok. 

Na een tijdje werd al duidelijk dat de vorst wederom een stempel drukte op de vangstresultaten. Het was op de meeste plekken zeer moeilijk om de vis te verleiden tot een aanbeet. Een enkeling lukte het daarentegen om enkele bonusvissen te vangen waardoor ze een goed resultaat neer konden zetten. 

Na het eindsignaal om één uur werd er vlot gewogen door de mannen van Excelsior en werd in de Rode Loper de uitslag bekend gemaakt. In vak A van de vrije stok vak heeft Antoon Kuil zijn koppositie waargemaakt. Hij werd met ruim 5 kg eerste in het A-vak. In het B- vak was Martin van de Laan,  Antoon Kuil met minimaal verschil de baas, waardoor hij naast eerste  in het B- vak ook overall kampioen werd en met een mooie geldprijs van 250€ huiswaarts keerde. 

Na bekendmaking van de uitslagen van zowel vrije hengel vak als vaste stok vak werd onder het genot van een drankje en veelal een bal gehakt de verloting met mooie prijzen afgewerkt. Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een mooie visdag die perfect was georganiseerd door Hengelsport Winschoten en Excelsior, met helaas overwegend karige vangsten. 

Een schrale troost voor de mensen die uren hebben getuurd naar een feedertop die maar niet wilde bewegen of een dobber die maar niet wilde ondergaan......

Het weer zal ooit beter worden en de nachtvorsten zullen verdwijnen, de vissen worden dan actiever en we gaan dan met zijn allen meer vis vangen.

 

 

Verslag vaste stok
Het was weer zover de jaarlijkse hengelsport Winschoten bokaal op 14-4-2019. We verzamelden weer vroeg in de ochtend bij restaurant de rode loper in Stadskanaal. Waar we altijd heel gastvrij worden ontvangen door de gastvrouw Ingrid voorzien van een heerlijk kopje koffie of thee. De berichten voor de tijd waren niet positief en dan ook nog de koude temperaturen erbij deed ook niet veel goeds. De loting werd verricht en ieder had zijn steknummer gekregen en toch als liefhebber van de visserij ga je toch altijd vol goede moed naar de waterkant misschien dat het toch gaat lukken met de vangsten. De toeter ging om 08:00 met 26 deelnemers aan het vaste stok parcours Musselkanaal noord. Het voeren kon beginnen en iedereen begon te vissen en hier en daar werd er wat kleine vis gevangen vooral in het begin van het parcours waar op stek 1 M.Takens zat die aardig zijn visje weet te vangen. En op stek 2 zat …. die ook zijn vsijes bleef vangen, en de heer R.Kuil had stek 12 geloot wat normaal niet heel gunstig is midden in het parcours, maar dan kun je toch zien dat ie al wat jaartjes meevist in de top en aardig zijn visjes bij elkaar weet te vangen. De voorspellingen bleken te kloppen voor vandaag het was een moeilijke visserij waar je echt moest werken om je visje te vangen. Om 13:00 uur ging de eind signaal die werd verricht door de heer W. Wiltjes van de club hc excelsior die weer zijn medewerking verrichte in samen werking met hengelsport Winschoten van de eigenaar J.Op ’t Holt die altijd weer de zaken goed voor elkaar heeft.We gingen de vissers bij langs om te wegen en begonnen bij stek 1 waar M.Takens zat en zijn klasse waar maakte en viste 2950 gram bij elkaar dat onder deze moeilijke omstandigheden zeer knap is.
En dan door naar stek 2 waar de heer … zit en maar liefst ….. gram wist te vangen wat zeer knap is en wat uit eindelijk ook genoeg was voor de winst voor de vaste stok vak. En we gingen door waar het steeds minder en minder werd met de vangsten en uit eindelijk aankwamen bij R.Kuil op stek 12 midden in het parcours en zijn leefnet om hoog deed waar toch weer een platte in zat en andere mooie vissen zeer knap gedaan weer met een gewicht van ….. gram wist hij toch weer knap derde te worden. We gingen terug naar de Rode loper in stadskanaal waar de prijsuitreiking werd verricht en onder het genot van een heerlijk balletje gehakt en een drankje wachten we voor de uitslag en de top bekend werd gemaakt. Nummer 1 …… 2 ……. 3………… van harte met jullie behaalde resultaat. Na de prijsuitreiking kwam de altijd beruchte verloting die weer dik en dik voor elkaar was door de eigenaar van Hengelsport Winschoten/Veendam met zeer mooie prijzen en als hoofdprijs een mooie feeder station . De rode loper,Hc excelsior , Hengelsport Winschoten/Veendam ,vrijwilligers en deelnemers hartelijk dank weer voor deze mooie wedstrijd op naar volgend jaar.Terug

16-04-2019
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank