Effe een paar sleutels opvissen.

(Jan Janssen) “Op 2 december 2018 namen we deel aan de wintercompetitie van de Amsterdamse Hengelsportvereniging. Het was de tweede wedstrijd van de Dolf ten Have Memorial. In de ochtend was het regenachtig en het opbouwen van de visplaats vond plaats in het donker.

Mijn vismaat Theo van As had zijn autosleutels uit voorzorg in de leefnettas opgeborgen. Tijdens de wedstrijd vloog de leefnettas het ARK in. We visten de tas uit het water en hadden beiden (nog) niets in de gaten. Na het opruimen en wegen vertelde Theo dat hij een klein probleempje had. Hij had geen autosleutels meer en daar sta je dan te kijken. De sleutels op de bodem van het ARK met een diepte van ruim 5 meter.

De ANWB maar die konden niets voor ons betekenen. Daarna Bergnet gebeld en die was bereid om tegen betaling van 300,- Euro de auto naar de dealer in Amsterdam te brengen. Dat vonden we een beetje teveel en daarom werd besloten een kennis te bellen die een sleepauto had. Alles ging daarna voorspoedig en om 19.00 uur was de auto met inhoud in Almere.

Theo zou via de dealer de sleutel laten bijmaken, maar kon voorlopig niet beschikken over zijn auto. Ik had diverse mensen gebeld om een magneet te bemachtigen. Cees van der Schaft heeft via zijn broer Henk een magneet geregeld en ook ik had een kennis die een magneet had.

Afgelopen weekend zijn we samen naar het ARK gegaan en begonnen met het peuren naar de sleutels. Na een uur waren we het zat en waren van plan om op te geven. Cees probeerde het nog eenmaal, iets naar links van onze vis plek. Je raadt het nooit, maar ineens had hij beet. De sleutels hingen keurig aan de magneet en dat geeft toch een bijzonder gevoel. Zo zie je maar dat je met vereende krachten elkaar kunt helpen en zo toch een flinke kostenpost kunt besparen.

Het is toch een bijzondere ervaring die je niet gauw zult vergeten. Eind goed al goed”.

Jan Janssen - WeespTerug

04-12-2018
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank