10 tips voor een Commercial Fishing trip naar Engeland.

In Nederland zijn er steeds meer vissers die gaan vissen op een commercial. Het vangen van sterke karpers met diverse methoden en technieken heeft een flinke aantrekkingskracht. In de afgelopen jaren zijn er ook de nodige wateren bij gekomen. In Engeland is het commercial vissen uitgevonden en het is dus niet gek dat dit land werkelijk barst van de commercial fisheries. En dan hebben we het over perfect aangelegde vijvers in een natuurlijke omgeving. Complete fisheries met veel verschillende vijvers. In de afgelopen jaren hebben we daar al over bericht, maar binnenkort komen we daar op terug. Een aantal Nederlandse vissers maakt jaarlijks de oversteek naar Engeland om op te gaan in het commercial vissen. Op Matchfishing.nl geven we nu tien tips voor een commercial trip naar Engeland.

Tip 1. Bepaal op welke commercial je wilt vissen

In Engeland zijn heel veel verschillende commercials. Van snake lakes voor het vissen met de vaste stok op F1 karpers, tot grote wateren met karpers tot 10 kg (en nog wel zwaarder). Het is belangrijk om eerst na te gaan of je op een bepaalde vijver wilt vissen of op bijvoorbeeld verschillende commercials. Wil je een korte trip maken of ga je een week? En wil je alleen met de vaste stok vissen of ook met de feeder- en pelletwagglerhengel? Maak dus een plannetje!

Tip 2. Calais, Hoek van Holland of IJmuiden

Afhankelijk van waar je in Nederland woont én waar je in Engeland wilt gaan vissen, kun je kiezen voor het afreizen vanaf Calais (boot of trein), Hoek van Holland (boot) en IJmuiden (boot). Voor het vissen in het zuiden van Engeland is Calais vaak een goede optie. De reis door België kan wat oponthoud geven en de problemen met vluchtelingen in Calais zorgen soms voor extra reistijd. Ga je met de trein van Calais naar Dover, dan duurt de rit ruim een halfuur.

Het voordeel van Hoek van Holland is de nachtafvaart. ’s Avonds lekker aan boord en de volgende ochtend rond 07.00 uur sta je in Engeland. Die dag kun je direct vissen. Mocht je vanuit Harwich nog een stuk moeten rijden, houd dan rekening met files rond de grotere steden. De zaterdag- of zondagochtend is filevrij. Engeland heeft ook in het noorden een paar fantastische commercials. Vanuit IJmuiden vertrekt de ferry richting het noorden van Engeland. Bij aankomst in Newcastle scheelt dat heel wat autokilometers.

Tip 3. Overnachten in Engeland

In Engeland kun je overnachten in een hotel, bed and breakfast en soms bij de commerical fishery zelf. Een hotel is vaak de duurdere optie, overnachten bij een commercial fishery het gemakkelijkst. Als je je trip plant, is het goed om op internet te kijken welke mogelijkheden er zijn. Regel je accommodatie vooraf zodat je niet dagelijks naar een slaapplek hoeft te zoeken. Zorg ervoor dat je je auto (met dure visspullen) veilig kunt parkeren. 

Tip 4. Voer, pellets en ander aas

Iedere (en zeker dat wat grotere) commercial fishery heeft een kleinere, maar heel vaak een grote, bait- en tackleshop. Je hoeft je eigen voer, pellets en ander aas (Smac, paste, etc) niet mee te nemen. Het voordeel is dat je én direct over de juiste aassoorten beschikt én meteen een praatje kunt aanknopen en vragen kan stellen over juiste aanpak van de visserij. Soms werkt in de margins bijvoorbeeld een heel donker voer, andere keren is een opvallend gele kleur beter!

Tip 5. Vaste stok en top-elastiek

Met de vaste stok is heel veel vis te vangen. Of het nu gaat om de volle lengte, halverwege of de sensatie van het margin vissen. Neem verschillende topsets met verschillende diktes elastiek mee. In Engeland zijn commercials met veel F1 karpers en witvis, maar ook vijvers met heel dikke margin karpers die voor een obstakel afgeremd moeten worden. Op het moment dat je niet precies weet wat je te wachten staat, of als je iedere dag een andere vangstdynamiek wilt hebben, wees dan goed voorbereid!

 

Tip 6. Feederhengels en pelletwagglerhengels

Feederhengels en pelletwagglerhengels zijn onmisbaar op veel commercials in Engeland. Soepele stokken van 10 en 11ft (300 – 330 cm) zijn de norm. Op de method wordt nog altijd heel veel vis gevangen. In de warmere maanden is de pelletwaggler hot. Het schieten met de catapult en het frequent inwerpen van de pelletwaggler levert vaak een mooie vissessie op!

Tip 7. Voorbereiden op internet

Op internet is tegenwoordig heel veel (in het Engels) te vinden over de commercial fisheries. Menig commercial zit op Facebook en heeft een eigen webpagina. Hier kun je actuele vangstberichten zien en kijken welke vijvers op de commercial beschikbaar zijn. Op de commercials worden bijna dagelijks wedstrijden gehouden. Overigens blijft er dan genoeg ruimte over om “vrij” te vissen.

Tip 8. Regels

In Nederland gebruiken we regels vis het vissen in de commercials. Het gaat dan bijvoorbeeld om weerhaakloos vissen, geen gevlochten lijn en niet teveel vis in het leefnet. Deze regels gelden in Engeland natuurlijk ook. Houd er echter rekening mee dat er meer en verschillende regels op de commercials gelden. Iedere commercial kan wat andere regels hebben. Regels als het verplicht vissen met een inline (dus schuivende montage) methodfeeder, karper en andere vissoorten scheiden in verschillende leefnetten en het verplicht gebruik van fishery pellets (eigen pellets, met uitzondering van haakaas, mogen soms niet gebruikt worden). Kijk voordat je gaat vissen even goed naar de regels! In Engeland is fishsafety – vanzelfsprekend – een belangrijk onderwerp!

 

Tip 9. Vis een wedstrijd mee

Tip 9 is een uitsmijter! Je zult veel leren van het meevissen van een wedstrijd. Bij een wedstrijd kun je kennismaken met de methoden en technieken die de Engelsen gebruiken én kom je er ook achter dat Engelsen ontzettend open in hun benadering zijn. Engelsen vinden het prachtig als anderen mee vissen met hun wedstrijden en zijn altijd bereid om je een aantal goede tips en tricks te geven. Dat gebeurt al voor de wedstrijd, na de wedstrijd aan de waterkant én tijdens het drinken van een pint achteraf! Een prima leerschool dus.

 Tip 10. Geniet!

Als afsluiter: geniet! Vissen op commercials in Engeland is een mooie ervaring! De commercials worden goed gemanaged met het doel om je als visser een zo goed mogelijke tijd aan de waterkant te laten hebben. En dat gaat zeker lukken!Terug

11-03-2016
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.robbyfish.be
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank