Vissen met Wisse winterkoppel PM kanaal

De eerste weken van het nieuwe jaar zijn inmiddels verstreken. Hoogste tijd om zelf weer een beetje actief te worden. Niet dat we hebben stil gezeten, in tegendeel.
Even leek het er op dat in Friesland de ijstijd was teruggekomen. Veel wegen kregen het uiterlijk van een ijsbaan. Vijgeboom had het druk met klussen en niet met vissen. Omdat het voor ons nog even rustig was aan het wedstrijdfront hadden we ook mooi de gelegenheid om onze activiteiten voor 2016 meer vorm te geven.

Verschillende wedstrijddata werden concreet gemaakt en we kregen van HSV Alkmaar e.o. toestemming om weer een aantal wedstrijden te organiseren aan het NH kanaal. Met deze vergunningen op zak kunnen we verder met onze plannen. In diezelfde periode heb ik mooi gevist met Dave Martens rond Leeuwarden. Ondanks januari vingen we daar de eerste brasems met paaiuitslag. Schitterend dikke vissen onder de pukkels. Deze visdagen zijn altijd reuze gezellig. Naast vissen is het hap-en-snapwerk dat dan hoogtij viert. Het zal ons in het bloed zitten, vrees ik.

Dan is het nu de hoogste tijd om weer een koppelwedstrijdje op poten te zetten. Zoals voorgaande winters doen we dit in de regio Friesland met enige regelmaat, als het weer het toelaat natuurlijk. Op donderdag avond besluiten we waar we exact gaan uitzetten. Vandaag hebben we 6 koppels aan de start. We zijn niet ontevreden. In het donker loten we bij het station in Grou. Even daarvoor hebben Vijgeboom en ik de nummers uitgezet aan de Beatrixweg in het dorp. Hier kunnen we enigszins uit de wind zitten, verwachten we. EJ is nog onderweg vanuit Medemblik en komt iets later.Het is aan de waterkant nog wachten op het licht dus er is geen paniek. Zijn koppelmaat Jan Dirks begint al vast rustig met opbouwen.
We hebben besloten om vandaag de kop tegen de staart te laten vissen om een prijs en de vier middenstekken om twee prijzen. Zo heeft iedereen 50% kans op een prijsje. Wel zo eerlijk. De kans is anders wel heel groot dat de kop en staart de helft van de prijzen wegpakken.Ik zet vandaag in op de vaste stok. Op 11 meter is het redelijk vlak. Met 1 en 2 gram ga ik het maar eens proberen. Vijgeboom vist op een meter of 50 met de feeder. Vanaf de start begint het steeds meer te waaien. De wind draait ongunstig meer in de zij. Een paar keer twijfel ik aan mijn keus.
De stok is zo af en toe lastig te hanteren. Toch weet ik een bliekje te vangen.
Kort daarna pakt Hans V. een halfwas brasempje. De hele wedstrijd door is het vechten tegen de wind. Sneeuw, regen en hagel, van alles komt er over ons heen. Afgewisseld met zon is het heel aangenaam. Op de helft van de wedstrijd verspeelt Vijgeboom een dikke platte onder een passerend vrachtschip. Hij heeft er de balen van. Toch is het niet anders, dat is het risico op dit water. Een uur later maakt hij het goed door alsnog een mooie platte te vangen.Zo zie je maar dat het snel kan veranderen: Jantje huilt, Jantje lacht..
Links van ons zitten Rein en Dave te tobben. Het is daar taai. Recht zitten Jan Dirks en EJ. Die vangen de hele wedstrijd hun visje en kunnen goed bijblijven. Op de stok kan ik de hele wedstrijd in de vis blijven. Het is voor de winter een heerlijke stokvisserij met veel driften, blokken en actief te vissen. Ook op de feeder is er genoeg te beleven. Geregeld beet, af en toe een halfwas vis.Na vijf uur zit het er op. Tegen alle verwachting in is het tegen het Pikmeer erg matig met de vangst..  De kopstek verliest het van de staart dit keer. Snip en Jakobs vangen op stek 6 ruim 5 kilo. Zelf pakken we van de vier middenstekken de eerste prijs met bijna 4,5 kilo en Jan Dirks met EJ de tweede prijs met slechts 100 gram minder.

Op de parkeerplaats worden de prijzen uitgereikt en wordt er even nagepraat. Het leuke van deze wedstrijdjes is dat de niet- prijswinnaars ook vaak aanwezig zijn. Waarvoor mijn sportieve dank!Binnenkort volgen vast nog een aantal wedstrijdjes. Blijf de site volgen!

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com  Hans Wisse

Terug

16-01-2016
http://www.evezet.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank