Vissen met Wisse winterkoppel PM kanaal.

Zo het seizoen is, op een enkele vrijehengelwedstrijd na, ten einde. Hier en daar sluiten verenigingen nog af met een kerst- of snertwedstrijd. Langzaam trekken de wintervissers naar diverse havens op zoek naar dikke voorns. Op een aantal gekende stekken overheersen de baarsjes nog. Of dit het gevolg is van de overbevissing op witvis, dat laten we in het midden. Ook gaat een groot deel van de vissers in de spreekwoordelijke winterslaap.HSV Leeuwarden, in de personen van Hans en Hans, zetten het seizoen voort met weer een aantal winterkoppelwedstrijdjes. We hebben besloten dit jaar niet meer dan tien koppels toe te laten. Hierdoor kunnen we vaak wel een stekje zoeken ergens in de luwte, als de weersomstandigheden ons in de steek laten. Door de kleine opzet kunnen we flexibel omgaan met de gekozen locatie. Tenslotte willen we toch aangenaam zitten als het even kan, het moet een geintje blijven.

 

Deze eerste ronde staan er al snel tien koppels op de startlijst. In de week voorafgaand aan de wedstrijd bleef het speculeren waar we gaan vissen. De weervoorspellingen waren erg wisselend.

We zetten zaterdagochtend de stekken uit bij Spannenburg. Met de wind in de rug is het hier goed toeven. Hans Drost loot eerst voor zichzelf de staartstek (10) en parkeert ons vervolgens in het midden van het parcours op stek 5. Keurig!! Op de kopstek zitten Schokker jr. en senior. Jeroen Storck en Ton vd Nieuwboer zijn de dijk weer over gekomen uit Noord-Holland, leuk dat deze mannen vaste deelnemers zijn geworden de afgelopen twee jaar. Ook Jan Dirks is er altijd weer bij vanuit Dronten. De andere deelnemers komen uit de regio.

 

Om 09.00 uur kunnen we van start. Ik zet in op de vaste stok. Negen meter en ééntje kort op vier. Vijgeboom gaat ver met de feeder. Het water stroomt licht dus 2 gram is meer dan voldoende. 1½ gram er naast voor het geval de vis erg traag is. De visserij is over het algemeen taai. Veel deelnemers hebben het aan de stok met schele posjes en grondels. Plots krijg Vijgeboom een aanbeet en vangt een halfslag brasem. Ik pluk ondertussen geregeld posjes uit het PM-kanaal. Al met al zijn de omstandigheden heerlijk om te vissen. Weinig wind en zelfs een beetje zonnig. Ondanks dat de aanbeten niet overhouden, vangt Hans V. nog wat halfslag vis en Wisse doet ook een duit in het zakje.Om ons heen is het erg stil. Zelfs zo stil dat Dave Martens Frieseworst bij ons komt langs brengen. Altijd fijn om dit soort vrienden in de buurt te hebben. Om de visserij op gang te houden is het een kwestie van blijven wisselen met het aas om toch een aanbeet uit te lokken. Meer kunnen we er niet van maken. Het laatste uur worden we getrakteerd op een regenbui en kunnen we hopelijk daarna weer droog opruimen. We vermoeden dat we aardig meedoen. Na vijf uur zit de wedstrijd er op. Vanaf de staartstek is het een aantal stekken erg slecht met de vangst. Daar worden alleen posjes aangeboden. Henk Veenstra en Johan Koning hebben op stek 7 redelijk vis. Naar de kopstek toe wordt het gelukkig iets beter en pakt stek 1 de winst.

 

Op de parkeerplaats kunnen we 5 prijzen verdelen op tien koppels en bespreken we de plannen voor de rest van de winter. De foto’s zijn overigens mede mogelijk gemaakt door Hans Drost. Namens HSV Leeuwarden volgt hieronder de uitslag van de prijswinnaars.

 

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com  Hans Wisse

 

 

 

 

Gewicht

Stek

1

Schokker

Schokker

3920

1

2

Vijgeboom

Wisse

2960

5

3

Jakobs

Timmer

2560

3

4

Veenstra

Koning

2500

7

5

Dirks

Poulssen

1720

2

 

 

 

 Terug

22-11-2015
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank