Vissen met Wisse. Koppelwedstrijd HSV Leeuwarden

Het is alweer de laatste grote vrije wedstrijd van HSV Leeuwarden voor 2015. Na twee individuele- en een succesvolle nachtwedstrijd sluit deze vereniging het wedstrijdseizoen 2015 af met de jaarlijkse koppelwedstrijd. Net als de laatste vrije wedstrijd wordt er dit jaar weer gevist aan het Van Harinxmakanaal dat langs de stad loopt. De vangsten vielen de laatste keer helaas een beetje tegen. Zoals meestal wordt er dan wat gemopperd langs de rietkragen als de vangsten mager zijn.Met deze koppelwedstrijd in het vooruitzicht was dit ook nu het geval. Jammer maar helaas, HSV Leeuwarden probeert toch te vissen in het “eigen” water. Want waarom zou je uitwijken naar Oude Schouw of Leppedyk als je naast de stad een prachtig parcours hebt lopen? Volgens mij is het reëel om het in ieder geval een eerlijke kans te geven en de wedstrijden hier een aantal keer te vissen voordat we oordelen. Als we objectief kijken zijn de vangsten aan het PM kanaal bij Kootstertille de laatste jaren ook niet om over naar huis te schrijven. Toch blijven de meesten stug volhouden en blijven daar vissen. Vooropgesteld dat dit natuurlijk ook een mooi wedstrijdparcours is.

 

Vandaag nieuwe ronde en nieuwe kansen. Tegen het ochtendgloren staan Jan Hoff en Henk Heslinga de kantnummers in de wal te prikken. Vijgeboom en ik nemen plaats achter de lotingtafel om de deelnemers te verwelkomen. Ook vandaag weer volle bak met bijna 40 koppels aan de start. Zelfs tot het laatste moment nog inschrijvers die tegen een “dichte deur” aan lopen, want de wedstrijd zat al lang en breed vol.

Uit de Noordkop zijn Jeroen Storck en Ton v.d. Nieuwboer aanwezig. Ook Ronald Nannings is van de partij. Hij heeft weer een andere koppelmaat aan zijn zijde. Vandaag mag Peter Krijgman zijn kunsten vertonen. Nu wil het geval dat Peter niet al te beste herinneringen heeft aan dit stuk water. Refererend aan het WK-dames in 2012

 

Wij nemen plaats in vak B. Om 09.30 gaan we van start. Direct vang ik op de vaste stok al een voorntje. Een hoopvolle start. Gevolgd door een bliekje. De feeder die Vijgeboom hanteert wil niet los komen. Slechts minimale aanbeten en puntjes uitgezogen maden. Over de hele lijn is het een lastige visserij. Er loopt een wisselende stroming richting de stad. Vier grote schepen die door het kanaal trekken maken het er niet gemakkelijker op. De feeder levert helaas niets op. De vangsten zijn zo slecht dat Vijgeboom ook de stok ter hand neemt. Hier komt veruit de meeste vis vandaan.

We krijgen geen vat op het aasgedrag van de vis. Er is geen patroon in te ontdekken dus ergens een gerichte tactiek toepassen is er niet bij.

 

Na vijf uur afzien zit de strijd er op. We hebben op zich wel een aantal vissen uit het kanaal weten te peuteren. Het gewicht is erg mager. Over de hele lijn is het zuinig in vak B. Met een gewicht van ruim 1200 gram kunnen we toch naar de prijzentafel. In de vakken A en C zijn de vangsten toch behoorlijk. Vooral als je bedenkt dat wij gewend zijn om netto te wegen. Daarmee bedoel ik het netto vangstgewicht zonder weegnet dat al gauw 600 gram is.

 

Afsluitend worden de prijzen verdeeld. Zoals altijd zijn er de mooie vleespakketten van Jumbo Els Boek uit Zuiderburen. Een woord van dank naar de organisatie en de stekuitzetters. Tezamen met de gastvrijheid van Lucien, Wijkcentrum Markant, sluit HSV Leeuwarden het seizoen in stijl af.

Aankomende winter staan er weer een aantal winterkoppelwedstrijdjes op de agenda. Net als voorgaande jaren zitten Vijgeboom en ik niet stil en blijven we kleinschalige koppelwedstrijdjes organiseren in Friesland of Noord-Holland. Details en aankondigingen volgen zodra deze bekend zijn. Uiteraard is alles afhankelijk van weers- en andere omstandigheden.  Blijf uw mailbox volgen en de website van HSV Leeuwarden of matchfishing.nl

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com Hans Wisse

Namens de organisatie de uitslag:

 

Vak A

Aldlan

 

 

 

 

 

Gewicht

1

Jacobs

Broekstra

6300

2

Bies

Visser

5580

3

Veenstra

Koning

4200

4

Temm

Van Assen

3220

5

Hager

Vd Meer

2620

6

De Jonge

Schoenmaker

2440

 

 

 

 

Vak B

Nylansdyk

 

 

 

 

 

Gewicht

1

Marra

Marra

3740

2

Martens

Pal

2140

3

Visser

Topma

1980

4

Oldenhuis

Vd Linde

1720

5

Vijgeboom

Wisse

1280

6

Dirks

Vaatstra

1020

 

 

 

 

Vak C

Nylansdyk

 

 

 

 

 

Gewicht

1

Iedema

Zijlstra

4330

2

De Haan

Kooistra

4240

3

Seinstra

Hoogsteen

4060

4

Brandsema

Van Dekken

3320

5

Postema

Vd Molen

3040

6

Terpstra

Terpstra

2660

 Terug

07-11-2015
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank