Vissen met Wisse herfstkoppel aan het NH kanaal

Het was al weer een tijdje geleden dat we in het noordelijke deel van het Noordhollands Kanaal een wedstrijd hebben georganiseerd. De NIPRO koppelwedstrijd van juli j.l. was eigenlijk de aanzet voor dit initiatief. De vangsten waren toen zo goed dat we het tijd vonden om hieraan een vervolg te geven. Vooral het parcours bij Burgerbrug en de Stolpen sprongen er uit.


Afgelopen week heb ik er nog een dag gevist met Dave Martens. Ook half oktober blijkt, naast veel blieken en voorn, ook de brasem nog volop aanwezig te zijn. Met de stok en de feeder wisten we een net vol vis te vangen.

 

De opzet is zoals altijd eenvoudig. Vergunning aanvragen, rondje mailen en er staan binnen een dag 20 koppels op de startlijst. Meer kunnen we er helaas niet kwijt. We willen ook graag iedereen de ruimte geven om te vissen. Dan is met 50 meter tussen ruimte de baan wel vol.

Met dit aantal deelnemers blijft het voor ons “een rondje om de kerkwedstrijd” en kunnen we zelf ook blijven meevissen. Om 07.00 uur prikken we de genummerde vlaggen in de aarde aan de Anna Paulownaweg. Daarna op een draf naar de loting plaats waar de eerste deelnemers al klaar staan. Heel aardig dat vandaag de mannen uit Noordwijkerhout ook weer van de partij zijn.

Vooral met Pim Duivenvoorden Sr. is het altijd goed oude en mooie herinneringen ophalen. Het zijn vooral de succesvolle NK-clubswedstrijden die we samen hebben meegemaakt. Uit Drenthe zijn vader en zoon Kors weer van de partij en vanuit de regio Arnhem het duo Van Veen - Hoogendorp.

Ook Siem Pieterse en koppelmaat Kees van Dam zijn deelnemers, die vanaf de eerste wedstrijd dat ik met Vijgeboom in Noord-Holland wedstrijden organiseer, aan de start staan. Verder een vast aantal deelnemers uit Friesland en een handje vol Noordkoppers. Maros-mix voorman Ronald Nannings is nog maar net bekomen van het debacle aan het Silokanaal en hij staat hier al weer praatjes te verkopen.

 

De wedstrijd:

Vanaf de start is het voor ons een taaie pot. Ik pak zelf eerst een baars van de overkant. Daarna valt het weer stil en op een naderende boot weet Vijgeboom een dikke brasem te haken. Dit vrachtschip gooit het hele parcours op zijn kop. Koppels die eerst wisten te vangen nu helemaal stil en andersom. Bij ons verandert er niets, we vingen tenslotte al weinig. Ronald Nannings gokt op een wandelbrasem en gaat een rondje doen. Zonder succes overigens. Vijgeboom blijft prutsen en krijgt in totaal wel drie keer beet. Wisse gaat vissen op baarsjes om de tijd te doden. Kort voor de kant weet ik er een stuk of tien te vangen. Ook als de stroming toeneemt wil de vis niet loskomen. Alleen Jan en Reino weten op de staartstek de vis wat aan het azen te krijgen. Er komen gedurende de wedstrijd wisselende geluiden van het parcours over slechte vangsten en topgewichten.

 

De resultaten:

Plaatselijk zijn de vangsten heel redelijk. Ook een aantal stekken laten een nul noteren. Dave Martens en Rein Pal kunnen midden in het vak niet tot scoren te komen, naast wat kleine vis zijn ze hier kansloos. Ook regionale grootheden Sjaak Laan en Ronald Nannings kunnen naast de staartstek totaal niet meekomen en verlaten vroegtijdig de wedstrijd. Zo wordt Maros-mix, Maros-Nix. Zelf eindigen we ook ergens ver in het linkerrijtje met slechts 1750 gram.  Midden in het parcours pakken Peter van Drie en Wil Renes de overall winst.  De kopstek blaast ook een mooi partijtje mee en zij pakken de winst in het A-vak. We kunnen na afloop per vak van 10 koppels vijf prijzen verdelen.

 

Afsluitend:

Laat iedereen die geïnteresseerd is in onze wedstrijdjes zijn e-mailadres achterlaten voor de komende (winter) activiteiten. Want ook de kerstkoppel 2015 zit inmiddels al weer ruim vol. Zoals veel deelnemers al weten versturen we veel aankondigingen per mail of anders via www.matchfishing.nl

Anno 2015 ga ik er vanuit dat iedereen wel internet c.q. e-mail heeft. Misschien een idee voor Peter Bies om hier iets mee te gaan doen want in de regio Kollum is dit communicatiemiddel ook al enige jaren geleden geïntroduceerd. Wellicht bieden we hem een cursus “Omgaan met internet” aan om zo up-to-date te blijven van onze activiteiten.

Graag wil ik alle deelnemers bedanken voor hun sportieve inzet. De vrijwilligers die helpen wegen en uiteraard Hans Vijgeboom als mede-organisator voor o.a. het beschikbaar stellen van de weegapparatuur namens HSV Leeuwarden.

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com  Hans Wisse

Namens de organisatie de uitslag:

 

 

Vak A

 

 

 

Gewicht

Stek

1

Pim

Duivenvoorden

Marck

De Kan

14500

1

2

Piet

Topma

Dirk

Visser

11340

5

3

Jan

Went

Kees

Went

6360

2

4

Bennie

Hoogendorp

Michel

Vd Veen

6120

11

5

Henk

Veenstra

Fokke

Visser

4660

10

 

 

 

 

 

 

 

 

Vak B

 

 

 

Gewicht

Stek

1

Peter

Van Drie

Wil

Renes

18520

14

2

Jan

Bousma

Reino

Dijkstra

7060

4

3

Mike

Brama

Ruud

Uitenboogaard

6830

13

4

Anne Dirk

Van Assen

Frans

Temme

6320

16

5

Fred

van Niesthoven

Jeroen

Van Mourik

4920

12

 Terug

25-10-2015
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank