Vissen in Engeland op Suffolk Waterpark

Het reizen met de nachtboot van Hoek van Holland naar Harwich en vice versa is vaak de ideale manier om naar Engeland te gaan. Je kunt lekker rustig slapen terwijl de boot je overbrengt. Een groot voordeel zijn de afvaarttijden, rond 22.00 – 23.00 uur stap je op de boot en rond 06.00 – 07.00 uur ben je aan de andere kant van de Noordzee. Geen tijd gaat verloren. De dag van terugkeer naar Nederland kan nog goed benut worden om te gaan vissen. Suffolk Waterpark ligt een dik halfuur van Harwich af en biedt een mooie laatste visdag!

Suffolk Waterpark is een vrij grote commercial fishery met in totaal negen lakes. Een paar lakes zijn voor de liefhebbers van echte grote karpers. De andere lakes zijn geschikt voor de commercial visser. Suffolk Waterpark ligt dichtbij het dorpje Bramford in een mooie en rustige plattelandsomgeving. In een kleine Bait and Tackle shop is het gezellig en vandaag ga ik voor Match Lake 1. Match Lake 1 is zeer geschikt om met de pellet waggler te vissen. Op een bord staan keurig de lakes voor de commercial visser aangegeven. De “bivvy boys” gaan de andere kant op naar de ingang van de big lakes.


De verschillende lakes zien er heel mooi uit. Op zowel Match Lake 1 en Match Lake 2 heb ik eerder gevist. Match Lake 1 is een stuk groter dan Match Lake 2. Op Suffolk Waterpark is veel aandacht besteed aan de vissteigers. Ze zijn niet alleen stabiel, maar bieden door de vorm ook volop ruimte én zijn mooi gepositioneerd in het water. Je zit als het ware in het water tussen de bomen in.

 

Match Lake 1 staat bekend om de goede vangsten met de pelletwaggler. Het frequent ingooien met een pelletwaggler en constant bijschieten met de katapult van harde pellets moet een aantal mooie karpers opleveren. De Acolyte Carp Waggler 11ft is een onmisbaar stuk gereedschap om goed met de pelletwaggler te vissen. Deze hengel is sterk en licht en daardoor heel geschikt voor deze actieve vorm van visserij. De Shorty Pellet Wagglers van 5 en 7 gram moeten zorgen voor de mooie “plop” op het oppervlakte die de vissen aantrekt. Als de wind wat aantrekt, dan ga ik voor de 7 grams dobber en anders volstaat 5 gram prima. Dat de dobber meer functioneert als de perfecte “plop” dan als beetregistratie, blijkt al wel bij de eerste aanbeet. Inwerpen, Shorty Pellet Waggler landt op het water en… hengel krom…. oftewel een eerste flinke aanbeet.


Het vissen met de pelletwaggler betekent volop actie! De hengel buigt goed door en zorgt voor goede controle over de vis. Op Match Lake 1 zitten flinke vissen en dat geeft een prima sport aan dit materiaal. Vrij snel is de vis nummer 1 gelukkig binnen.

 

Het is belangrijk om bij het vissen met de pelletwaggler frequent pellets te blijven schieten. Regelmatig gaan er dus twee of drie 8 mm pellets naar de stek toe. De Shorty Pellet Wagglers maken zo’n mooie plop en zijn nagenoeg onzichtbaar voor een karper dat ze zorgen voor de nodige aanbeten. Iedere keer imiteert de Shorty het geluid van een pellet die het water raakt. Vissen die erop afkomen, kunnen alleen de haakpellet als haakaas pakken. Op deze manier vis je heel effectief. Mooie karpers worden zo gevangen.

Na net een vis gevangen te hebben, gooi ik standaard de Shorty met haakpellet even onderhands voor me in, leg de hengel op de frontbar voordat ik met de catapult een paar pellets schiet, waarna ik normaalgesproken ingooi! De Shorty landt dan als het ware in de pellets. Maar nu even niet…. Een karper heeft kennelijk dit constante onderhands ingooien opgemerkt als “er is hier aan de kant wat te halen” en is volop op de haakpellet gedoken! Drie meter voor me…. Hengel krom en hoe!

 

Dat de Acolyte Carp Waggler vergevingsgezind is, blijkt wel! Snel de slip een slag opendraaien en dat geeft de vis wat ruimte om weg te komen. Na een meter of tien kan de slip weer wat dichtgedraaid worden en komt de vis richting de kant. Pelletwaggler vissen op afstand is spectaculair, maar zo’n onverwachte beet onder de kant is spectaculair spectaculair! Ofwel dubbel zo spectaculair. Het belang van een goede hengel is duidelijk, ook voor het omgaan met verrassingen. De karper die voor dit spektakel zorgde, glijdt even later voorzichtig in het Speedex schepnet. Prachtvis!

De rest van de visdag verloopt “standaard” zonder één of meerdere karpers die vanuit de kant volop de haakpellet duiken. Match Lake 1 blijft een superwater! Mooie hardvechtende vissen op de pelletwaggler was te verwachten en dat bleek ook wel.

Als je lekker aan het vissen bent, is het laatste wat je wil: opruimen! Maar goed, dat moet ook gebeuren. Ik neem nog even een kijkje aan het einde van de dag op Match Lake 2. Dat ligt er ook weer erg mooi bij! Wellicht voor de volgende keer!

 

Wil je eens meer te weten komen over  of een keer gaan vissen op Suffolk Waterpark, neem dat een kijkje op de volgende website http://www.suffolkwaterpark.co.uk

 Terug

30-10-2015
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.robbyfish.be
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank