Barston Lakes met de methodfeeder

In het midden van Engeland, tussen Coventry, Birmingham, Leamington en Warwick, ligt Barston Lakes. In dit gebied, ook wel aangeduid als de West Midlands, vind je meerdere commercial fisheries als Tunnel Barn Farm en Meadowlands. Er zijn maar weinig plekken in Engeland waar zoveel verschillende fisheries zo dicht bij elkaar liggen. Het is mogelijk om alle varianten van commercial vissen in deze regio te beoefenen: grote en kleine vissen, karper of witvis, vaste stok of feeder/pelletwaggler en groot water of juist snake lakes. Keuze te over!

Barston Lakes is bijzonder… en dat begint al als je bij Barston Lakes in het plaatsje Solihull aankomt. Met de auto kom je aanrijden, niet zozeer op een commercial fishery, maar op een fantastisch golf complex. Hier komen golf en hengelsport samen! Een combinatie die je in Nederland niet zo snel zult zien. Golfers en hengelsporters komen samen in het grote “clubhouse” van de golfclub en kunnen dus gebruik maken van dezelfde faciliteiten. Een “clubhouse” betekent een fantastisch onderkomen met volop plek om goed te eten (van ontbijt, lunch tot en met diner), schone toiletten en douches. Bij de deur van het clubhouse wordt wel gevraagd om “alle kleding die in contact geweest is met vis” uit te trekken. Niet meer dan logisch natuurlijk in zo’n mooi onderkomen!


Barston Lakes bestaat uit één heel groot meer en een aantal kleinere vijvers. Het grote meer kent 125 visstekken. Matchpool, Jackes Lake, Daisys Lake. Marsh Pool en een gedeelte van de rivier Blythe maken deel uit van Barston Lakes. 

Matchpool is ongeveer 12 meter breed met een eiland in het midden. Matchpool kent 22 stekken en is gemaakt voor de vaste stokvisser. Met een diepte tussen de 60 centimeter in de kant en 2 meter in het midden is dit een ideaal watertje om met de dobber te vissen. In Matchpool zitten met name karpers, F1 karpers en wat minder voorns en brasems. Jackes Lake is klein en heeft 10 visstekken. In 2013 is Daisys Lake gegraven en met een aantal eilanden op 18 meter uit de kant is het erg geschikt voor de pelletfeeder, maar natuurlijk ook voor de vaste stok op lange lengte. In Engeland wordt ook nogal eens met de vaste stok van 18 meter lengte gevist. De rivier Blythe is vrij ondiep en erg geschikt om met de stickfloat op voorn en andere rivierbewoners te vissen.

Op het grote meer van Barston Lakes kun je goed met de methodfeeder uit de voeten. De methodfeeder zorgt voor een heel compact plekje voer op de bodem die voor zowel karper als brasem niet te weerstaan is. Met een 35 grams in-line flat methodfeeder kan de gewenste afstand goed gehaald worden. De Drennan in-line flat methodfeeder is qua vorm heel aerodynamisch waardoor erg secuur geworpen kan worden. De miniscuul kleine puntjes aan de onderkant zorgen ervoor dat de methodfeeder een goede grip op de bodem heeft. Het wegglijden van de methodfeeder op een schuine bodem wordt hierdoor voorkomen. Juist omdat ik een compact voerplekje op de bodem wil creëren, is het belangrijk dat de methodfeeder goed blijft liggen.

 

Het vissen met de method is relatief eenvoudig. Op het menu staan vandaag voorgeweekte micro pellets. Het haakaas bestaat uit een witte bandit dumbell. Juist een witte dumbell valt goed op onder water. Op het moment dat de methodfeeder de bodem raakt en de micropellets loslaten van de methodfeeder, dan zal de witte dumbell precies in het midden komen te liggen. Aantrekkelijker voor een voorbij zwemmende vis kan bijna niet.

De witte dumbell met haak gaat in de voorgevormde ruimte van de groene mould en in vul de mould met de micropellets. Nu is het tijd om de in-line flat methodfeeder in de mould te drukken en het resultaat mag er zijn: een perfect gevormde methodfeeder! Klaar voor de actie!

 

Het voordeel van deze methodfeeder en mould is dat iedere keer precies hetzelfde pakketje pellets en haakaas gemaakt kan worden.

De methodfeeder gaat richting voerplek en het is wachten op een aanbeet. De combinatie van micropellets en een opvallende witte en harde dumbell is zeer aantrekkelijk voor (grote) karper. Niet veel later trekt de top van de feederhengel helemaal krom en is de eerste aanbeet en gehaakt vis een feit. De karper heeft zich gehaakt op de methodfeeder en gaat er vandoor.

 

Het geeft een goed gevoel om zo’n sterke vis aan de andere kant van de lijn te hebben. Barston heeft een goed bestand aan sterke en gezonde vissen. Het duurt even voordat de vis onder controle is, maar langzaamaan komt die toch dichterbij. Het duurt nog even voordat de karper klaar is om in het schepnet te komen. Met een Speedex schepnet kan ik gelukkig snel door het water gaan en deze eerste mooie puntgave karper landen.

De witte dumbell blijkt zijn uitwerking te hebben. Ik maak snel de methodfeeder weer “werpklaar” en werp in. De worpen leveren allemaal grote brasems op. Kennelijk zwemt er een schooltje voorbij die het voorzien heeft op de aangeboden method. Dan komt er weel een felle aanbeet: karper! Het is prachtig om te zien hoe de hengel flink doorbuigt, wat een fantastische actie! Na een paar minuten is deze vis ook veilig geland!

Ik sluit de dag af met drie mooie grote karpers en de nodige brasems. Barston is echt een aanradertje!

 

Wil je eens meer te weten komen over Barston Lakes of een keer gaan vissen op Barston Lakes, neem dat een kijkje op de volgende website http://www.barstonlakes.co.uk /Terug

23-10-2015
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank