Vissen met Wisse, Teamkoppel aan het NH Kanaal.

Daar zijn we dan weer. Na een aantal maanden afwezigheid weer terug op het web. Na de vakantieperiode, waarin het privé-leven ook de nodige aandacht heeft gekregen, en de plannen bekend zijn gemaakt over de nieuwe koers van Matchfishing.nl. Tijdens een fantastische middag vissen aan de Urkervaart werd er veel duidelijk. Er werd in het riet al gefluisterd dat Gijs de stekker er uit zou trekken en meer van dat soort onzin. Laat ik negatief gedrag van deze rietfluisteraars niet verder belonen met aandacht. Ook het verdwijnen van de uitslagenrubriek deed veel stof opwaaien.Nog niet iedereen lijkt te begrijpen dat in het bijhouden van de site vooral enorm veel vrije tijd zit. Vooral als we alleen een uitslag toegestuurd krijgen, zonder foto’s of uitleg, waar wij dan een verhaal van moeten maken. Projecten in de categorie: “Liefdewerk oud papier..” die laten we vanaf nu voor het grootste gedeelte links liggen. Er blijft natuurlijk altijd ruimte voor verslagen met foto’s. Zoals Gijs al zegt: “Als je als organisatie er tijd en moeite  aan besteed, doen wij dat ook”
 

Laat ik nog zo’n voorbeeld noemen van een broodje aapverhaal. Gijs en ik krijgen, aan de waterkant, geregeld de vraag of wij SVN boycotten. Tegenwoordig staan er geen uitgebreide verslagen meer over internationale kampioenschappen op matchfishing.nl. Zo hebben we het WK Feedervissen, het WK Dames en het WK Zoetwaterhengelen volledig via de FB pagina van webmaster Gijs laten lopen. Het WK Jeugd hebben we geen of weinig aandacht gegeven. Er was overigens ook weinig over te melden, de resultaten vielen nogal tegen. Velen lijken te denken dat we de bewust geen artikelen publiceren over de diverse WK’s. De reden hiervan is even simpel als eenvoudig; SVN verstrekt gewoonweg niet meer informatie dan een simpel persbericht en wij hebben wel wat anders te doen dan veel tijd te steken in het schrijven van artikelen over een behaalde 10de of 12de plaats. De persberichten die SVN uitbrengt zijn helaas vaak ook niet echt bruikbaar. Ondanks dat de communicatieafdeling van SVN uit meer dan 10 fte’s bestaat, lukt het ze blijkbaar niet om kort na zo evenement een nog bruikbaar persbericht te verspreiden.Via diverse Facebook pagina’s van o.a. webmaster Gijs en andere betrokken sportvissers zijn de internationale wedstrijden bijna life te volgen. Op de website van SVN of haar FB-pagina is er vaak weinig of niets over terug te vinden.  Waarschijnlijk zijn ze bezig met het vieren van het weekend ofzo. Nu begrijp ik ook wel dat een verliespartij minder leuk is om te publiceren dan een verhaal over een prachtige gouden medaille bij de dames. Het verhaal over het behaalde gouden resultaat werd overigens wel direct breed uitgemeten en gepubliceerd via diverse kanalen. Terecht overigens want zo’n mijlpaal mag je als organisatie niet in alle stilte voorbij laten gaan. Zo ging het ook in augustus dit jaar met de verliespartij tijdens de WK junioren. Pas 12 dagen na deze teleurstellende prestatie kwam er een summier verslagje naar buiten. Ik vind het dan weer opmerkelijk dat er nog zoveel mensen oud nieuws willen lezen. Je koopt toch ook geen brood van een week oud..?? Het is een ieder, hopelijk, nu wel duidelijk dat er in de hengelsportwereld wat dit soort persberichten betreft nogal het een en ander te verbeteren is.  

 

Wij hebben gelukkig veel meer tijd gekregen voor zaken die we leuk vinden. Zo’n teamkoppel die we dit weekend organiseerden is dan weer eens iets nieuws. Het idee werd geboren om een koppelwedstrijd te combineren met een teamwedstrijd.  In het kort uitgelegd; vissen met drie koppels die samen een team vormen.  Vissen op klassementspunten om team- en koppelprijzen. Nu is deze opzet kinderlijk eenvoudig. Je zoekt een visrijk parcours. Zoals wel vaker zou dat het NH kanaal bij Akersloot worden. Naast een goede bereikbaarheid weten we dat hier doorgaans goed vis te vangen is en dat veel deelnemers hier graag naar toe komen. Tevens is hier voldoende ruimte om een grote wedstrijd te huisvesten. Daar waren Vijgeboom en ik wel over uit.Maar het uitzetten van de stekken werd een ander verhaal. Hoe geef je iedereen een eerlijke kans..?? Ik heb Joop Stroop wel eens horen zeggen: “Ik vind het geen eerlijk water..” Dergelijke situaties willen we natuurlijk voorkomen. Passen en meten via Google-earth. Steknummers op voorhand loten. Vrijdagavond langs het parcours om krijtstippen te zetten en te bekijken of alles uit de theorie in de praktijk ook gaat werken. Al met al waren we drie uur verder voordat alles in kannen en kruiken was.
De namen van de koppels worden op de dag zelf geloot aan de tafel. Hiermee werd voorkomen dat een team twee kopstekken loot of bijvoorbeeld een kopstek en een stek naast één van de zijsloten. We hebben er zelfs rekening mee gehouden dat een koppel uit team matchfishing.nl in vak A naast een koppel van team RIX dit niet nog een keer kan treffen in vak B. Meer kunnen we als organisatie niet doen om het zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.


Om 07.00 uur gaat de loting van start bij HS Heerhugowaard. Pjort, Irene en Peter hebben de koffie met cake klaar voor de deelnemers. Voor deze eerste editie staan er 17 teams aan de start.  Diverse grootheden uit het hele land staan te trappelen van ongeduld. Regionaal zijn er de toppers van team Tol, De Brasemvissers uit regio Alkmaar en Team Marox-mix. Daarnaast een aantal I.A.M. deelnemers die matchfishing.nl gaan vertegenwoordigen in Brandenburg. Ons eigen team dat naast Hans en Hans bestaat uit Cor de Wit, Vincent de Reede, Jeroen Gruijs en Hans Rijsbergen. Zij zetten de stekken uit deze ochtend.

 

De ochtend start met een beetje regen. Daarna komt de zon door en is de visdag qua weeromstandigheden al een succes. Op de vastestok wordt er sporadisch vis gevangen,  de feeder domineert de wedstrijd. Overal is activiteit en wordt er goed gevangen. Zelf zitten we midden in de rij.

Precies boven de stroomkabels in vak C op de stalen rand. Ik kan me bijna geen slechtere plek bedenken aan dit kanaal. Maar goed, we doen het er mee. Om toch nog iets van de dag te maken vissen we beiden ver met de feeder en gokken alles of niks. Vanaf de start vangen we redelijk. Zowel ver als kort komt de vis naar ons netje. Mooie zware brasem, grote baars en zelfs een snoekbaars voor Wisse. Deze mag direct weer retour.De wedstrijd verloopt dus niet eens zo heel slecht ondanks de stek. Webmaster Gijs heeft, halverwege de wedstrijd, ook het parcours gevonden en gaat foto’s maken. Na vijf uur zit de strijd er op en vissen wij mee in de middenmoot met 16,5 kilo.  De weging laat al direct zien dat er weer heel mooie vangsten zijn gedaan over de gehele lijn. Uiteraard zijn er een aantal mindere stekken maar dat hou je op een lang parcours als dit.

 

Terug bij HS Heerhugowaard staat het bier en de frisdrank koud. Na wat meer rekenwerk dan bij een reguliere koppelwedstrijd kunnen we de prijzen uitreiken. Het team van GTIK met o.a. Maarten Weel en Erwin Bats pakken de winst met slechts 8 punten. Team Land uit Surhuisterveen is niet voor niks de dijk overgekomen. Met invallers Yvonne en Anne Bruins leggen zij beslag op de 2de plaats.


Plaats 3 en 4 zijn respectievelijk voor de teams van Tol uit de regio Beverwijk en TOG uit Drenthe. We kunnen vier  prijzen verdelen op 17 teams. De hekkensluiter bij de teams is het regionale team van Maros-mix. Misschien toch maar weer die rode lantaarns in ere herstellen.

Daarna volgen de koppelprijzen. Per 17 koppels hebben we nog eens 6 eindprijzen. Het hoogste gewicht, ruim 31 kilo, is vandaag gevangen door het duo Peter Krijgsman/Hendrik Delbrugge.  De prijzen zijn overigens mede mogelijk gemaakt door HS Heerhugowaard. Terugkijkend op de eindresultaten zien we dat in alle vakken meer dan 12 kilo nodig was om nog in de prijzen te komen.Hoe of wat we gaan doen met deze wedstrijd zullen we binnenkort onder het genot van een bak koffie met een gebakje eens gaan bekijken. Wellicht komt er een vervolg. Aan de reacties van de deelnemers te horen, is er nu al vraag naar een 2016 editie. Met deze vangsten is dat ook niet zo heel vreemd. Blijf vooral Facebook, de website en uw mailbox volgen. Via één van deze media maken we onze plannen bekend.Tot slot een woord van dank aan de volgende partijen die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt: Pjotr, Irene en Peter van Hengelsport Heerhugowaard voor hun gastvrije ontvangst, de fantastische catering en het beschikbaar stellen van drie eind prijzen. HSV Alkmaar e.o. voor het verstrekken van de wedstrijdvergunning, de ondersteuning door www.matchfishing.nl.  Daarnaast onze teamleden die de stekken hebben uitgezet, de weegploegen en uiteraard Hans Vijgeboom voor zijn onuitputtelijke inzet.

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com  Hans Wisse

Namens de organisatie de uitslag:

 

Team resultaat

Punten

 

1

GTIK

8

Prijs

2

Hengelsport Land

9

Prijs

3

Tol

10

Prijs

4

TOG

17

Prijs

5

Sikkens HSV

21

 

6

FRIGRO

22

 

7

Feedervissers Zoetermeer

29

 

8

WHSV

30

 

9

Matchfishing.nl

31

 

10

Topma

31

 

11

Pal

32

 

12

Viswormen.nl

33

 

13

Puper

34

 

14

De Brasemvissers

35

 

15

Vd Helm

38

 

16

Rix

39

 

17

Marox-Mix

40

 

 

 

 

 

 

Vak A 6 prijzen

 17 koppels

Gewicht

1

Mozes

Veenstra

21180

2

Vd Schaft

Kramer

21080

3

Weel

Bats

16720

4

Zuiderduin

Van Dam

15660

5

Kastanja

Mieloo

12740

6

Kors

Roosien

12420

 

 

 

 

 

Vak B 6 prijzen

 17 koppels

 

1

Meijer

Baas

22780

2

Damveld

Dirks

21240

3

Horst

Bart

19880

4

Van de Velde

Kroeze

19700

5

Bruins

Bruins

18980

6

Kors

Rijnberg

18640

 

 

 

 

 

Vak C 6 prijzen

 17 koppels

 

1

Krijgsman

Delbrugge

31160

2

Jumpertz

Bonte

25220

3

Visser

Bier

18560

4

Vd Burg

Geerlings

18440

5

Hospers

Homan

18020

6

Van Tol

Hoope

17300

 

 

 

 

 Terug

19-09-2015
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank