Vissen in Engeland met de Methodfeeder op Gold Lake

Het vissen op commercials in Engeland heeft iets bijzonders. In Engeland zijn zoveel commercials met zoveel vismogelijkheden dat je je er als Nederlander je ogen kan uit kijken. In verband met stakingen van Belgische en Franse boeren en de problematiek bij de Kanaaltunnel is het op dit moment overigens aan te raden om via Hoek van Holland te reizen. Een ander voordeel om met de nachtboot te gaan: je vertrekt om 22.00 uur, je gaat slapen en om 06.30 uur ben je in Harwich. Je hebt de hele dag de tijd om te gaan vissen. Veel commercials zijn overigens open van zonsopkomst tot zonsondergang.

Gold Valley Lakes in Aldershot (ten zuidwesten van Londen) ligt op ongeveer twee uur rijden van Harwich. Op een zaterdag is het goed te rijden langs Londen. Gold Valley is al heel lang in bezit van de familie Raison en Gold Valley wordt beschouwd als een van de beste commercial fisheries die er is. Gold Valley bestaat uit vijf lakes (Gold, Syndicate, Middle, Bat en Bungalow) in een natuurlijke omgeving en heeft in totaal 180 ruim opgezette betonnen platforms waar vanaf gevist kan worden.

Gold Valley is een plek waar het mogelijk is om alle vistechnieken toe te passen. Wil je je lange afstandswaggler technieken verbeteren, dan kun je ontzettend goed terecht op Syndicate, een methodfeeder tegen een eiland vissen: Gold lake, veel vis vangen met de pelletwaggler: Middle lake. Wil je mooie zeelten vangen tussen de lelies, Bat lake biedt de mogelijkheden. Gold Valley biedt een scala aan vismogelijkheden. De maximale diepte van de verschillende lakes is ongeveer 2 meter. 

Gold, Syndicate en Middle zijn de belangrijkste matchlakes op Gold Valley. Deze lakes zijn ingericht op wedstrijden en hebben allemaal prachtige rietkragen waardoor ook later in de wedstrijd uitstekend in de kant gevist kan worden. In de zomerperiode worden er minimaal vijf wedstrijden per week georganiseerd. Tijdens deze wedstrijden doen er gemiddeld 30 vissers mee. Bat en Bungalow lakes zijn wat kleiner en worden voornamelijk door karpervissers en recreanten gebruikt.

Ik besluit om op Gold Lake te gaan vissen met de methodfeeder. Deze zaterdag zijn er drie wedstrijden waarvan een op de canal bank van Gold Lake.

Gold Lake is groot genoeg en een plek aan de andere bank van Gold Lake is gauw gevonden.  Aan de overzijde worden al de nodige vissen met de vaste stok gevangen dus dat belooft wat! In het midden van Gold Lake, op een afstand van ongeveer 45 meter, is een kabel gespannen. Dit zorgt ervoor dat vissers van beide banks niet op elkaars plek kunnen gooien.

De karpers op Gold Valley zijn slimme vissen en weten wat het betekent als er veel vissers aan de waterkant zitten. Omdat veel vissers aan de overkant met de vaste stok vissen, lijkt de methodfeeder op een afstand van 40 meter een prima keuze. Een Drennan In-Line Flat method feeder van 35 gram zorgt ervoor dat de afstand nauwkeurig gehaald kan worden.

In tegenstelling tot andere commercials mag je op Gold Valley je eigen voer, pellets en aas gebruiken. Toch werken op de method feeder de 2mm Gold Valley pellets in combinatie met een 8mm harde pellet vaak het best. De 2mm pellets worden voor geweekt en kunnen in de mould gaan. Method feeder erop en de eerste feeder is klaar voor gebruikt. Richting de stek op 40 meter!

Na de derde keer de method feeder ingegooid te hebben is het raak. De top gaat rond. Nog niet zo rond als bij een grote karper…. maar een aanbeet is het zeker! Een van de vele kleine brasems (skimmers) heeft de method gevonden en is gehaakt. Na deze skimmer volgen nog een paar soortgenoten.

Skimmers zitten trouwens volop in de lakes van Gold Valley. Tijdens de koudere periode is het daardoor namelijk mogelijk om de nodige vissen te vangen. In de winter is het vaak moeilijk om karper te vangen en juist die skimmers zorgen er dan voor dat je toch nog vis kan vangen.   

Dan volgt een echte aanbeet… een aanbeet in de categorie “als dat geen karper is…” Op een afstand van 40 meter heeft een mooie karper mijn haakaas gepakt en kan het binnen draaien beginnen. Ik kom nu al een aantal jaar op Gold Valley en ieder jaar wordt de vis groter. En dat is te voelen ook.


De karper komt met zijn kop boven water. De karper wil echter niet direct binnenkomen en neemt nog een run. De karper komt daarna echter wel redelijk snel binnen en de eerste commercial carp van vandaag is een feit.

 

Wat zwemmen hier toch mooie en grote vissen rond. De method feeder wordt snel weer gevuld en gaat richting voerplek. De nodige karpers volgen met tussendoor een paar skimmers.

De visdag zit er alweer op. Tijd gaat altijd heel erg snel. Op weg naar de parkeerplaats loop ik nog even een rondje langs Bat Lake. Bat Lake is vrij klein en biedt plaats aan ongeveer twintig vissers. Bat Lake is het meest “natuurlijke” lake van Gold Valley.

 

Bat Lake heeft een heel mooi eiland en daar kan met een kleine pelletfeeder of met een lange vaste stok goed tegenaan gevist worden. Met name specimen hunters voor grote zeelt of een gave karper nemen plaats op de platforms van Bat Lake. Maar, inmiddels is het zaterdagavond en is bijna iedereen al vertrokken. 

Gold Valley heeft heel veel te bieden. Ik ben hier ingezoomd op het  vissen met de methodfeeder op Gold Lake. Iedere methode is echter mogelijk hier.

Maurice Prijs

 

Wil je eens meer te weten komen over Gold Valley Lakes en/of een keer gaan vissen op Gold Valley, neem dat een kijkje op de volgende website http://www.goldvalleylakes.com

 Terug

11-09-2019
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank