Aan de slag met Junky Brown Secret op visvijver Vislust.

 (Pat Gayet) Als ik afgelopen zaterdag wakker wordt, ben ik alweer in de mood om aan de waterkant te gaan zitten. Na de visworkshop van de dag ervoor is het hoog tijd om zelf weer eens een hengeltje uit te gooien. Op naar de Vislust, methodfeeders inpakken en rijden maar.  Mijn besluit om mijn recept voor de vijvervisserij ( Junky Brown Secret ) ook in de verkoop te doen, levert veel positieve reacties op. Het lokvoer is eigenlijk bedoeld voor het vissen met de stok maar blijkt het ook perfect te doen met de method.Tijdens mijn voorbereiding op de kortgeleden op de Sprong georganiseerde nachtwedstrijd heb ik wel met de method gevist maar dan aan de vaste stok. Over het resultaten was ik dik tevreden. Als je tijdens z’n sessie 80 karpers vangt mag je niet mopperen. Toch kan ik het vandaag niet laten om ook de stok in te pakken. Het opbouwen van de spullen met wat andere steunen is dan zo geregeld.

Door mijn vele bezoekjes aan de vijver heb ik natuurlijk de nodige kennis opgedaan en is het voor mij niet moeilijk om te besluiten op welke afstand ik ga vissen. Twintig meter is vandaag voldoende en met een diepte van 6 meter vis ik niet veel verder dan normaal. Zes keer werpen en de voerplek is gereed om de gewenste karpers te gaan vangen. Na een vijftiental minuten kreeg ik de eerste harde aanslag op de feedertop. Ik gebruik een licht hengeltje met een geweldige curve,  goed betaalbaar en dus zijn prijs meer dan waard. Deze carpfeeders werden gesponsord door Hengelsport Tiel. Zelf had ik ze nog niet echt ter hand genomen

De eerste aanbeet wordt al snel gevolgd door een 2de. Het lokvoer werkt perfect en met een harde 8- mm Halibutpellet aan de haak kan het eigenlijk niet misgaan. Vandaag wordt er ook meerdere keren om hulp of advies gevraagd door andere vissers aan de vijver. Een visser had zijn voerkorf direct aan de hoofdlijn geknoopt met daaronder zijn onderlijntje. Telkens verbaasd hoe het kwam dat hij geen directe aanbeten kreeg en als hij er een haakte hem weer verloor. Na zijn montage veranderd te hebben kon hij ook weer verder.  .


Met de vaste stok was het vandaag een heel ander verhaal. De visvijver is op het moment vergeven van de jonge visjes en deze bereiken het groeistadium waarin ze gaan zitten klieren aan je aas. De meeste aanbeten zijn dan ook meestal loos alarm. Na 10 karpers, die in no-time gevangen werden,  was het ploeteren om nog een karper te vangen . Een paar uur later en 3 gevangen karpers verder, pak ik de methodfeeder maar weer.

In de resterende paar uurtjes vang ik nog regelmatig een karper en aan het eind van de middag staat de score op 39 stuks. Veel vissers klaagden de laatste tijd over de slechte vangsten. Toch kan het geen kwaad om af en toe eens naar de method te grijpen. Vandaag kon je ze stukken beter vangen met de method dan met de stok.

Morgen weer met een vriend op pad en voor nu de groeten van Pat.

Voor meer informatie kun je me mailen patapart@gmail.com  

Mijn websites: www.dehengel.nl e/o www.visschool.nlTerug

25-08-2015
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank