Belgische ploeg wint Grensmaas Intercup

(Peeters Rene) Afgelopen zondag werd voor de 3de keer de Grensmaas Intercup gehouden, dit op de vijsrijke vijver de pomperik in Diepenbeek.De organisatie stond dit jaar in de handen van de Belgen (Guido Moors) de coach had dan ook voor een schitterde locatie gezocht. In tataal namen 15 Belgen het op tegen 15 Nederlanders.Deze werden verdeeld in 3 sectoren.


Bij de trekking van de nummers was onmiddellijk te zien dat een sector zeer mooi uit de wind gingen zitten met de wind in de ruk,en een sector volledig in de wind waar het dan ook veel kouder was.De middelste sector was de wind zo`n deeltje verdeeld.De wedstrijd begon om 10 u .Je zag dan onmiddelijk dat het een mooie visdag ging worden.

 
   

 In het begin vaan de eerste reeks werden overal zeer mooie voorns gevangen ,dus iedereen kon het hartje ophalen.op het einde van de eerste reeks werden dan ook in de zonnige kant de eerste brasems gevangen,maar in de sector in de wind was er zeer weinig te beleven dan wat voorns .Tussen de pauze werden was er dan ook voorzien voor eten ,waar met veel plezier van genoten werd.
De tweede reeks begon om 13.30 en overal was weer mooi vis te vangen zeker de sector met de wind in de rug .Voor de toeschouwers was het mooi voor te zijn wat vis er werd gevangen in de 1ste en 2 de sector ,in de 3 de sector werd er enkel voorns gevangen.


Bij het einde van de wedstrijd kon de weging dan ook beginnen. In de eerste sector wist Huub Curvers zijn sector met maar liefs 43,025 gr aan vis.De tweede sector werd gewonnen door Davy Verelst met toch ook 26,495 gr Derde sector werd gewonnen door Jack Dohmen met 7,225 gr aan enkel voorns wat dan toch ook nog mooi is. Vlak na de wedstrijd was het dan werk aan de winkel voor de 2 coachen voor de uitslag op te maken.Om dan te zien welk land de Grensmaas Intercup had gewonnen.

 

 

 

 

 

 

 

     

Bij het tellen van de uitslag gingen de belgen dan met de wisselbeker naar huis met een totaal gewicht van 258,925 gr tegen Nederland 176;015 gr  en zo mocht de belgische coach ook de wisselbeker in handen nemen.


Verder wil ik de organisatie van dit mooi treffen een dikke pluim geven ook de mensen van de De Pomperik zelf.En dat dit volgend jaar weer mocht plaats hebben maar dan in Nederland.

 

De volledige uitslag

 

 Terug

19-05-2015
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.evezet.nl
blank