Vissen met Wisse, gelegenheidswedstrijdje PM kanaal

Zo zijn er van die weekenden dat er voor ons niets spannends op de kalender staat. Alleen individuele wedstrijden en verder niets aansprekend voor ons. Regionaal zijn er nog wat competitiewedstrijden van diverse verenigingen. Snel een last minute-wedstrijdje op de kalender en we hebben weer een potje vissen.

Met vier koppeltjes is het voor ons doen wat mager. Echter zijn de acht aanwezige vissers enthousiast en staan te trappelen van ongeduld. Alleen daarom al blijven we dit soort bescheiden activiteiten organiseren. Jan Dirks heeft de moeite genomen om vanuit Dronten deze kant op te komen. Hans Drost uit Marum is er altijd wel bij en last but not least; Koert Schokker heeft altijd wel zin in vissen, gevolgd door zijn pa. Aanvankelijk hadden we de Kanaaldyk bij Spannenburg aangevraagd bij de federatie. Door de aantrekkende wind besluiten we aan de noordkant van de zendmast vier stekken uit te zetten. Na het mooie weer van afgelopen dagen zit het weer vandaag in een dip en staat er een aantrekkende wind. Achter het busstation zitten we mooi in de luwte. Snel de auto’s lossen van het materieel en even parkeren op de carpoolplaats. Zo heeft niemand last van ons en blijft het mogelijk om hier te blijven vissen. Met vier stekken kunnen we mooi twee om twee vissen.  Met de kop en staart tegen elkaar voor een prijs en de twee middenstekken voor een prijs.

 

Om 9 uur gaan we van start. Vijgeboom vist altijd ver en Wisse kort. Vanaf de start hebben we snel de eerste aanbeten. Wederom worden we getrakteerd op schele posjes. Hier en daar een bliekje maar het houdt allemaal niet over. Rechts van ons zie ik dat Schokker senior heel handig met een vijf delen korte stok de vis aardig aan de gang weet te krijgen. Terwijl zoon Koert de eerste donderpadjes op zijn stek weet te vinden. Bij ons is de vis weer eens lastig te vangen. Evenals bij de buren is het op de twee middenstekken lastig om een aanbeet te krijgen.

Wanneer Schokker senior het tempo alleen maar opvoert met kleine vis aan de vaste stok, zit ik in stilte te balen dat ik dit keer geen stok in de auto heb gelegd. Op advies van Vijgeboom heb ik deze thuis gelaten. Kan ik mooi hem de schuld geven.

Na een kleine periode van regen wordt er links van ons een aantal redelijke vissen gevangen. Dan bekruipt me het gevoel dat we er vandaag in gaan met boter en suiker. Dan opeens in het laatste uur krijgt Vijgeboom een niet te missen aanbeet. Op een naderend vrachtschip loopt de top rond en met enig geluk weet hij een behoorlijke vis onder de passerende boot vandaan te halen. Als hij even later dit zelfde trucje weer weet te herhalen zijn alle beschuldigingen over die vaste stok snel vergeten.

 

Om 14.00 uur zit het er op. Rechts heeft Schokker senior goede zaken gedaan. Koert heeft er grotendeels bijgezeten als waterkantdecoratie. Net als ik zelf overigens. De weging geeft uitsluitsel. We pakken net de winst weg voor de buren links van ons. De staart wint van de kop en zo is het verhaaltje van vandaag weer uit. Opvallend dat de kop- en staartstek ver-uit de beste resultaten geven in een klein parcours met slechts vier koppels. De onderlinge verschillen zijn echter klein tussen dresultaten van de twee middenstekken en die van de kop- en staartstekken.

 

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com  Hans Wisse

 

 Voor de statistieken hieronder de resultaten:

 

Stek

Naam

Naam

Gewicht

 

1

Dirks

Vaatstra

4040

 

2

Drost

Vd Velde

2120

 

3

Vijgeboom

Wisse

2820

Prijs

4

Schokker Jr

Schokker sr

4420

Prijs

 Terug

11-04-2015
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank