Vissen met Wisse winterkoppelwedstrijd Van Harinxmakanaal.

Laten we het wedstrijdjaar maar weer van start gaan. Na een aantal weken rust is het nu een mooie gelegenheid om de agenda langzaamaan weer te vullen. Vijgeboom viste een paar keer in de Noordkop met Johan Vreeburg. Zij kwamen tot goede resultaten in koppelwedstrijden waarin 1 “miezerige” baars een hoofdrol speelde. Dit zegt iets over het vangstverloop tijdens de afgelopen periode. De uitspraak over Vijgeboom en een brasem kunnen we voorlopig even vergeten. Verder zijn er hier en daar wat onderlinge wedstrijdjes in diverse havens en in de regio Zaanstreek geweest. Ook circuleert er een bericht op internet dat Ronald Nannings weer een poging in de TC gaat doen, dit jaar. Naar het schijnt heeft hij zich laten “strikken” Ik heb het niet uit eerste hand, maar we blijven het volgen. Eens kijken of MarosMix, naast de regionale successen, ook in het nationale topcircuit een toontje kan meeblazen. Aan de inzet van de hengelaar zal het zeker niet liggen.

 

Vandaag starten we het seizoen aan het Van Harinxmakanaal bij Midlum. Nu zijn de omstandigheden een stuk vriendelijker dan die van de afgelopen dagen. Een deel van Nederland ging gebukt onder een best pak sneeuw, terwijl er elders niet een vlok gevallen is. Pas in februari vissen we onze eerste wedstrijd vanuit Leeuwarden georganiseerd. De vorige wedstrijd in januari werd wegens de weersomstandigheden afgelast. Jammer maar helaas, veiligheid staat voorop. Wegens de plotseling opkomende ijzel zijn er ook vandaag een aantal deelnemers iets later.

We prikken rond 07.00 uur de kantnummers naast de Ungabuurtsterweg, terwijl de eerste deelnemers al de tactiek van vandaag staan te bespreken. Net als de aankomende wedstrijdjes zetten we in op maximaal 10 koppels en hebben dus volle bak vandaag. Zo ongeveer iedereen van de vorige ronde is weer van de partij. Wederom laat Peter Bies ons in de steek, de redenering dat hij altijd meedoet kan met de uitspraak over Vijgeboom en die brasem zo het ronde archief in. Gelukkig zijn er andere liefhebbers genoeg.

Ik zet in op de vaste stok vandaag. Normaal gesproken pakken we vaak alleen de feeder tijdens wedstrijden, maar nu zijn de omstandigheden zo mooi dat ik een gokje wil wagen. Zorgvuldig peilen en ik vind een stek op ongeveer 11 meter uit de kant. Vijf deeltjes tuig is net voldoende.

Ook Vijgeboom zet de stok in als back-up. De vangsten bestaan hier vaak uit kleine voorns, veel blieken en halfwas brasem. De feeder zal voor hem toch het eerste wapen zijn dat de strijd in gaat. Wisse heeft het voer aangepast, fijn van structuur en iets donkerder en meer gericht op kleinere vis. Aangezien het Vijgeboom toch allemaal niks uitmaakt, kan ik mijn gang gaan.

 

Om 09.00 uur gaan we van start. De dag begint mooi met weinig wind. Ideaal voor de vaste stok. Op 11 meter gaan slechts drie ballen voer naar de stek. Kort op vier meter, waar al behoorlijk water staat, ook twee balletjes met veel casters en mais. Na een uur zakt de dobber weg en pak ik op de 11-meterlijn een eerste vis. Hoop doet leven. Een aantal uur verder is die laatste hoop geheel vervlogen. Alleen op de kopstek zijn een paar vissen gevangen. Ook de staartstek heeft een visje weten te strikken. Onze buren, Ronald Nannings en Sjaak Laan, hebben zeker de vismeel variant in de voerkuip gedaan. Ronald heeft na drie uur vissen alleen een krab weten te vangen. Net als de week ervoor weet hij geen vis te vangen. Vijgeboom merkt al snel op dat MarosMix beter veranderd kan worden in: MarosNIX..

 

Na vijf uur is de strijd gestreden. Vijf koppels hebben een visje weten te vangen. Hans Drost en Marten Huisma pakken de winst op de kopstek. Deze kan zo de statistieken in. We verdelen de prijzen onder de visvangende koppels. Helaas zat er vandaag niet meer in. Over twee weken proberen we het weer op nieuw aan hetzelfde parcours.

 Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com 

Hans Wisse

 (Foto’s zijn van Hans Drost)

 

De eerste vijf koppels hebben prijs.

 

 

 

 

Gewicht

Stek

1

Drost

Huisma

2432

1

2

Blauw

Bos

1221

2

3

Veenstra

Koning

451

9

4

Wisse

Vijgeboom

334

6

5

Van Assen

Temme

244

3

6

Dirks

Damveld

0

8

7

Topma

Faber

0

4

8

Nannings

Laan

0

5

9

Brandsema

Van de Velde

0

7

 Terug

07-02-2015
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank