Meet and Greet bij Toms Creek in Lelystad.

Dat Facebook voor velen een niet meer weg te denken bron van informatie is hoeven wij je niet meer te vertellen. FB is ruim gevuld met schitterende FB-pagina’s van bevlogen sportvissers. Een uurtje surfen levert je zo een 100-tal leuke FB-pagina’s op waar genoeg actie in zit.Ook voor wedstrijdvissend Nederland is FB een verademing. Via FB kun je namelijk makkelijk in contact komen met allerlei wedstrijdvissers over praktisch heel de wereld. Zo liepen wij een paar weken terug tegen een besloten FB pagina aan van Witvissers Wedstrijden N.O.M Nederland op. Deze FB-pagina is opgezet voor wedstrijdvissend Nederland die er gezellig op uit wil met concullega’s zonder dat het mes op tafel ligt. Gezellig onderling allerlei meetings organiseren waar gezelligheid en het vangen van vis centraal staan.

Onder de bezielende leiding van Bas Suphaert is de FB-pagina uitgegroeid tot inmiddels bijnan 500 leden. Vandaag, zaterdag 3 januari, stond er een meet and greet op het programma bij Toms Creek. Omdat ik toch naar Lelystad moest zijn, de dames wilden winkelen in Bataviastad, besloot ik om er maar een kijkje te gaan nemen.Aangekomen bij Tom’s Creek zit de sfeer er al goed in. Het was waterkoud en uit lucht kwam een wat waterige substantie die ervoor zorgde dat je niet echt nat werd maar ook niet droog bleef. Kortom, typisch Hollandse toestanden tijdens deze sessie. Uiteraard liep ik er weer veel te dun gekleed rond. Ik schijn het nooit te leren. Gelukkig stond de open haard in de kantine bij Toms Creek roodgloeiend.

Een eerste rondje levert meteen al een positief beeld op van de aanwezigen. Geen gestress, gewoon gezellig aan de waterkant. Natuurlijk zijn de vangsten niet geweldig. Dat kan ook haast niet anders in deze periode van het jaar. Het water zal zo’n 3 graden Celsius zijn en daar wordt je als karper nu niet echt vrolijk van. Toch wordt er regelmatig een visje gevangen door de deelnemers.Eric en Bas zitten achterin de vijver. Eric op een gekende topstek en ook Bas mag in de hoek niet mopperen. Beiden vangen dan ook leuk vis. Ook bij andere deelnemers staan de hengels regelmatig krom. Helaas zijn er ook een paar die op de kansloze stekken zitten en als je dan niet goed weet hoe je uit de voeten moet op deze vijver, is het al snel een lastig verhaal.Rond een uurtje of 12 trek ik weer eens aan de kuierlatten. Ik ben ondertussen verkleumd en ook de dames beginnen de SMS’en dat er gesjouwd moet gaan worden met de aangeschafte kleding en schoeisel. Ik pak nog een bak koffie en ga maar weer eens verder.  In de auto mijmer ik nog wat na. Zo’n FB-pagina geeft je als wedstrijdvisser de kans om snel en onderling een wedstrijdje op te zetten. Schot voor open doel als ik je aanraad om je aan te melden.

Geinteresseert? Neem eens een kijkje op de FB pagina van de mannen.Terug

03-01-2015
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank