Hoeveel eet een vis.

Als we gaan vissen nemen we meestal aardig wat voer mee naar de waterkant. Tenminste dat denken we. Maar hoeveel voer ben je nu nodig. Dit blijft altijd een moeilijke vraag. Zit je op een klein water zal je waarschijnlijk niet zoveel voer moeten brengen. Een paar balletjes voer is dan meestal wel genoeg. Maar dit is moeilijk te voorspellen de ene dag eten ze als beren en de andere dag laten ze het voer en aas links liggen.

Zit je op groot water bijvoorbeeld op meren dan kan je volgens mij niet genoeg brengen. Ik weet als je er een school vissen op krijgt dat je voerplek binnen No time weg is. Waarschijnlijk hebben een aantal vissers dit wel eens meegemaakt. Zit je tijdens een wedstrijd lekker ontspannen te vissen en opeens zie een plek of vier verderop iemand een vis vangen. Even later nog een. En je ziet dan gewoon dat de vis dichterbij komt. Op zo’n moment kan je niet genoeg brengen. Dan zijn het net stofzuigers en gaan even massaal de voerplekken bij langs.

 Het is onbeschrijfelijk wat Vissen in een korte tijd kunnen opeten. Ik heb dit met eigen ogen kunnen zien op een Karpervijver. Ander half brood was binnen enkele ogenblikken weg. Hoe meer brood in het water hoe gekker de Karpers. Ik moet er wel bij vermelden dat hier niet gevist werd. Dit kan het eetgedrag van de vissen natuurlijk wel beïnvloeden.
Wees dus niet te bescheiden op het grote water. Komen ze met een grote groep dan kan je er iets langer van profiteren. Dit kan dan net die extra vissen opleveren voor een overwinning.
Rob Jansen.


Terug

12-08-2009
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank