Vissen met Wisse winterkoppel Leeuwarden.

Net als in voorafgaande jaren organiseert Hans Vijgeboom namens HSV Leeuwarden een aantal winterkoppelwedstrijdjes aan het PM-kanaal. Zoals altijd mag Wisse meehelpen zodat we het in het voorjaar aan het NH-Kanaal de rollen weer om kunnen draaien. Zo zijn de taken weer eerlijk verdeeld.


Samengevat stonden we in 2014 alweer garant voor het organiseren van acht wedstrijden en hebben we er nog twee te gaan. Het wordt bijna traditie om in de winter door te “koppelen”. Er zijn in Friesland genoeg liefhebbers en hebben we snel het potje weer vol. Met twaalf koppels zijn we in de wintermaanden bescheiden van opzet maar uiterst tevreden. Kunnen we mooi in twee vakjes om drie prijzen per vak vissen.

 

Vandaag zetten we de eerste winterwedstrijd uit bij Oude Schouw. De vangsten waren afgelopen weken aan het PM-Kanaal nog heel behoorlijk, zelfs goed. Uiteraard begrijp ik dat vrij vissen een ander vangstbeeld geeft dan een wedstrijd. Maar toch geeft het de burger moed. Terwijl wij de stekken uitzetten staan de eerste deelnemers al aan de start. Direct bij de loting is de eerste hilariteit een feit. Anne Dirk van Assen pakt, zoals wel vaker, voor zichzelf de staartstek van vak B en daarna de staartstek van vak A voor Wisse en Vijgeboom. Het gevolg hiervan is dat ik Jan Bousma beloof om hier volgend jaar eens statistieken van bij te houden. Een goede loting en het daarbij behorende “gouden handjes” houd de gemoederen ook in Friesland wel bezig.

 

Om 09.00 uur kunnen we van start. De omstandigheden zijn prachtig. Weinig tot zelfs geen wind. Even later komt zelfs het zonnetje door. Vijgeboom vist ver, Wisse peutert op korte afstand. Waarop ik aan het peuteren ben is me tot zover nog niet geheel duidelijk. Er komt werkelijk geen aanbeet door. We zijn kennelijk niet de enige in ons vak. Links van ons zitten Dave Martens en Rein Pal ook te wachten op de dingen die (niet) gaan komen. Alle registers gaan open. Geen beet te krijgen.


In het andere vak is het niet veel beter. Het duo Huisma Drost zetten de snertpan op om de tijd toch nog enigszins aangenaam door te komen. Rein heeft zelfs tijd om ons op de foto te zetten.

Halverwege de wedstrijd trekt er een regenbui over. Het snelopzetten van de paraplu wordt het aanhangerlicht van Vijgeboom fataal. Ik heb hem nog gewaarschuwd: haastige spoed… de rest is bekend. Nu wil ook nog eens het geval dat het bekende rolletje ducktape in de garage ligt.


Gelukkig tref ik de mazzel dat mijn top opeens rondloopt en ik een schele pos weet te haken. Dat zal een dure vis zijn vandaag.

Na vijf uur vissen heeft alleen de kopstek ik vak A één normale vis weten te vangen en pakken de winst. Wij pakken een tweede prijs door de Lucky-shot vis van Wisse. Kan Vijgeboom zijn achterlicht weer van repareren. Al met al heeft het weinig met vissen te maken. In het B vak zijn de vangsten ook slecht. De staartstek pakt de winst. Verder hier en daar wat kolbleitjes en een brasem. Gelukkig kunnen we daar wel drie koppels feliciteren met een prijsje.
De 3de prijs uit vak A schuift door naar de prijzenpot van 20 december. Zo is alles weer netjes verdeeld. Waar de vis vandaag was, is ons nog steeds een raadsel. Niet vaak treffen we zulke mooie omstandigheden als vandaag.  We raken nog even in gesprek met Tonny de Jong en Rob Jansen van website De Witvisser. Prettig om elkaar ook langs de waterkant eens te treffen en kennis te maken.  Door de mooie omstandigheden is het altijd gezellig napraten aan de waterkant.

 

Buiten de slechte vangsten spreken we toch van een geslaagde wedstrijd. We vissen tenslotte aan een mooi en visrijk parcours met enthousiaste deelnemers onder fantastische omstandigheden.

Ik bedank alle deelnemers voor hun aanwezigheid en graag de volgende keer weer.

Rein Pal en Hans Drost voor de beschikbaar gestelde foto’s

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com     

Hans Wisse            

 

Uitslag de eerste drie per vak zijn prijs winnaars indien er vis gevangen is.

   

 

Vak A

 

 

Stek

 

Vak B

 

Gewicht

Stek

1

Westra

Boersma

1325

1

 

Temme

Van Assen

1602

12

2

Vijgeboom

Wisse

25

6

 

De Jonge

Jansen

1452

9

3

De Witte

De Jong

0

4

 

Schokker

Schokker

1442

10

4

Dijkstra

Bousma

0

2

 

Visser

Topma

987

7

5

Martens

Pal

0

5

 

Veenstra

Mozes

709

8

6

Ring

Kortman

0

3

 

Drost

Huisma

0

11

                               Terug

07-12-2014
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank