Lokvoer: hoe vochtig is vochtig?

Af en toe lees je in artikelen die in zowel de oude en als nieuwe media verschijnen allerlei info over hoe je nu je lokvoer gereed maakt voor gebruik. Regelmatig krijgen we vragen van feederaars die zich afvragen hoe vochtig nu eigenlijk vochtig is. Voer in de emmer, bevochtigen, door de zeef, wachten, weer bevochtigen, weer zeven en maar weer wachten. De specialist zegt dan met een interessant kijkend gezicht dat het voer nu gereed is voor gebruik. Voertje zetten en vissen toch. Of niet?

Vooral de feederaars onder ons blijven vaak met de vraag zitten wanneer je voer nu eigenlijk klaar is. Aan de kleur kun je dit niet zien. Maar wat is dan de truc?

Ervaren feederaars weten dat het de bedoeling is dat het voer zo geconcentreerd mogelijk op de voerplek terecht komt. Daarvoor is het natuurlijk belangrijk dat je gericht op 1 plek kunt gooien.

Verder is het van belang dat het voer op de plaats waar de korf ligt uit de korf komt. Gebeurt dit niet dan ontstaat er bij het binnenhalen van de korf een voerspoor wat er weer voor zorgt dat de vis zich verspreidt over een groter gebied en waarschijnlijk moeilijker te vangen zal zijn.

De truc is om het lokvoer zodanig vochtig te maken dat het pas los komt van de korf als deze op de bodem ligt. Verder is het van belang dat het voer de korf binnen 1 minuut “verlaat”.

Om te kunnen bepalen of het lokvoer vochtig genoeg is kun je gebruik maken van een simpel trucje. Vul een emmer met water, pak de korf en vul deze met het lokvoer dat je gaat gebruiken. Laat de korf met voer in de emmer vallen en bekijk dan hoelang het duurt voor het voer uit de korf is. Duurt dit langer dan 1 minuut dan kan er iets niet goed zijn aan de samenstelling (teveel kleefkracht?). Als je voer er na ongeveer 30 tot 60 seconden minuut uit is,is je lokvoer klaar voor gebruik.

Doe er je voordeel mee.

Gijs NederlofTerug

30-06-2020
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.robbyfish.be
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank