En de winst is voor Piet Kaal

Op zaterdag 15 november organiseerden de leden van hengelaarsvereniging de Karper uit het Gelderse Brummen hun 6de wedstrijd van de wintercupcompetitie in de Oude IJssel bij het viaduct te Doesburg. Om 11.15.u begonnen Tonnie en Piet met de loting van de steknummers, en niet te vergeten, de rookworst. Om stipt 12.00.u werd het beginsein gegeven en onder een bewolkte hemel nam de wedstrijd een aanvang. Voor het begin waren de mannen redelijk optimistisch gezien de resultaten van de vorige week, maar er is niets zo onvoorspelbaar als de Oude IJssel dus werd het afwachten.Piet Kaal lootte  eindelijk eens een kopplek en ging daarop voortvarend van start want na een kwartier lagen er al 5 mooie voorns in zijn leefnet, terwijl Edwin Corbeek, die naast hem zat op nr. 2 en, het eerste uur nauwelijks beet kreeg. Maar in de resterende 2 uur van de wedstrijd haalde hij dat ruimschoots in. Gerrit Evers had te kampen met veel vastzitters en verspeelde de nodige onderlijnen en dobbers, met de feeder ging het evenzo wat korfjes betrof, maar hij had na afloop wel vis.  Tonnie Werkman had met de vaste stok en korfje veel missers, maar toen hij overschakelde naar de dobber wist hij de vis te verschalken.

Verscheidene mannen hadden last van een snoek die vanmiddag wel erg aktief waren. Gerrit Oosterkamp heeft een haat/ liefde verhouding met dit deel van de Oude IJssel, zijn advies luidde dan ook: voltstorten met asfalt en maak er maar een weg van, lijkt ons geen goed idee Gerrit!! Henk Sangers had vorige week nogal wat materiaalpech maar had volgens eigen zeggen nu de boel tip top voor elkaar, alleen jammer dat hij op zijn kopplek dat niet kon vertalen met een mooi net vis. Chris Hofman had naast een mooi aantal minivoorntjes, de twijfelachtige eer om de meest mini-mini achtige grondels gevangen te hebben, maar wij vissen ook op aantal en dus tellen zij mee. Harry Brunt deed ook mee en kon ook voorntjes aanbieden aan de weeg en telploeg.


Appie Peppelman en Edwin Corbeek hielden elkaar mooi in evenwicht wat betreft de aantallen. Veel werd er niet gewandeld en dus moest de informatie van deze wedstrijd komen tijdens het tellen en wegen. Piet ving om 14.59.u een snoek van ong. 65 cm aan een 8/100 onderlijn maar telde uiteraard niet mee, en nadat hij hen een eind verderop had teruggezet blies hij de wedstrijd af.

 Tonnie en Piet begonnen aan het dankbare werk van wegen en tellen, en uiteraard moest er een winnaar uit de bus komen en dat werd op plek 1 Piet Kaal met een gevangen gewicht van 3.700.gr. gevolgd door Edwin Corbeek met 2.480 gr. en Appie Peppelman sloot dit trio met 2.050 gr.  Wat de gevangen aantallen betrof was Edwin weer de sterkste met 87 stuks op de 1e plaats, Appie deed het met 2 minder met 85 stuks en Piet werd 3e met 75 stuks.

Al met al konden wij terug zien op een mooie wedstrijd, waar de echt grotere vis nog (niet) word gevangen maar iedereen kon vis aanbieden. Dat geeft hoop voor de volgende wedstrijd op zaterdag 29 november en dan uiteraard weer in de Oude IJssel bij het molentje te Laag-Keppel. Kijk voor de volledige uitslag op www.hv-dekarper.nl 

 Terug

17-11-2014
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank