Vissen met Wisse, koppelwedstrijd Leeuwarden

Het is al weer november. De één na laatste grote koppelwedstrijd van dit seizoen staat op de agenda. Alleen nog de oudejaarskoppel eind december in het NH-Kanaal en het jaar 2014 kan in de archieven opgeborgen worden. Leeuwarden is bijna hekkensluiter voor ons. Hier en daar pakken we nog een klein winterwedstrijdje mee, maar echt grote zaken staan er niet meer op de agenda.


Al weer een aantal jaren wordt deze wedstrijd gevist aan het PM-Kanaal. In het kader van de aanbouw en omleggen van de infrastructuur rond Leeuwarden, is het Van Harinxmakanaal al enige tijd uit de gratie geraakt. Aan het PM-Kanaal vinden we een goed alternatief parcours. Helaas kan hier de baan niet aaneengesloten worden uitgezet. Om 07.00 uur sta ik de kantnummers in de grond te prikken bij het dorp Grou. Twee vakken aan de Beatrixweg en achter de hofjes in de woonwijk. Ongeveer op hetzelfde tijdstip wordt dezelfde klus geklaard door Jan Hoff en Henk Heslinga bij de vakken Oude Schouw en aan de Leppedyk. Vijgeboom moet de loting dan maar zelf organiseren met Lucien van wijkcentrum Markant.

 

Rond 08.00 uur arriveren de eerste deelnemers aan het parcours. Aangezien we pas om 09.30 van start gaan, hebben we tijd voldoende. Wij hebben nummer 36 toebedeeld gekregen door de man met het “gouden handje” Klaas Kooistra. Een bescheiden kopstekje op Oude Schouw waar het D vak is opgedeeld in twee stukken. Dat is dan weer het voordeel als een deelnemer voor ons de loting verricht. Bij een goede stek weet en ziet iedereen dat het eerlijk geloot is, heb je een baggerstek, dan kan je iemand anders de schuld geven.

 

De aanpak is bijna gelijk aan die van alle andere wedstrijden aan dit parcours. Vijgeboom zoekt de stenen op, Wisse gaat iets korter vissen en daarnaast op een extra stekje met de lichte feeder op 12 meter. Ik mag nu eenmaal graag wat peuteren en rommelen op de korte lijn. Regelmatig weet ik daar toch een visje vandaan te sprokkelen. Afgelopen week lukte dat in ieder geval heel aardig en vingen we samen toch rond de 20 kilo. Maar ja, een wedstrijd bepaalt toch dat je visdag vaak een stuk stroever verloopt.Het D vak start moeizaam met de vangst. Overal is de situatie anders, dan anders want de vis wil tegen de stenen aan de overkant niet azen. Wisse pakt de vis vandaag weer kort op 12 meter. Terwijl Vijgeboom de eerste drie uur naar een roerloze top zit te staren.  Ik heb wel eens gehoord van de uitspraak: “wijsheid komt met de jaren”. Deze regel gaat voor Vijgeboom in ieder geval niet op. Aangezien hij gisteren weer een jaartje ouder is geworden kan ik voor hem beter de spreuk: ” hoe ouder hoe gekker” inlijsten. Het voordeel is dan wel weer dat we vandaag een puddingbroodje krijgen om de feestvreugde te vergroten.De laatste twee uur komen er nog vier vissen van de overkant. Wisse heeft er inmiddels 6 weten te strikken. Na vijf uur vissen geeft de weging uitsluitsel. In het D vak komen de hoogste vangsten van het eerste deel van het parcours. Op het tweede deel is alleen de staart stek succesvol. Met onze 5,9 kilo doen we niet mee voor de prijzen. Voor Oude Schouw houden de vangsten niet over. In de andere vakken zijn de vangsten een stuk beter, zelfs erg goed. Dave Martens wordt op de kopstek, naast het brandweerplekje, van zijn kist geknuppeld. Terwijl deze stek hiervoor meerdere keren de winst gaf. Vandaag zijn de stekken in het dorp en aan de Leppedyk erg goed. Opvallend zijn het aantal kop/staartstekken die in de prijzen vissen, 6 van de 16 maar liefst.

 

In wijkcentrum Markant volgt, onder het genot van sterke verhalen en een glas bier, de prijsuitreiking. Per vak van tien koppels worden er vier prijzen verdeeld. Zoals gebruikelijk zijn dit riant gevulde vleespakketten, samengesteld door de slagerij van Jumbo Els Boek uit Leeuwarden, Zuiderburen.

Samengevat een woord van dank naar de organisatie van HSV Leeuwarden, Lucien voor zijn gastvrijheid in wijkcentrum Markant en Jumbo Zuiderburen.

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com  Hans Wisse

De uitslag beschikbaar gesteld door HSV Leeuwarden.

 

 

Grou

stek 1 t/m 10

 

 

 

Naam

Naam

Gewicht

Stek

1

Westra

Boersma

14338

3

2

Visser

Topma

13570

7

3

De Jonge

Schoenmaker

12174

5

4

Van Assen

Temme

11089

2

 

 

 

 

 

 

Grou

stek 11 t/m 20

 

 

 

Naam

Naam

Gewicht

Stek

1

Bekkema

Leyen

21220

20

2

Bies

De Boer

15710

19

3

Postma

Altenburg

7830

13

4

Ring

Kortman

7620

11

 

 

 

 

 

 

Leppedyk

stek 21 t/m 30

 

 

 

Naam

Naam

Gewicht

Stek

1

Veenstra

Koning

20050

30

2

Hofstra

De Jong

11400

21

3

Schokker

Schokker

10100

22

4

Hager

Vd Meer

10050

29

 

 

 

 

 

 

Oude Schouw

stek 31 t/m 40

 

 

 

Naam

Naam

Gewicht

Stek

1

Snip

Snip

8500

33

2

Kors

Kors

8450

32

3

De Witte

De Jong

8000

40

4

Jacobs

Zwart

7300

31

 

 

 

 Terug

09-11-2014
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank