HSV De Karper aan de slag in de Oude IJssel

Op zaterdag 8 november werd de 5de wintercupwedstrijd gevist door leden van hengelaarsvereniging de Karper uit Brummen.  Ditmaal stond de Oude IJssel bij de Mulrabrug te Hoog-Keppel op het programma. Om 11.15 uur werden door de 13 deelnemers de steknummers getrokken en Edwin moet van de week aan de zuurkool met befaamde rookworst. De verwachtingen konden deze wedstrijd alle kanten op, immers dit stuk van de Oude IJssel staat niet bepaald bekend als goed, maar wij lieten ons graag verrassen.Om 12.00.u werd door Piet het startsein gegeven en onder prima weercondities vlogen de vaste stokken al dan niet met dobber of korfje, en de feeders over het water. In vak A (richting Doesburg) liet Gerrit Wensink al na 5 minuten een beste kopvoorn in zijn leefnet glijden, en ging er goed voor zitten voor de rest van deze voorn-familie. Piet kreeg van Bennie informatie over het verloop van de wedstrijd in vak B (richting Doetinchem) maar de vangsten waren daar nog minimaal een enkel voorntje werd gevangen, maar na een goed uur was daar de vis los en vanaf Adrie Booij werd er met grote regelmaat gevangen.

 Henk Sangers had zijn dag niet en kampte met materiaalpech, ja Henk, er zijn van die dagen....  Gerrit Evers probeerde zijn voorsprong wat aantallen betreft verder uit te bouwen en deed dat met de vaste stok. Wat opviel dat er niet gewandeld werd, en dat is meestal een goed teken, immers als je uit je ooghoeken ziet dat je buurman met regelmaat vis vangt, ga jij niet van je plek.

Ook een meevaller was deze middag dat geen enkel schip het water verstoorde en dat het lokvoer op de plek bleef en de vis kon blijven azen. En dat deed ze, want hoe verder de tijd vorderde kon het wel eens zo zijn dat vanmiddag de magische grens van 1000 gr, zou worden doorbroken. Toen Piet dan ook om 15.00.u de wedstrijd afblies, hadden de meeste nog wel even blijven doorvissen, maar ja, aan alles komt een eind. Bennie en Piet als weeg en tel ploeg gingen aan hun werk, en Gerrit Oosterkamp had de eer als eerste deze competitie de 1000 gr. grens te doorbreken.

Bennie had het druk met de vele gevangen vis(jes) te tellen, en ook de weegschaal deed zijn nuttige werk. Natuurlijk was er een winnaar in de persoon van Edwin Corbeek, die deze competitie voortvaren te werk gaat hij wint met 2.600. gr. op de 2e plaats Gerrit Oosterkamp met 1.690 gr. en Bennie Oortgiesen sluit dit trio af met 1.570 gr. Ook de aantallen mochten er wezen. Op 1 Edwin met 105 stuks, op 2 Appie met 82, en Chris had er 79.

Al met al een prima wedstrijd waar iedere deelnemer vis had gevangen, en waar iedereen met genoegen op had terug gekeken. Volgende week tekenen wij weer voor zo een wedstrijd maar dan bij het viaduct te Doesburg en wij weten allemaal: garanties uit het verleden zijn geen ............ Kijk voor de volledige uitslag van deze wedstrijd op www.hv-dekarper.nlTerug

09-11-2014
http://www.bbi-travel.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.robbyfish.be
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.garbolino.fr
blank