Vissen met Wisse, koppelwedstrijd Jubbega

Afgelopen week een keer geen wedstrijd. Dit was direct een mooie gelegenheid voor de jaarlijkse visdag met webmaster Gijs. Normaal gesproken vissen we jaarlijks één koppelwedstrijd, maar daar blijft het dan vaak ook bij. Gijs heeft vaak geen tijd, geen zin of is te vinden aan de oevers van een Carp Fishery.  Dit jaar kwam dat er helaas nog niet van. Onze vaste wedstrijd was de grootste koppelwedstrijd van Nederland aan de Ringvaart. Helaas is die wedstrijd niet meer. Met Hans V. achter me aan spraken we dus af aan de Lagevaart bij Almere. Altijd goed voor veel slappe praat en wellicht een mooi netje vis.


De dag begon hoopvol. Zonnig weer en prachtige omstandigheden. Vijgeboom pakte al vrij snel twee dikke windes met de feeder. Gijs begint zijn kunsten te vertonen met de matchhengel. Als hij de match uitpakt is het vooral oppassen geblazen. Vooral zijn werptechniek zal ons nog lang heugen. Al tijdens de tweede worp hangt de gloednieuwe Shimanopet van Vijgeboom aan de onderlijn van Gijs en belandt in het water. Niet veel later weet hij mijn Canon camera te haken tijdens het inwerpen en deze belandt op een haar na in de Lage Vaart. Als je het zou proberen zou het je nooit lukken. Gijs flikt het zonder met zijn ogen te knipperen.  We hebben peentjes gezweten maar ook enorm gelachen.Met in mijn achterhoofd de zware brasem die ik in het verleden aan de Lage Vaart heb weten te vangen, zat ik er helemaal klaar voor. Over die brasem zijn we snel uit gepraat. Werkelijk niet een normale vis heb ik op de stok weten te vangen. We hebben de dag weten te vullen met het vangen van baarsjes. Volgens mij waren het er wel honderd de man. De dag was er niet minder om.

 

Zaterdag 11 oktober traden we aan voor de tweede vrije koppelwedstrijd van HSV De Roodvin uit Jubbega. Om 06.00 uur sta ik voor de loting in Cafe De Turf. Vijgeboom gaat vanuit Leeuwarden rechtstreeks naar het water. Hans tref ik bij Grou aan het PM-kanaal, terwijl de mannen van De Roodvin nog aan het uitzetten zijn. We nemen plaats op stek 15, tegen het Pikmeer. Daarnaast zijn er nog twee vakken, één bij Oude Schouw en één op de Leppedyk. We zijn niet ontevreden met deze stek. Hoewel de stek rechts van ons nog meer tot de verbeelding spreekt. Naast de brandweerplaats is al meerdere keren gewonnen. Ach zo valt er altijd wel iets te wensen.


We starten tegen de overkant waar Vijgeboom strak tegen het balkje kan vissen. Wisse gaat een paar meter korter en daarnaast zoek ik een stekje kort op tien meter. Vanaf de start komt de eerste beet snel door, kleine vis. Het eerste uur pakt Vijgeboom de eerste platte. Daarna volgt er nog één en wat kleine vis. Wisse pakt na veel sprokkelen een halfwas brasem ver weg en kort is het schrapen op bliekjes.

Al met al is het erg taai. Verder op het parcours zien we ook weinig activiteit. Op de helft van de wedstrijd valt de beet bijna geheel weg. Mini-aanbeten waar niks mee te doen valt. Af en toe leeg gezogen made, afgekloven wormen en geen vis.

 

Na vijf uur ploeteren kunnen we vijf kilo in de weegzak deponeren. Het is goed voor een derde prijs in het vak. We zijn niet ontevreden met het resultaat, wel met het gewicht. Op de Leppedyk en bij Oude Schouw wordt er beter gevangen. Daar gaan er meerdere koppels boven de tien kilo. Dat zijn gewichten waar je wat mee kan. In Café De Turf praten we nog even na onder het genot van een flesje bier en ballen gehakt.


De vleesprijzen die worden uitgedeeld aan de winnaars, zijn weer riant van omvang. Met maar liefst vijf prijzen per vak is dat een ruime verdeling. Bij een dergelijke wedstrijdorganisatie doen we graag volgend jaar weer mee. Dank daarvoor.

 

Volgende week even niets op de agenda. Vijgeboom gaat meedoen aan een winterkoppelcompetitie die vanuit Wassenaar word georganiseerd. Hij vist dan met Johan Vreeburg, dus vrees ik dat hij de vijf uur moet uitzitten zonder gevulde koeken en slaatjes. Hoe dan ook wens ik de mannen veel succes.

Onderstaand de uitslag beschikbaar gesteld door HSV De Roodvin uit Jubbega.

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com

 DE resultaten:

Oude Schouw

1 AD van Essen  en F Temme  14710 gram

2 H Bekkema en A Leyen         11520 gram

3 R Tibbesma en J v/d Weide 10440 gram

4 J Sluiter en J de Wit               8500 gram

5 W Brandsema en F Dekken   7110 gram

 

Grou

1 J Koning en H Herema      7960 gram

2 T Boersma en P Vierhout 5370 gram

3 H Wisse en H Vijgeboom  5050 gram

4 P de Jong en L Kiemeney  4070 gram

5 H de Haan en S v/d meer 3210 gram

 

Leppedijk

1 Tj blaauw en P Alberts     19160 gram

2 P Bies en M de Boer         12860 gram

3 H Hofstra en K de vries      8080 gram

4 H olde Olthof en K Bakker 6980 gram

 

 Terug

12-10-2014
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank