Vissen met Wisse, koppelwedstrijd De Oanslach

Na mijn vakantieperiode is dit weer de eerste wedstrijd van het naseizoen. We zijn inmiddels al weer een maand verder na de, voor ons, beruchte koppel aan het Oude Veer. In de tussenliggende periode greep koppelmaat Vijgeboom nog de gelegenheid om weer eens aan de Westfriesevaart te vissen. Met Ronald Nannings pakte hij daar de vakwinst tijdens de VNK koppelwedstrijd. Het gevolg daarvan was dat ik begon te vrezen voor mijn positie. Want naast een goede uitslag wist hij ook nog een knap stukje verslaggeving op het internet te gooien. Gelukkig dat Hans V. dit allemaal zag als een incidenteel uitstapje, en zo mag ik vandaag weer naast hem plaatsnemen aan het PM kanaal.


Om 07.00 uur is het loten bij café De Boemerang in Harkema. Vijgeboom haalt het nummertje, want Wisse raakte de weg kwijt door een wegafsluiting. Door de potdichte mist had ik werkelijk geen idee waar ik mijn wagen heen stuurde. Ik moet wel heel veel hebben omgereden, want ruim 20 minuten na de afgesproken tijd kwam ik aankakken. Al met al kunnen we rond 07.30 uur vertrekken richting het parkoers. We hebben deze wedstrijd een aantal jaren laten liggen omdat normaal gesproken de jaarlijkse koppelwedstrijd in de Ringvaart in ditzelfde weekend gevist werd. Nu deze wedstrijd aan de Ringvaart helaas ter ziele is, hebben we een mooie reden om hier bij HSV De Oanslach weer eens mee te doen.

We nemen plaats op Rohel dit keer. Stek nummer 13. Eens kijken of dit “ongeluksnummer” een positieve draai kan geven aan onze visdag. Aan de organisatie zal het niet liggen want de stekken zijn weer prachtig ruim opgezet. Top gedaan!! In de mist zoeken we twee stekken ver weg. Vijgeboom vist tegen de stenen. Wisse een paar meter korter. Daarnaast pak ik een kort stekje op ongeveer 10 meter.

Vanaf de start is het direct een knutseluurtje. Ik gooi in een rap tempo twee voorslagen aan bonken. Je kan de ellende alvast maar gehad hebben vroeg in de wedstrijd. Daarna kun je dan geconcentreerd de wedstrijd uitzitten. Vijgeboom doet waarvoor hij is gekomen en vangt in de mist al snel twee mooie brasems. De teller staat al binnen een uur op ongeveer twee kilo.

Wisse is na al het gekluns ook op stoom geraakt, maar heeft nog geen beet gezien. Het wedstrijdverloop laat zich hierna heel kort beschrijven. Na anderhalf uur trekt de mist op en is de beet er volledig uit. Vijgeboom vangt nog een paar kleine vissen. Wisse één platte en verder is het gedaan met de pret. Na het opentrekken van alle registers is er geen normale beet meer te krijgen. Hier en daar een heel klein tikje op de top, maar verder dan dit kwam je niet vandaag.Een schrale troost is dat de meeste koppels hier last van hadden op Rohel. Vanaf de kopstek en de stek ernaast stort de vangst volledig in. Van 17 kilo op de kopstek loopt het terug naar 9 kilo. Zelfs Henk Tegel op stek drie komt niet verder dan ruim 2 kilo. Geloof me dat hij dit water wel kan uittekenen. Pas tegen het einde van het vak wordt het iets beter. Maar op de staartstek weet Piet Alberts met Tjeerd Blauw ook geen munt te slaan uit hun stek.

Al met al weten wij beide buren van de kist te vissen, maar genoeg voor de prijzen tafel is onze vier kilo niet. Slechts een middenmootklassering, meer zit er niet in.

De verdere uitslag en de prijsuitreiking kunnen we laten voor wat het is.

Volgende week gaan we weer voor nieuwe ronde en nieuwe kansen bij HSV Leeuwarden.

Hopelijk dan geen stek 13.

 

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com

Hans Wisse


De resultaten op een rij:

Vak A Rohel:


1e *H. Bekkema - S vd Meer * Kootstertille * 17.800 gram
2e * P. Bies - M.de Boer * Kollum * 13.050 gram
3e * van Dijk - Friezen * Meppel * 8.900 gram
4e * T. Blaauw - P. Alberts * Jubbega * 7.100 gram
5e * G. de Vries - D. Seinstra * Gorredijk * 6.500 gram

 

Vak B Blauforlaet (Steen):


1e * J. Terpstra - P vd Bosch * Kootstertille * 5.300 gram
2e * R. Sanders - J . Enting * Eext * 4.050 gram
3e * B. Bove - J. Mijnheer * Twijzel * 3.850 gram
4e * K. Snip - J. Snip * Nuis * 3.550 gram
5e * B v Holland - H . Schurer * Haulerwijk * 3.050 gram

 

Vak C Blauforlaet (Hout):
 
1e * G. Jacobs - H. Broekstra * Nuis * 8.700 gram
2e * J. Bousma - R. Dijkstra * Kootstertille * 6.800 gram
3e * S. Bloem - T. Bleeker * Damwoude * 5.400 gram
4e * D. Visser- P. Topma * Leeuwarden * 4.800 gram
5e *R. Altenburg - T. Postma * Drogeham * 3.900 gram


Terug

21-09-2014
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank