Wisse heeft zo zijn vraagtekens.

Nu is het inmiddels wel bekend dat we bij matchfishing.nl graag op het nieuws zitten. Het nationale- en internationale vissen volgen we indien daar aanleiding voor is. Regelmatig plaatsen we hier en daar een kritische noot. Veel vissers vinden het grappig om te lezen, anderen vinden het geneuzel en gezeur. Het geneuzel- en gezeurargument komt dan vaak van vissers die zo ver van het vuur staan, dat ze geen notie hebben van wat er gebeurt.

Ook zijn er natuurlijk altijd lieden die zich in hun goede naam en eer aangetast voelen. Via FB vliegen de commentaren je dan ook om de oren. Webmaster Gijs ligt er niet echt wakker van. “Hoe meer ze over je praten, hoe beter het is”, is vaak zijn reactie.  Nu begrijpen wij ook dat in het wedstrijdvissen regels en richtlijnen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Diezelfde regels en richtlijnen zijn vaak de basis voor een goed wedstrijdverloop. Helaas liggen de theorie en de praktijd nogal eens een eindje uitelkaar. 

Op basis van de door de organisatie meegestuurde uitnodiging zou bijvoorbeeld het complete deelnemersveld aan het NK-Feedervissen van afgelopen zaterdag gediskwalificeerd kunnen worden. Er wordt namelijk een voorbehoud gemaakt voor zinkvissen. Bij feederen lijkt ons dat wat lastig. Als deelnemer en  potentieel feederkampioen ben je natuurlijk op alles voorbereid. Tot in de puntjes je aas en voer verzorgd en je voerkorven nog eens extra nagelopen. De avond voor de wedstrijd lees je de uitnodiging, de reglementen en de richtlijnen er nog eens op na. Tot je stomme verbazing lees je dan dat er niet zinkend gevist mag worden. Tja, dan sta je bij een NK-Feeder wel voor een uitdaging.

“Kurk aan je korf bevestigen met ducktape”, zou koppelmaat Vijgeboom zeggen. “Spijkers op laag water zoeken”, zegt de ander. Natuurlijk begrijpen wij ook wel dat de uitnodiging voor het NK-vaste stok van een paar weken geleden gebruikt is om iedereen uit te nodigen voor het NK-Feeder. “Zo’n slordigheidje kan toch gebeuren”, horen wij een aantal van jullie brommen.  

“Wat zeuren jullie van Matchfishing.nl nu eigenlijk”. “Regels zijn er toch om niet serieus te nemen, toch?”

Hans WisseTerug

14-09-2014
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank