Gezinus en Jan aan de slag op de Woldstek

Dat er de laatste tijd veel sportvissers een kijkje gaan nemen op 1 van de Carp Fisheries die Nederland inmiddels rijk is, kun je wel merken aan de drukte aan de waterkant. Bij menig vijver is het tegenwoordig dringen geblazen. Als je later op de dag aankomt, vis je vaak letterlijk achter het net. Op tijd opstaan is dus het devies.Natuurlijk zijn er veel natuurlijke vijvers waar altijd al een behoorlijk karperbestand op zat en kun je vaak bij, door de plaatselijke HSV gecreerde karpervijver aan de slag. Toch blijft zo’n bezoek aan een Carp Fisherie een aparte ervaring.

Zo toog Gezinus Bisschop afgelopen woensdag met vismaat Jan Epping richting de Woldstek. De materiaalkarretjes stonden al klaar en de mannen konden meteen aan de slag. Als de materialen zijn opgesteld kan het feest beginnen. Klokslag half tien kon de vissessie beginnen. Je denkt bij zo’n vijver dat de vis je net invliegt; dat valt soms toch nog vies tegen. Zo’n karper is natuurlijk niet helemaal van gisteren. Als zo visje regelmatig in aanraking komt met een haak dan worden ze vanzelf voorzichtig. Na 2 uur hadden de mannen in totaal 8 stuks vis op het droge.Dan maar een bak koffie en de aanpak eens wat veranderen. Vaak helpt het wijzigen van je anapak. Regelmatig wisselen van aas wil de aanwezige karper nog wel eens overhalen om te gaan azen.   
Beide vissers begonnen leuk vis te vangen. Jan voornamelijk spiegelkarpers en Gezinus ving vooal schubkarpers. Jan had er zin in en bleef maar vangen. Schitterende vissen tot een gewicht van 4 kilo per stuk. Dat is even anders dan het gedoe met voorntjes.Na 5 uur vissen kon de balans worden opgemaakt. Jan had er 19 en Gezinus telde er 21. Dat zijn nog eens visdagen, of niet? Que gewicht bleef de teller per man steken op 45 kilo. Kortom, de mannen gingen met een goed gevoel naar huis en zijn vastbesloten om binnenkort hun geluk weer eens te beproeven op zo’n vijver.Als je na zo’n verhaal enthousiast bent geworden en ook eens een hengeltje uit wil gooien neem dan aanstaande zaterdag eens een kijkje bij de 4de ronde van het NK Dutch Carp Lakes. Op vijf Carp Fisheries is de top van Nederland dan weer te bewonderen.Terug

28-08-2014
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.robbyfish.be
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank