Vissen zonder Wisse

(Hans Vijgeboom) Vandaag een wedstrijd zonder mijn vaste koppelmaatje Wisse. Nu maar hopen dat we weer geen visles krijgen zoals vorige week. Oh, oh, wat een drama was dat. Een paar maanden geleden, bij het plannen van de visdagen, bleek dat ik voor de wedstrijd van vandaag geen beroep kon doen op Hans. Ook hij heeft af en toe recht op vakantie. Dus heb ik de stoute schoenen aan getrokken en geinformeerd bij Ronald Nannings of hij de wedstrijd in de Westfriesevaart, georganiseerd door VNK Viscollege uit Medemblik, met mij wilde vissen.

Voor mij best wel een uitdaging om met zo`n topper ( team Marosmix, vertegenwoordigend team van SVN en TC-visser) aan de waterkant te verschijnen. Nu maar hopen dat dat goed gaat.

In de aanloop naar vandaag het een en ander met Ronald besproken. Ik de casters en wormen, hij de maden. V.w.b. het voer natuurlijk geen problemen. Vis jij nou maar gewoon met Teletubbievoer, dan houd ik het wel bij mijn sponsor, zegt Ronald. Zo gezegd zo gedaan.

`s Ochtends rond 07.30 uur kom ik in de zaal, waar het al redelijk druk is.
Ik moet maar loten zegt Ronald, want als hij loot, zitten we toch in de bocht des doods.

 

                                Volgens mij best wel een uitdaging in een recht kanaal.

 

Ik loot A3. Even later komt Ronald binnen en is natuurlijk zeer benieuwd in welke bocht hij komt te zitten. Ik meld hem het plaatsnummer en hij is niet geheel ontevreden. Kan slechter, al moeten we het natuurlijk wel tegen de kopstek opnemen, wat volgens mij nog 22 andere koppels hadden in een deelnemersveld van 24. Na een inleidend praatje van Bart Schipper, gaan we richting viswater.

Daar aangekomen konden we eerst even onze groene vingers testen. Gelukkig hadden we beiden een schaar bij ons. ( overigens jammer dat niet iedereen even de moeite neemt de afgeknipte rommel even uit het water te scheppen)

Na een voorbereiding die grotendeels in het water viel, konden we om 10 uur beginnen. Ronald neemt de stok op 2 afstanden en ik ga gaasslingeren, nou ja slingeren, het was maar 24 meter breed. Is trouwens wel even wennen als je normaal tussen de 50 en 80 meter vist. Terwijl hij nog bezig is zijn stekken te voorzien van voer en aas, ben ik al van de 0 af. Een redelijke voorn verdwijnt in mijn net. Als Ronald langzaam op stoom komt, vang ik mijn eerste brasem van rond 1 kilo. Direct hoor ik een bekende kreet naast mij: "Vijgeboom vangt altijd een brasem".

Jammer dat de gevulde koek, die ik gewend ben te krijgen na de eerste brasem, achterwegeblijft. We vissen de wedstrijd strak door en worden tussendoor nog even getrakteerd op een zware regen/onweersbui.                                 
Een haak aanzetten is best lastig met die natte handen

Ronald in een razend tempo met kleine vis en ik af en toe een platte. Tijdens de wedstrijd horen we via de organisatie dat er redelijk tot goed gevangen wordt. Veel kleine vis en af en toe een brasem. Alleen de staartstek, tegenover de sloot, doet het echt goed. De een na de andere dikke vis verdwijnt daar in het net.

Na 4 uur vissen  zit het er op. Gelukkig schijnt de zon en kunnen we de boel droog opruimen. Als de weegploeg arriveert blijft de schaal bij ons staan op ruim 14 kilo. Dit is goed voor de 1e plaats in het A-vak. Het B-vak word, zoals verwacht, gewonnen door S.v/d Kolk en J.Rennes op nummer 24 bij de sloot. Ze vingen ruim 93 kilo !!!! in 4 uur tijd. Volgens mij zijn er maar weinig banen waar je zo hard moet werken. Proficiat.

Teruggekomen in Verenigingsgebouw “St. Pieter” te Medemblik werden er door de organisatie 6 prijzen per vak van 12 deelnemers verdeeld.  Ronald een tas vol met boodschappen en ik een mooie grill.

Rest mij nog een woord  van dank aan Ronald dat ik een keer naast hem mocht plaatsnemen en uiteraard de organisatie voor wederom een mooie wedstrijd.

Hans Vijgeboom

De volledige uitslag volgt ongetwijfeld nog.Terug

24-08-2014
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank