The day after the World Champs.

Het WK Jeugd zit er weer op. Afgelopen vrijdag en zaterdag werd aan het Noord Willemskanaal en aan het Havenkanaal in de omgeving van Assen het WK Jeugd georganiseerd. Gevist werd er in 3 categorien te weten de U14, de U18 en de U23. Omdat er door de Nederlandse ploegen thuis gevist werd zou je verwachten dat er hier en daar een plak mee naar huis te nemen zou zijn. Dit pakte even anders uit dan verwacht. Nederland stond helaas met lege handen. Meer dan een ereplaats zat er  niet in.

De medaillespiegel zag er na afloop van dit WK als volgt uit:

Frankrijk  8 medailles:    4 goud 3 zilver 1 brons
Polen  4 medailles : 1 goud 1 zilver, 2 brons
Duitsland: 1 goud
Italie: 1 zilver
Engeland: 1 zilver
Servie: 1 zilver
Tsjechie: 1 brons
Kroatie: 1 bronsVoor iedereen is meteen duidelijk dat Frankrijk en Polen de dienst uitmaakten. Vooraf werd gedacht dat de Nederlandse U23 de meeste kans had op een medaille. Diverse leden van dit team hebben in het verleden al eens individuele ereplaatsen behaald tijdens internationale evenementen. Helaas kwamen ze er dit kampioenschap niet aan te pas. Als je na afloop van dag 1 op een 13de plaats, van de in totaal 17 deelnemende teams, staat valt er weinig meer te doen dan je wonden likken en jezelf te herpakken. Doordat het tijdens dag 2 wat beter ging wisten de U23 mannen toch nog een 8ste plaats te behalen. Beste individuele Nederlander was Ramon Ansing die met 9 punten op een 12de plaats eindigde. De Polen gingen bij de U23 met het goud naar huis.

U23 Teams:

Polen 33 punten
Frankrijk 37 punten
Tsjechie 42 punten

Individueel U23

1)Duchene Maxime Frankrijk  2 punten en totaal 2558 gram!!!
2)Michailovic Aleksander Servie 3 punten en 10118 gram
3)Bialdyga Macj Polen 5 punten en 5525Bij de U18 gingen de Nederlanders voortvarend van start en eindigden na dag 1 zelfs op een keurige 3de plaats. Een medaillepositie dus. Helaas lukte het de mannen niet om de 2de dag deze lijn door te trekken en bij de prijsuitreiking vonden ze zichzelf terug op een 7de plaats. Als je met een redelijk onervaren team zelf nog even een bronzen postie in zicht hebt, doe je het zeker niet slecht. Kortom, er zou best nog wel eens toekomst in een paar U18mannen kunnen zitten. Beste Nederlander was in deze categorie Berjan Bruggink. Met 13 punten eindigde hij op een keurige 21ste plaats.

U18 teams:

1) Frankrijk 35 punten
2) Engeland 37 punten
3) Polen 39 punten

U18 Individueel:

1)Uberker Brian Duitsland 4 punten en 10184 gr
2) Chambon Victor Frankrijk 5 punten en 5815 gram
3) Mazardo Maltin PolenAls laatste de U14. Het team bestaat zo goed als volledig uit onervaren sportvissertjes die eigenlijk nog aan het begin van een mogelijke wedstrijdcarriere staan. Wat moet je hiervan nu verwachten? Je vist een paar sessies en daar staat dan de ploeg. Geen topcompetitie-ervaring niets. Alles boven de laatste plaats is dan al winst. Gewoon lekker vissen zonder naar het klassement te kijken.Dat het bijna nog een medaille opleverde blijkt wel uit het wedstrijdverloop. Na afloop van de 1ste dag staan de mannen en 1 dame op een keurige 4de plaats. Jawel, hoewel de afstand met de nummer 3 nog behoorlijk was, lag er daar ineens een plak voor het grijpen.Tijdens dag 2 ging het iets minder en uiteindelijk moest de ploeg het doen met een 5de plaats in de eindranglijst. Als je dan in een categorie waar 11 teams aantreden 5de wordt, heb je het prima gedaan. Frankrijk behaalde trouwens met afstand de titel bij de U14. Met 3 man in de individuele top 4 mag je wel spreken van Franse overheersing.Beste Nederlandse deelnemer in deze categorie was Bas de Pijper. Hij eindigde met 7 punten en 6129 gram op een 11de plaats.

U14 teams:

1) Frankrijk 19 punten 40158 gram
2) Polen 34 punten 33178 gram
3) Kroatie 37 punten 25778 gram

Individueel U14:

1) Renard Nicolas Frankrijk 3 punten en 14136 gram
2) Signorin Jean Pierre Italie 3 punten en 10116 gram
3) Damay Jason Frankrijk 4 punten en 11057 gram

De conclusie na afloop is eigenlijk dat er door de deelnemers hard gewerkt is, maar dat dit niet tot de gewenste resultaten heeft geleid. Het  lijkt ons duidelijk dat er wel een en ander te evalueren valt . Het is immers niet de eerste keer dat de resultaten na, een in Nederland georganiseerd internationaal evenement tegenvallen. Met name de beroerde resultaten van de U23 stemmen wel tot nadenken.Terug

27-07-2014
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.topdobbers.nl
blank