Andries Konijnenbelt wint op kanaal Almelo De Haandrik

Op donderdag 5 juni 2014 werd er door de politie sportvereniging Regio Twente onder auspiciën van de NPSB de 4e viswedstrijd van de Topcompetitie georganiseerd. Er werd gevist in het kanaal Almelo- de Haanderik  tussen Aadorp en Vriezenveen, dit in tegenstelling wat eerst op het programma stond namelijk het Twentekanaal nabij Zutphen. Er is uitgeweken naar het kanaal Almelo- de Haanderik omdat we met elkaar graag vis willen vangen en de resultaten op het Twentekanaal de laatste tijd niet zo goed waren.

 

Het  kanaal Almelo- de Haanderik heeft ter hoogte van Aadorp een breedte van ongeveer 35 m en omdat het ook deze keer een zogenaamde vrije hengel wedstrijd is komen ook de gaasgooiers c.q. feederaars  die graag op enige afstand vissen  eveneens goed aan hun trekken.

 

                Kanaal Aelo- de Haanderik

  Mogelijk een  klein nadeel voor de feederaars is dat er aan de overzijde een natuurvriendelijke oever is aangelegd met basalt blokken , het lijkt hierdoor dat de blokken in het water doorlopen maar niets is minder waar. Er zit een gewone beschoeiing, damwand en dat maakt het vissen redelijk strak tegen de overkant wel degelijk mogelijk. Na een paar proefworpen zullen de feederaars dat wel ondervonden hebben.

 

Dit erg bekende kanaal dat menigeen tot de verbeelding spreekt heeft een diepte van ongeveer  3,5 meter. Het visbestand op dit kanaal is goed, gevarieerd en daardoor komen zowel de feederaars als ook de vaste stokliefhebbers goed aan hun trekken. Het water  is kraak helder en een donker gekleurd voer heeft dan de voorkeur. Van meerdere lokale cracks hoorden we dat vismeel en minipellets in combinatie met mais of een mini bolie goed moet werken op de brasem.

Om vis te vangen op dit kanaal is het wel zaak om erg nauwkeurig te peilen en zo licht mogelijk te vissen, ook op de feeder is het zaak om met zo licht mogelijke onderlijnen te vissen en dan nog blijft het een moeilijk kanaal.

 

 

 

  zijn er klaar voor

 

Hopelijk wil de vis mee werken en maar dat zal tijdens de wedstrijd moeten blijken, want dit is geen gemakkelijk water om vis te vangen, hetgeen ook blijkt uit onze voorgaande wedstrijden, maar dan ter hoogte van Gramsbergen.

Als plaats van samenkomst is gekozen voor het clubgebouw van de hengelsportvereniging "Vislust" gevestigd aan de Slachthuisstraat 50 te Almelo.

 

                    HSV "Vislust"

 

De HSV "Vislust" heeft werkelijk een prachtige clubgebouw gelegen op een unieke locatie  aan een eigen visplas. Bij aankomst stond de koffie al klaar en werden wij door de vrijwilligers van de HSV" Vislust",  zoals dat in Twente gebruikelijk is,  erg gastvrij ontvangen. Even een praatje maken met elkaar, loten en vlug naar de waterkant, want het opbouwen van de visplaats neemt deze keer toch wel wat tijd in beslag, omdat er zowel een vaste stok met topsets alsmede ook feeders gereed moeten worden gemaakt.

Om klokslag 09.50 uur ging het bekende voersignaal en zo te horen maakte een ieder hier goed gebruik van, want de ballen voer en de gevulde voerkorven vlogen door de lucht en dan plotseling zo snel als het voerbombardement begon werd het stil erg stil.

Het zware voeren was over en om 10.00 uur klonk het tweede signaal dat er gevist mocht worden. De vaste stok werd in stelling gebracht maar ook begonnen er vissers direct met de feeder.

 

Al snel bleek dat de vis niet mee wilde werken en de eerste vissers waren dan ook al snel aan de wandel in de hoop dat ze op deze manier een zogenaamde wandelbrasem zouden vangen, maar helaas voor hen het lukte deze keer niet.

 

           Strategie bespreking?

 

Of de veranderde weersomstandigheden ons parten hebben gespeeld zal voor altijd wel onbekend blijven, maar de steeds veranderende windrichting, de temperatuursval en de paar buien, die trouwens wel erg lang duurden, zullen er beslist geen goed aan  hebben gedaan.

Bij de meeste vissers die van alles probeerden weigerde de dobber onder te gaan en bij de feeder bleef de top gedurende de gehele wedstrijd bij de meeste vissers onberoerd en dan duurt een wedstrijd lang erg lang.

 

Super geheime toevoeging

 

 

Van de 57 deelnemers waren er maar 17 die één of een paar vissen hebben gevangen de rest zit nu nog op een aanbeet te wachten en hebben gelijk een afschrijver in deze competitie te pakken.

Het is voor de organisatie, die een prachtig water hadden uitgezocht,  nooit leuk dat er zo weinig mensen vis hebben gevangen en dat de laatste prijzen verloot moeten worden, maar dat is ook vissen.

Maar ondanks de slechte vangsten gelukte het Andries Konijnenbelt toch om een brasem te vangen en was daarmede gelijk spekkopper en won de wedstrijd.

De resultaten:


1

Andries

Konijnenbelt

Respons

E11

1,690 kg

2

Albert

van der Leest

Respons

A11

1,463 kg

3

Laurence

Sjollema

Land. Eenheid

C9

0,926 kg

4

Bert

van Plateringen

Utrecht

B9

0,313 kg

5

Kees

Kerkhof

Den Haag

D10

0,134 kg

6

Johan

van Waardenburg

Brabant

E07

0,390 kg

7

Willy

Hagen

Gld-Zuid

C7

0,341 kg

8

Harris

Huizingh

Pronkjewail

B1

0,248 kg

9

Jan

Galgenbeld

Twente

A10

0,224 kg

10

Gerrit

Meulenbelt

Pronkjewail

D7

0,093 kg

11

Karel

van Engelenhoven

Utrecht

B05

0,182 kg

12

Silko

Nieuwenhuizen

Land. Eenheid

A8

0,100 kg

13

Rene

Warners

Friesland

D9

0,085 kg

14

Nanno

Kamst

Pronkjewail

D2

0,060 kg

15

Henk

Hulshof

Pronkjewail

A2

0,056 kg

16

Bert

Groen

Friesland

B8

0,031 kg

17

Wim

Klerks

Den Haag

A4

0,036 kg

De volgende wedstrijd is een vaste stok wedstrijd op de Arkervaart en onze gastheer is daar de HSV Hoop op Geluk in Nijkerk. Bij deze wedstrijd wordt er gevist om het Nederlands Kampioenschap vaste stok vissen en zal worden gehouden op donderdag 3 juli 2014. Tot dan.

Henk van der Linde

 Terug

09-06-2014
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank