Op bezoek bij W.V.R. Hengelbouw en Restauratie

Ik kom regelmatig bij Frank Penning een goede kennis van mij. Frank is een fanatieke karper visser en heeft vele connecties in de Karperwereld. Frank is een tijd actief geweest als webmaster bij de KCN (Karperclub Nederland). Ik ken Frank van vroeger. We komen uit het zelfde dorp van ons kent ons. Afgelopen week zijn Frank Penning  en ik (Rob Jansen) op bezoek geweest bij W.V.R Hengelbouw en Restauratie  Willem en Katie Verburg.

Willem en Katie Verburg

Frank vroeg aan mij of ik een keer mee ging naar een hengelbouwer Willem Verburg. Frank krijgt namelijk training van Willem om zijn eigen hengel te bouwen. Ik kreeg van hem te horen dat moet je zien. Wat die man kan is geweldig. Ik was zeer benieuwd en heb maar besloten om mee te gaan.

 

Doosje wikkelgaren

Hup, in de auto en naar Oostwold daar woont Willem. Ik had direct al een vraag rij je wel goed? We gingen richting Groningen en ik was van mening dat we in Friesland moesten zijn. Ja, hoor Oostwold ligt achter Veendam. Mijn aardrijkskunde ligt ver achter op schema. Druk in gesprek over allerlei leuke dingen missen we de afslag Veendam. Na een Rondleiding door Assen komen we weer op de juiste weg terug. (Pfffff)

Willem doet een wikkeling voor

In Oostwold aangekomen zag ik dat het gemeente Scheemda was. Hier ben ik wel bekend. Andre Musch komt hier vandaan. Op dat moment besef ik me dat we beter via Groningen konden rijden dan de rondrit in Assen.

Bij Willem en Katie aangekomen worden we warm onthaald. Net binnen en de koffie al klaar. Ik kom er al snel achter dat vrouw Katie de spreekbuis is en weet waarover ze praat. Ik heb heel wat termen en maten om de oren gekregen. Van sicogen tot Lowriderogen, Blanks, handgrepen reelhouders noem maar op.

Sic en Lowrider ogen Kwaliteit is super prijsverschil groot.

Na de koffie hebben we een rondleiding gehad in de werkplaats van Willem. Alles netjes op orde en goed voor elkaar. Er werd ons een aantal voorbeelden getoond. Ik stond er versteld van wat die man kan met hengels. Ook de kwaliteit van de blanks kwam aan de orde. Katie regelt de inkoop dit gaat via Amerika (American Tackle Company inc.)en (Pacificbay) 

Hierdoor kunnen de kosten van een eigenbouw hengel gedrukt worden. En de kwaliteit is geweldig. Er zit bij normaal gebruik levenslang garantie op de blank. We hebben even een paar hengels getest.

Frank test een snoekbaarshengel

Bij Willem kun je terecht voor een compleet eigen samengestelde hengel. Je kunt alle onderdelen uitzoeken die je wilt hebben. Handgrepen van kurk met of zonder krimpkous. Unieke reelhouders verschillende kleuren met of zonder hout noem maar op.Wat voor een motief wikkelingen of symbolen met kleine veertjes noem maar op. Je naam op de hengel en zelfs je schepnetsteel zou je aan kunnen laten passen naar je hengel. Alles Kan.

Versiering met veertjes

Zelfs vissen op je hengel kan.

Willem bouwt alle soorten hengels op maat. Karperhengels, Meervalhengels, Feeders, Snoekbaarshengels, Vlieghengels, enz. enz.

Speciale wikkeling wat een draadjes

Op deze fraaie samengestelde hengels zit wel een wachttijd van 4 tot 6 weken. Dit i.v.m. het uitharden van de lak. Ook word er standaard een hoes voor de hengel meegeleverd.

Allerlei Reelhouders

Na nog even napraten onder het genot van een drankje zijn Frank en ik rond half twaalf op weg terug gegaan. Rond kwart voor een snacht’s was ik thuis. (wat gaat de tijd toch snel als het gezellig is.

Willem met een Meerval hengel

Een afgewerkte Zeehengel.

De werkbank van Willem

Je kunt ook net als Frank een training volgen om zelf een hengel te bouwen. Of als je een eigen hengel wilt samenstellen neem dan contact op met:

W.V.R Hengelbouw en Restauratie
Klinkerstraat Oostwold Scheemda
Tel 0597554038
Mail: wvrrods@msn.com
 
Frank zal in de komende weken/maanden ons op de hoogte houden van zijn voortgang met het bouwen van zijn eigen hengel. Dit met enige tekst en uitleg. Ik ben zeer benieuwd.
  Rob Jansen.
 


Terug

01-07-2009
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank