Vissen in Zweden 1

Scandinavië is de visbestemming bij uitstek. Rond(dobberen) in een bootje en genieten van het uitzicht. De vis zal niet lang op zich laten wachten.

In Zweden ziet men graag dat een vangst weer terug in het water gezet wordt om zo de vissoort  in stand te houden. Ook hier gelden basisregels waaraan u zich houden moet. Deze wisselen echter van regio tot regio. Je kunt het beste meteen bij aankomst ter plaatse informatie  inwinnen.

In Zweden tref je ontelbare heldere wateren aan die het vissen tot een waar genoegen maken.
Met 96.000 meren en 9.000 km kust zijn de vismogelijkheden hier bijna onbegrensd. Probeert eens de “Put & Take”meren uit waar je tegen een vergoeding op forel mag vissen.

In de stromende riviertjes kun je ook op zalm vissen waarvan de trek in mei vanuit Zuid Zweden begint. In deze tijd kun je enorme zalmen tot wel 20 kg uit het water halen. Op snoek en zalmforel vis je weer het beste in april Ook het ijsvissen bied goede mogelijkheden, probeer het ’t maar eens. Waar en wanneer je ook vist, ook beginners keren nooit met lege handen huiswaarts.

Met een bootje...
Met een boot mag je in de regel op alle meren, rivieren en zeeën varen. Je moet wel de plaatselijke voorschriften zoals  snelheidsbeperkingen en toegangsverboden in acht nemen. Overal aan land gaan en één nacht verblijven mag.. Op privé-pieren zoals bij huizen en vakantiewoningen of gebieden met toegangsverboden mag echter alleen in noodgevallen aangelegd worden.


Enkele tips...
  • zoutwatervissen zoals kabeljauw en makreel vindt u aan de Westkust
  • grote snoeken, baarzen en snoekbaarzen bevinden zich meestal in brak water
  • zalm en forel komen in rivieren en beken voor, maar ook snoek, baars en witvis
  • in de vele vismeren is er ook een groot aantal snoeken en baarzen
In het algemeen geldt dat hoe verder je naar het Noorden gaat, des te groter en diverser het visbestand wordt. De beste tijd om te vissen is overigens in de zomer vanaf 18.00 uur tot in de vroege morgen.

Uw visvergunning
Een visvergunning is in Zweden niet verplicht, toch moet voor de meeste wateren een viskaart gekocht  worden. Deze kaart is verkrijgbaar bij V.V.V.’s, hengelsportwinkels en soms ook bij benzinestations. In de regel kun je al een vergunning aanschaffen vanaf 6 Euro per dag. Het is echter gratis om te vissen met handgerei in de zee en op de vijf grootste meren (Vänermeer, Vättermeer, Mälarenmeer, Hjälmarenmeer en Storsjönmeer).

Uw speciale vissershuis
In Zweden biedt o.a. Novasol speciale vissershuizen aan die voldoen aan een aantal kenmerken die uw verblijf tot een succes zullen maken:
  • Ligging aan het water.
  • Uitgerust met een 80 liter vrieskast.
  • Plaats om vis schoon te maken.
  • Beschikking over een eigen boot.
De huiseigenaar wijst je ter plaatse de weg en informeert u persoonlijk over de viswateren.

Nieuwsgierig? Klik hier voor de mogelijkheden



Terug

03-07-2009
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.robbyfish.be
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank