Vissen met Wisse, het 1 na laatste rondje.

Zaterdag 7 december organiseerden we nog een koppelwedstrijdje aan het PM kanaal bij Oude Schouw. Met maar liefst twaalf koppels is het een aardig potje geworden. De omstandigheden waren meer dan formidabel te noemen. Weinig wind en een lekker zonnetje. Dat zijn van die winterdagen dat je er weer even goed voor gaat zitten. Aangezien de temperatuur ook nog heel acceptabel is, verwacht je een redelijke visserij.

De week ervoor hebben we immers nog een goede vangst gedaan op hetzelfde parkoers. Vissen in twee vakjes van zes. Wisse zet de stok weer eens in. Ik verwacht wat trager bijtende vis, dus met de dobber zie ik een kans. Het B-vak achterin waar wij zitten is in de regel het betere stuk van het parkoers. In het kort verteld krijg ik nul keer beet. Vijgeboom draait één vis van de haak vlak voor een passerend vrachtschip. De aanbeet heeft hij niet eens gezien.

Voor de gelegenheid viste Piet Alberts met Peter Bies. Een prima keus zo lijkt het, want Pieter vangt drie vissen terwijl Peter nu nog wacht op het eerste teken van leven.  Van de zes koppels in het vak weten er helaas slechts twee koppels vis te vangen. In het A vak lijkt het iets beter te gaan met vier van de zes koppels die vis weten te vangen. Op de kopstek weten Johan Koning en Henk Tegel het voordeel niet uit te buiten en laten een nul noteren. De staartstek doet wat er van ze “verwacht” wordt. Jan Schoenmakers en Tonny de Jong pakken hier de over-all winst met ruim vier kilo. Zo blijkt maar weer dat ook onder mooie winterse omstandigheden de vangst niet altijd mee wil zitten.


Zaterdag 21 december doen we een hernieuwde poging. Het lijkt wel herfst met een aantrekkende zuidwestenwind kracht vijf en veel regen. Op de lijst toch weer zeven koppels. Bij aankomst besluit het duo Ring en Kortman om niet uit te pakken. De omstandigheden zijn te onstuimig voor de heren.

Toch sportief dat ze in ieder geval de moeite hebben genomen om helemaal vanuit Almelo naar de loting te komen.  Zo starten we met zes in één vak. Achter de paraplu is het best uit te houden. Het voordeel is dat ik niet alles meekrijg van de onzin die Vijgeboom uit kan kramen.


Vier uur lang is het afzien. Sterke stroming, harde wind in de zij en veel regen. Korven van 100 gram met ankers komen er aan te pas om de stroming te weerstaan. Als na vier uur de stroming iets afneemt, loopt opeens mijn top rond en is de eerste vis een feit. Binnen vijf minuten volgt Vijgeboom het voorbeeld en legt er een halfwas brasempje bij. Wanneer hij even later aan de overkant nog een aanbeet weet te verzilveren begint een hoopvol laatste half uurtje. Echter helaas, de koek is op. Met anderhalve kilo moeten we ons tevredenstellen vandaag.

Even later blijkt dat we het enige koppel zijn met vangst. Alleen Klaas Bakker heeft de winnende vissen aan de haak gehad. Ze worden jammerlijk verspeeld. Volgens Klaas zijn zeggen: door ondeskundig handelen van zijn koppelmaat Harrie. De samenwerking wordt tijdens het opruimen pas echt op de proef gesteld wanneer Klaas zijn bus muurvast in de blubber zit. Om uit de wind te zitten is hij iets te ver achteruit gereden en parkeerde bijna op de beschoeiing van het PM-kanaal. Met wat trek- en sleurwerk van koppelmaat Harrie is het toch nog allemaal goedgekomen vlak voor de kerst.


Met één prijswinnaar kunnen we niet anders dan de rest van het prijzengeld te verdelen onder de aanwezige deelnemers. Zo kan iedereen toch nog tevreden naar huis.

Volgende week vissen we onze jaarlijkse oudejaarskoppelwedstrijd aan het NH kanaal.

Hopelijk zijn de vangsten daar beter.

Van achter mijn toetsenbord wens ik alle lezers mooie en gezegende kerstdagen.

Voor vragen, opmerkingen en suggesties: kjwisse@outlook.com

 

Hans WisseTerug

22-12-2013
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.robbyfish.be
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank