Winst voor Tonnie Werkman aan de IJssel

Op zaterdagmorgen 16 november verzamelden de leden van Hengelaarsvereniging de Karper uit Brummen zich bij het viaduct van Doesburg om de 6de wintercupwedstrijd te gaan vissen. Plaats van handeling was vandaag de Oude IJssel en wel in een zeer dichte mist. De steknummers werden om 11.15.uur uit de kokertjes getrokken en de deelnemers zochten hun plaatsen op.

Dit gedeelte van de Oude IJssel geldt als één van de betere stukken en dit blijkt ook wel uit de vangsten van afgelopen week. De hoop was dan ook bij aanvang van de wedstrijd gerechtvaardigd dat het een mooie wedstrijd zou worden. Een aantal deelnemers koos ervoor om van meet af aan de feeder als ultiem wapen in te zetten. Toch was het de vaste stok die het vandaag wat de vangsten betrof dik won.

Er stond vandaag, mede door de overvloedige regenval van de afgelopen dagen, een sterke stroming in de IJssel die ook een hoop afgestorven waterplanten met zich meevoerde. Zeker voor de feedervissers was dit geen onverdeeld genoegen om telkens hele pruiken waterplanten aan je korf en haak te krijgen. Snel was wel duidelijk dat de meeste vis van meet af aan in vak A werden gevangen en praktisch allemaal aan de vaste stok.


Tonnie Werkman was vandaag het complete deelnemersveld de baas

Jammer was wel dat halverwege de wedstrijd er kort na elkaar 2 diep geladen vrachtboten richting Doetinchem voeren en sommigen deelnemers daarna de grootste moeite hadden om nog een mooie voorn te vangen. Ook dat hoort erbij als je in openbaar vaarwater een wedstridj organiseert.

Om 15.00 uur was het einde wedstrijd en konden Bennie en Piet zich opmaken aan hun leukste klus nl. het wegen en tellen. Zij begonnen in vak A en het was al snel duidelijk dat daar de winnaar van de wedstrijd zat in de persoon van Tonnie Werkman die bezig is met een inhaalrace. Tonnie liet vandaag 2.700 gram vis wegen. Edwin Corbeek werd 2de en liet 2.000 gram wegen. Jaap Draaijer en Bennie Oortgiesen allebei 1.900 gr ter weging aanboden.

Wat de aantallen betrof moest Piet Kaal vandaag zijn meerdere erkennen in Chris Hofman met 37 stuks. Jaap Draaijer en Tonnie Werkman waren vandaag elkaars gelijken met elk 32 stuks. Bennie Oortgiesen nam er met 1 minder genoegen en eindigde op 31 stuks.

Eindelijk was dit weer een wedstrijd waar iedereen vis ving. Met name hulde aan de 2 nestors van de wedstrijd, Harry en Jaap, die lieten zien dat zij ondanks hun hoge leeftijd het vissen nog niet verleerd zijn! Vanaf nu zijn de resterende wedstrijden om de 14 dagen en de eerstvolgende wedstrijd is op 30 november. Gevist wordt er dan tegenover het molentje en natuurlijk ook weer in de Oude IJssel bij Laag-Keppel. 

Kijk voor de volledige uitslag op www.hv-dekarper.nl Terug

17-11-2013
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank