Visjeugdkampioenschap Blijham 2009

Op woensdag 20 mei 2009 is door Hengelclub de Blankvoorn weer het visjeugdkampioenschap van Blijham georganiseerd. Om half twee `s middags waren er 22 kinderen, verdeeld in twee categorieën, aanwezig bij de Swikstellenvijver om te gaan strijden om de felbegeerde beker. Het weer werkte fantastisch mee en na een korte uitleg over de regels stormden de enthousiaste deelnemertjes naar de waterkant! Alleen of met wat hulp werd geprobeerd zoveel mogelijk centimeters te laten noteren op de lijst.

De vangsten waar wisselend en helaas wisten niet alle kinderen een visje te vangen. De "meters", bestuursleden van de vereniging die alle vissen moesten meten, probeerden zoals altijd de kinderen zoveel mogelijk te ondersteunen. Hierdoor lukte het vaak alsnog een visje te vangen. Er zitten echter grote verschillen in de tuigjes die de kinderen gebruiken en bij het vangen van voorntjes is een niet al te zwaar slank dobbertje in combinatie met een niet al te grote haak beter dan een snoekdobber met dito haak. Dit niet onbelangrijke gegeven maakte in de meeste gevallen het verschil tussen een hoge en een lage klassering,

Na anderhalf uur was het vissen afgelopen en kon de balans worden opgemaakt. In Het Oude Wapen werd, nadat iedereen een lekker ijsje had gehad, de uitslag bekend gemaakt. In de hoogste leeftijdsklasse was het Esther Gerringa die de rest van het deelnemersveld voor was gebleven terwijl in de jongste klasse Thijs Stötefalk de beker in ontvangst mocht nemen. Voor alle deelnemertjes waren er uiteraard prijsjes beschikbaar gesteld door HC de Blankvoorn en Natura Veendam. Nadat iedereen een keus had gemaakt uit de rijk gevulde prijzentafel werd de middag afgesloten en vertrokken de vissertjes voldaan naar huis!
 
 
 
Forelvissen
 
Om de leden van de club met alle soorten visserij kennis te laten maken was er voor zaterdagmorgen 23 mei 2009 een trip naar forellenvisserij De Slegte in Terapelkanaal georganiseerd. Onder begeleiding van een lekker zonnetje reden, na eerst in Het Oude Wapen koffie en gebak te hebben genuttigd, de deelnemers naar De Slegte.

Niemand van de vissers was er ooit geweest en de eerste indrukken van het complex waren overweldigend! Prachtig opgezet tussen de bossen lagen 5 vijvers te wachten om te worden beproefd. Na een korte uitleg en een hengel te hebben ontvangen zocht iedereen een plekje rondom vijver nummer twee. Van de tien deelnemers wist alleen Bert Smit een forel in het net te krijgen. De techniek van het forelvissen van de andere leden is nog niet optimaal. Dit kan geconcludeerd worden aangezien de andere bezoekers van vijver nummer twee wel regelmatig een forel wisten te vangen.

Na afloop werd op het terras een consumptie genuttigd en ontving elke deelnemer nog een gerookte forel.
Het was heel leuk om deze vorm van visserij eens te ervaren!
 
Een kort filmpje van deze morgen is te zien op www.blankvoorn.nl
 


Terug

29-05-2009
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank