JEUGD DREAMTEAM op koers

Met de 4 Abu Evezet mannekes Brian v d Bovenkamp, Rick Beijen, Jeffrey Bakkernes en Daan van Berkel en Grauvell  v/d Eynde visser Dillen Oomen vormen zij het Jeugd dream team. Afgelopen zondag 24 mei moest het team aantreden tijdens de eerste wedstrijd van de B divisie van Team van het Jaar aan de West Friesevaart
Bij navraag naar de naam wordt duidelijk dat het voor deze mannen een droom is om zich te plaatsen voor de A league bij de team van het jaar competitie en dus heel wat volwassen kerels achter zich te laten. Een droom? Of zou het echt kunnen, de mannen uit het senior team hadden vooraf al geroepen dat elk team wat ze zouden kunnen kloppen een puike prestatie zou zijn, geen druk op de mannen dat was de boodschap!
Het Senior team visten zelf op het AG Wildervanck kanaal waar een puike derde plek betekende dat zij net als afgelopen jaar de ranglijst aanvoeren en zomerkampioen zijn
Tijdens de eerste wedstrijd op de west Friese vaart in de omgeving van Middenmeer slaagde hun missie bijna, door een verandering van stroming tijdens het laatste uur viel de gekozen strategie een beetje in het water.
Gelukkig waren die omstandigheden voor een ieder funest, de behoorlijke stroming naar links veranderde in een matige stroming (zeer matig) naar Rechts, de vis reageerde daar niet goed op.
Het parcours was echt perfect geregeld door het team van A Corton Hengelsport, de plekken optimaal geknipt en alles prima uitgezet op mooie ruime afstand.
In Vak A hadden de mannen van het dream team de kop geloot, achteraf bleken de eerste 5 stekken echt helemaal nieuw en onbevist, geen voordeel? Rick viste er een prima 8e plek, in Vak B was Daan bezig om er met de winst vandoor te gaan, tot aan dat vervelende laatste uur leek alles in kannen en kruiken, uiteindelijk positie 2 en dus een top prestatie. In het C vak was Jeffrey aan het knokken, de grote vis wilde eerst niet komen en dan na alle trucs uit de kast te hebben gehaald gebeurde het opeens toch, met een 6e plek een prima resultaat. In vak D was Dillen in gevecht met alles en iedereen, het wilde eerst maar niet lukken en toch kreeg deze sluwe visser ‘’met meer ervaring dan je zou kunnen vermoeden’’ op zijn verjaardag zijn bonusvis binnen en behaalde een 9e plek in het vak. Brian zat op E 2, ver van de kop waar het te doen was als het ging om grote platten vangen, met dank aan zijn voersponsor kon hij de nieuwste foefjes inzetten als het ging om het triggeren van aanbeten, 16 kleinere vissen en 1 ½ uur voor het einde de lang verwachtte platten, een puike 8e plek op 13 nummers van de staart is prima!
 
(foto Jeffrey plaatst uiterst secuur zijn cup met voer)
Aan het einde gokten we er op los, 10e of misschien zelfs 8e of 9e ?
Het werd een perfecte start met een vijfde plek, en dat terwijl er teams aanwezig zijn waar het aantal jaren ervaring van de gemiddelde visser net zo groot is als de gemiddelde leeftijd van deze kerels, daar gaan we nog meer van horen dat is zeker. Met zulke resultaten is er ook gelijk een andere meer serieuze reactie te verwachten, van onderschatting zal geen sprake meer zijn!
Jammer dat er niet veel meer aandacht besteed word aan deze spannende wedstrijden met toch wel heel goede teams die strijden voor een goed klassement en om hun team en sponsor in beeld te krijgen
Teamcaptain van het jeugd dreamteam.
 


Terug

26-05-2009
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank