Jan van Emst bijna ¾ eeuw ervaring en de volle winst

Zondag 11 Augustus was het tijd voor een viswedstrijd aan de Hoge Vaart Baardmeesweg, een parkoers waar sportvissers vanuit heel Nederland altijd graag kwamen vissen. Kwamen, want door het zeer matige onderhoud aan oever en de bovenmatige plantengroei in het water doen het er niet leuker op maken voor de sportvissers. Ook de roeiers zullen vast gaan lopen en dan is de Hoge Vaart het nieuwe Wolderwijd waar meer planten dan water te vinden zal zijn!

De wedstrijd was georganiseerd door de lokale HSV Ons Stekkie, de deelnemers konden gebruik maken van de beperkte aanwezige plekken die gelukkig door andere sportvissers kort zijn geknipt, in het water is het een ander verhaal, lange pruiken waterplanten maken het kort vissen onmogelijk! Jan van Emst had de kop geloot, dat wil zeggen de eerste plek op het parkoers, een voordeeltje want dan is de aanvoer van verse vis het eerst bij jou. Tenminste dat is de theorie!


70 +er Jan van Emst bewees het gelijk van de theorie, of was het de juiste keuze van techniek, aas en voer? Dat blijft een vraag, Dat Jan zijn ruime ervaring gebruikt heeft is duidelijk. Niemand viste zoals hij op slechts 11 meter met de feeder hengel. Een juiste keus want de dikke Brasems in zijn net brachten ruim 7,5 kilo op de schaal, hard werken  maar de winst na het werk smaakte zoet. 2e werd met ruime achterstand op Jan van Emst, maar slechts 9 gram voorsprong op Jan van de Bovenkamp, Otto Thijs ook hij had een grote Brasem bij zijn vangst en dat was nou net het verschil met de nr 3, Jan ving volop Voorns maar de bonus vis ontbrak. Je moest een bonus vis in het net hebben, dat wist ook Gertjan van Laar, hij ving twee grote platten maar verder dan ook echt helemaal niets en dat was genoeg voor een plek net buiten de prijzen. Mooi weer en veel vis dus een geslaagde tweede zomerwedstrijd.

 

Top 5

1                     Jan van Emst                            7.443 Kilo

2                     Otto Thijs                                   4.300 Kilo

3                     Jan van de Bovenkamp        4.221 Kilo

4                     Gertjan van Laar                     3.423 Kilo

5                     Kevin Willems                          2.421 KiloTerug

12-08-2013
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank