Meppel; Rob slaat toe

Afgelopen donderdag viste Rob Jansen samen met Willem Stoel de koppelwedstrijd die georganiseerd werd door Café de Joker en de Meppeler hengelaars vereniging. Deze wedstrijd zou hij net zoals de vorige keer met Gijs vissen. Helaas kon hij niet meedoen; last van zijn rug. Als je last van je rug hebt dan is vissen zeker geen optie. Dat Gijs niet kon bleek voor Rob erg goed uit te pakken. Lees het verslag maar dat Rob schreef:

Ik heb maar even contact gezocht met mijn vismaat Willem Stoel met de vraag of hij nog zin had om een wedstrijd te vissen voor dat hij naar Ierland gaat. Ik kon zo snel niet iemand anders vinden die op korte termijn kon beslissen. Helaas ligt onze andere vismaat Niko Oosterveen ook in de lappenmand en jawel ook met de rug. Niko heeft net een operatie achter de rug en is weer langzaam herstellende. (Bij deze van harte beterschap). 

Wim was wel bereid om mee te doen alleen wel met de optie dat hij direct weer naar huis kon. Geen probleem natuurlijk . Afgesproken dat ik zou loten en dat Wim naar het water zou komen. (kon hij nog wat langer slapen ). Ik was mooi op tijd en heb nog enkele vissers gesproken voor ik mijn nummer ging halen. Er werd gevist op 4 verschillende wateren. Een vak Achter het ziekenhuis. Een vak op de plateaus bij Staphorst Een vak bij de Blauwe brug. En een vak bij de Kievit. De Blauwe brug leek mij wel een mooi vak om te zitten. Daar kun je altijd wel een visje vangen. Ik loot nummer D39 bij de Kievit. Nu maar afwachten waar het is bij de Kievit. Er zijn daar een paar plekken waar je soms goed kunt vangen. Bij de Kievit aangekomen zie ik al snel dat we bij de loswal mogen zitten. Dit is niet verkeerd als er gevangen word dan zit je daar meestal goed. Wim gaat strak in de andere kant vissen en ik een stuk terug voor de boot die er ligt.

Bij mijn 4e inzet vang ik al een klein visje vanaf dat moment begint Willem te vangen in de kant. Ik kreeg maar zelden beet en het ging niet naar wens. Even de vaste stok van Willem gepakt maar dat leverde ook haast niets op. Een paar kleine visjes namen de moeite om op de stok plek te kijken.

 

Toen hebben we nadat Willem al een aantal brasems in het net had maar besloten om alle twee maar strak in de kant moesten vissen. Dat zette voor ons zoden aan de dijk. Bij de weging gaf de weegschaal 14.400 kg aan en dat was genoeg voor de totaaloverwinning. Dus bij deze bedankt Willem en veel succes in Ierland. Ook wil ik de organisatie bedanken voor de gastvrijheid. En dat broodje rookworst was weer heerlijk.

 

Wim aan de Rookworst

En voor Gijs beterschap en de volgende keer beter.

Rob Jansen.
Foto’s van dit spektakel staan onder de uitslag.
De einduitslag:
1.        Rob Jansen / Wim Stoel  14.400 kg. (Kievit)
2.       Rinus Huberts / M Oostra 9.370 kg (Plateaus)
3.      Harry Bosma / John Schuphof 3.500 kg (Blauwe Brug)
4.      Jan Jonkman / Kees Kist 1.740 (Achter Ziekenhuis)
5.      G Kikkert / Andre ter Braak 12.250 kg ( Kievit)
6.      Buitenhuis / Los 4.550 kg ( Plateaus)
7.      John Pleister / Lowie Pleister 3.200 kg (Blauwe Brug)
8.      Evert Mulder / Geert Witte 1.740 kg (Achter Ziekenhuis)
9.      Damhuis / Damhuis 8.650 kg (Kievit)
10. Mol / v Veen 4.430 kg (Plateau’s)
11. Rieks Berendsen / Tiemen de Vries 2,570 kg (Blauwe Brug)
12. Take Hoekstra Aleid Speek 1,650 kg (Achter Ziekenhuis).

 

De Top 3

Van Links naar Rechts

 Rob Jansen (1) Harry Bosma (3) Rinus Huberts (2) John Schuphof (3) Op de foto ontbreken Wim Stoel (1) en Miele Oostra (2)

 

De organisatie Rieks Berendsen en Thiemen de Vries

Lekker druk al

Kopje koffie

En nog maar een bakkie

Het standaard regelement

Naar het water en voeren maar !!!!!!!

De buren rechts

Lisa komt ook langs om te water te gaan.

Toch nog een paar vissen op de foto.

Gezellig nazitten met een biertje en ...............

Hij smaakt nog steeds de rookworst.Terug

21-05-2009
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank