LEUK.....Wedstrijden organiseren!!!

Open viswedstrijden worden vaak georganiseerd door een vis-vereniging , althans dat is de naam die dan boven de aangekondigde wedstrijd staat , in de meeste gevallen zijn het dan de "wedstrijdvissers" VAN die vereniging die de wedstrijd regelen , nummers uitzetten , parcours verkennen en eventueel plekken maken. Zijn er dan spullen nodig zoals weegschalen , weegtassen , andere "kleine materialen" , dan worden deze vaak van de verenigings kas betaald.

Niet ongebruikelijk is dan ook om pèr wedstrijd een (klein) deel van het totale inschrijfgeld af te halen en dit in de kas te stoppen voor deze eventuele uitgaven , dit is ook heel normaal , andere halen weer een deel van het inschrijfgeld af en gaan met iedereen die heeft geholpen een hapje te gaan eten naderhand , ook leuk en moet zeker kunnen. Allemaal heel normaal , een organisatie moet er tenslotte genoeg aan doen voordat een wedstrijd daadwerkelijk kan worden gevist.

Echter ,er zijn ook maar genoeg wedstrijden door het land , waar gèèn visvereniging achter zit , waar het gewoon de wedstrijdvisser(s) is of zijn die een wedstrijd of een toernooi ergens organiseren , gewoon....omdat we graag wedstrijden vissen en mogelijk ook omdat er de laatse jaren al verschillende vaste grote wedstrijden van de kalender zijn verdwenen om verschillende oorzaken.

Verschillende organisatoren zijn gestopt met het organiseren van viswedstrijden omdat ze het eeuwige commentaar op alles gewoon beu waren en eerlijk gezegd kunnen we dat wel begrijpen. Maar wanneer de wedstrijdvissers zèlf een wedstrijd organiseert , dan is er gèèn back-up van een vereniging wat dus wil zeggen dat het gehele traject , vanaf het publiceren van de wedstrijd tot en met het verslag over de wedstrijd maken en alles wat daartussenin zit , op last van de visser(s) komt.

Wat daar o.a. "tussenin"zit zijn kosten en TIJD , geloof het of niet...een wedstrijd organiseren kost aardig wat tijd , zeker wanneer het een 2 of 3 daags toernooi betreft , telefoontjes aannemen , lijsten bijhouden , inschrijfkaarten maken , van tijd tot tijd naar het betreffende water gaan òf er ook inderdaad wel een wedstrijd kan worden gevist , evt. zorgen dat de visplekken open zijn , zo niet dan gaan we met de kantmaaiers op pad om visplekken te "maken" , zoals dus afgelopen week in Wamel/Alphen het geval was , met 3 man hebben we een volle dag staan te maaien om mooie visplekken te creeeren aangezien alles was dichtgegroeid.

Ditzelfde was vorig jaar het geval vòòr we 5 koppelwedstrijden in Alphen organiseerde , deze visplekken waren vooraf gemaakt door de organisatie. Ze hadden er ook voor kunnen kiezen om te gaan werken , of om zelf een wedstrijd ergens te gaan vissen , er werd echter voor gekozen om gewoon perfect gemaaide visplekken te maken zodat iedereen gelijk een "visplek"had , zèker niet erg aangezien we het geweldig leuk vinden om te doen.

Dan zullen er op de meeste waters vergunningen aangevraagd moeten worden , betreft het een prive water of een pachtwater , dan heb je te maken met de betreffende pachters , die zullen ook vergoed moeten worden aangezien er vissers op "hun" land komen lopen , regelmatig gaat er bijv. een prikkeldraad kapot of blijft er rommel op de visplek liggen....de boeren/landeigenaren zijn hier gewoon niet blij mee.

Het parcours in Alphen/Wamel waar we vorig jaar een 6 tal koppelwedstrijden hebben georganiseerd hebben we dus te maken met maar liefst 2 landeigenaren , 1 aan de voornkant en 1 aan de brasemkant , 2 verschillende eigenaren die allebei "toestaan" dat we gebruik maken van hun land , logisch dat deze mensen een vergoeding willen en hier staat dus een vast bedrag per wedstrijd voor , 1 van de 2 eigenaren de Heer Lubben wil de vergoeding niet zèlf ontvangen maar heeft ons verzocht om zijn "vergoeding" per wedstrijd over te maken aan de Nederlandse Hartstichting.

De Litse Ham , het andere parcours voor de 3 daagse mogen we ook niet zomaar op , hier zijn ook voor 3 dagen de vergunningen aangevraagd , hier zijn ook plekken "begaanbaar" gemaakt in de afgelopen weken , hier is de kantine van de duikclub geregeld door Johan de Vree zodat er elke ochtend koffie is en zodat er met de prijsuitreiking wat gegeten kan worden , hier praten we al over minimaal 4 vrijwilligers die deze 3 dagen belangeloos zorgen dat WIJ onze hobby kunnen uitoefenen , ze vissen niet mee , hebben dus ook geen kans op prijzen...maar offeren WÈL 3 dagen op om mee te werken aan een vistoernooi , jammer dat dit meestal vergeten word , het is immers zo "NORMAAL" om gewoon elke week ergens in te schrijven en je wedstrijd te vissen toch?

Dan zijn er andere kosten ook natuurlijk , er zullen weegschalen moeten zijn , weegtassen , enveloppen , nummers om te loten , extra batterijen , er word aardig wat brandstof verbruikt vòòr de wedstrijd..... allemaal kosten die nièt door een vereniging betaald worden maar door de betreffende vissers ZELF , nog steeds niet erg , we doen het immers graag en een weegschaal gaat lang mee , maar nog steeds...dit komt puur uit eigen zak van de betreffende "organiserende" visser.

Er is wat ophef ontstaan bij de laatste 2 daagse over inschrijfgeld , prijzen en helaas is dit ook gelijk overgegaan voor de komende 3 daagse. Om evt misverstanden hieromtrent uit de wereld te helpen zet ik hier graag de uitgekeerde prijzen neer om maar eens 2 kanten van een verhaal te laten horen.

28 deelnemers x € 75,00 = € 2100,00

2 vakken , 3 poulen per vak = 6 poulen per dag x 2 dagen is 12 poulen van € 25,00 = € 300,00

Winnaar , € 400,- , nr 2 : € 300,- , nr 3 : € 250,- , nr 4 : € 200,- , nr 5 : € 175,- , nr 6: € 160,- , nr 7 : € 140,- , nr 8 : € 100,-

Ingekomen € 2100,-
uitgekeerd € 2025,-

Blijft over € 75,- (organisatiekosten)

Voor wat betreft de komende 3 daagse , er wordt namelijk beweerd dat er 4 man in de organisatie zouden zitten en die vissen alle 4 gratis mee......(bla bla bla broodje aap...)
Nee , zò zit het in elkaar. De organisatie bestaat uit 3 personen waarvan er 2 meevissen en 1 niet , de niet meevissende organisator Johan de Vree heeft echter wel vergunningen geregeld , is met een bosmaaier langs het parcours gegaan om visplekken te maken voor de deelnemers zodat niemand hoeft te knippen , heeft de locatie geregeld , sleutels van de poort geregeld zodat er geen spullen over het hek heen gezet hoeven te worden en heeft zelfs wegwijzeringen gemaakt zodat de deelnemers s`morgens niet hoeven te zoeken, daarbij zijn we alle drie de afgelopen 2 weken op diverse plaatsen op het parcours gaan vissen om zo de juiste sector te kunnen bepalen en een stuk te zoeken waar de dieptes enigzins gelijk zijn op alle plekken , dat is dus ook nog niet altijd het geval op een grindgat.
Het parcours in Alphen hetzelfde verhaal , alles was hier dichtgegroeid met brandnetels , bramenstruiken en noem zo maar op. Op 5, 6 en 7 july zijn er wèl gemaaide visplekken voor iedereen. We hadden ook zelf lekker een wedstrijd kunnen gaan vissen...

We zullen in ieder geval maar vooraf de prijsverdeling laten zien om eventuele misverstanden te voorkomen. Voor de deelnemers het volgende , de inschrijving op 5 july is van 07.00 tot 07.30 , na betaling van iedereen word er gezamenlijk geloot , de duikclub is Vrijdag vanaf 06.30 open , Zaterdag en Zondag zijn ze vanaf 07.30 geopend. Denk aan voldoende leefnetten , er mag maximaal 20 kilo in een leefnet zitten , en er word momenteel aardig wat vis gevangen. Vergeet ook zeker geen kar , het parcours aan de Litse Ham moet een stuk gelopen worden , het grootste deel echter wel over een fietspad. *De wedstrijd zit vol*

Rest ons nog iedereen een prettige en vooral sportieve wedstrijd toe te wensen.

Dennis Chumman & Ronny van de Burgt.Terug

26-06-2013
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.robbyfish.be
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank