Topcompetitie Politie vist in het Meertje

Op 20 juni 2013 werd de laatste wedstrijd voor de zomerstop gevist aan ’t Meertje te Beek net buiten Nijmegen. Dit water behoeft enige uitleg om verwarring te voorkomen over het water waarin gevist werd.


Aan de mooie briefjes lag het vandaag niet

Hoewel het water ’t Meertje heet is het een riviertje. Dit riviertje is gelegen tussen het Wylerbergmeer en de Waal. Het visbestand is goed tot zeer goed te noemen waarbij brasems tot 2 kg geen uitzondering zijn. Het water is op ongeveer 30 meter breed en heeft een diepte tussen de 1.20 en 1.80 meter.


Het water lag er in elk geval mooi bij

Vorig jaar hebben we hier ook gevist en was de wedstrijd helaas niet wat er verwacht werd met zeer matige vangsten. Vorig jaar zaten we ook midden in de paaiperiode waardoor de vis het sterk liet afweten. Aangezien we dit jaar op ‘veilig’ speelden en de wedstrijd een maand later plaatsvond was het deze keer niet anders. Kwam dit door het extreem late voorjaar? Kwam dit doordat we net drie zeer warme dagen hadden gehad? Kwam het door het opkomende onweer? Wie zal het zeggen. Feit was wel dat ook deze wedstrijd de vis massaal aanwezig was, maar geen zin had in eten.

Er werd om 07.30 uur verzameld in het clubhuis van het gastvrije  BVC’12 te Beek. Daar werd onder het genot van een kopje koffie de loting verricht door de organisatie van politie Gelderland-zuid. De beste plaatsen werden verwacht aan het einde van het parcours, dus het D en het E vak. In totaal hadden zich 66 vissers aangemeld en ze waren er allemaal waarvoor dank!

Tussen 08.00 uur en 08.30 uur vertrokken de vissers richting het water. Aangezien het een vaste stok wedstrijd was hoefde men zich niet zo heel erg druk te maken over de manier van vissen. De afstand waarop gevist werd en hoe zwaar was eigenlijk het enige dilemma van velen. De beste lengte in ’t Meertje ligt ergens tussen de 9.50 en de 11 meter. Maar ja, als iedereen dat doet wil je toch maar wat graag net iets verder vissen, toch?


Om 09.50 uur klonk het signaal voor het ‘zwaar’ voeren. Meteen werd duidelijk dat er door de meeste vissers op twee of soms wel drie afstanden gevoerd werd. Alsof men wist dat de vis vandaag echt gezocht moest gaan worden. En, zoals altijd, het verschil in veel voeren, weinig voeren, veel aas of weinig aas brengen, cuppen, kleine balletjes en grote ballen gooien.

Om 10.00 uur kwam het tweede signaal en mocht er gevist worden. Bij de meesten duurde het vrij lang voor het eerste visje binnengehaald kon worden en sommigen, helaas, hebben die eerste vis nog steeds niet gezien. In totaal wisten 23 vissers één of meerdere vissen binnen te halen wat natuurlijk dramatisch is. Dat betekende dat een ruime meerderheid, 43 vissers, geen vis hebben weten te vangen.   

Het weer leek ook nog roet in het eten te gaan gooien. Vanaf het begin van de wedstrijd viel er regen en tot overmaat van ramp begon het halverwege de wedstrijd ook nog te onweren. Gelukkig bleek dit ver weg en dreef het onweer voorbij. Daarna werd het even wat droger, maar volgde er kort daarna een fikse regenbui die pas stopte toen alle vissers terug in het clubhuis op de prijsuitreiking zaten te wachten.


Van organiseren krijg je honger

Tijdens de prijsuitreiking bleek , zoals verwacht werd, dat er achterin het parcours de meeste vis was gevangen. Op stek E1 zat de sterkste visser van de dag, Jan Oostwoud, die de wedstrijd naar zich toe wist te trekken door ruim 10 kilo vis te vangen.

Ook vandaag waren er weer 20 prijzen te verdelen. Voor de beste 4 van ieder vak stond er een goed gevulde boodschappentas klaar. Voor vak B betekende dat, dat er voor 2 vissers geloot moest worden, aangezien er maar twee vissers iets gevangen hadden.

Op 19 september 2013 zal de Topcompetitie van de Nederlandse politie nogmaals neerstrijken op dit prachtige viswater voor het NK vaste stok. Laten we hopen dat de vis zich dan van de betere kant laat zien!

De uitslagen:

A2        H. van Weerd               1853 gram

A6        R. Warners                   1188 gram

A4        E. Derksen                      926 gram

A1        H. Wielinga                        37 gram

A5        C. Arts                              10 gram

 

B10      H. v/d Linden                3038 gram

B2        M. Rutten                            5 gram

 

C11      W. Oldenhuis                5430 gram

C7        R. de Vries                   4632 gram

C13      A. Koks                                   1200 gram

C14      K. Kerkhof                      993 gram

 

D14      W. Draaier                    5895 gram

D1        B. Boersma                  3029 gram

D13      T. Swan                                   2767 gram

D6        F. Sweerink                      124 gram

D8        H. Hulshof                          81 gram

 

E1        J. Oostwoud                10651 gram

E3        H. Ham                          4939 gram

E10      S. Nieuwenhuizen            2654 gram

E11      E. van Weert                  1150 gram

E6        A. Scholten                    1106 gram

E14      R. Habing                         757 gram

E9        W. Hagen                         425 gram

De overige vissers hebben geen vis ter weging aangeboden!


De drie beste vissers van vandaag: Jan Oostwoud, W. Draaier en W. Oldenhuis.Terug

25-06-2013
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.robbyfish.be
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank