HSV Wish bestaat 75 jaar

15 mei aanstaande bestaat HSV Wisch maar liefst 75 jaar. Uiteraard laat de vereniging dit niet ongemerkt voorbij gaan en zal dit heugelijk feit uitbundig gevierd gaan worden. Op 16 mei aanstaande zal er middags een receptie gehouden worden voor genodigden, en avonds een extra feestavond voor de leden. Beiden zullen plaatsvinden in het vernieuwde zalencentrum Hartjes te Gaanderen
 Als vereniging je 75 jarig jubileum vieren is niet niets. In deze 75 jaar is er een hoop gebeurd. Op 15 mei 1934 om precies te zijn is de hengelsport vereniging Wisch opgericht door enkele verwoede hengelaars. Destijds telde de vereniging 31 leden, en was de contributie maar liefst 50 cent per jaar.
In de loop der jaren is er uiteraard een hoop gebeurd en veranderd. Zo is de hengelsport uitgegroeid tot een professionele organisatie, waarbij oog voor het milieu een belangrijke pijler is geworden voor de totale beleving van de hengelsport in het algemeen.
 Als vereniging HSV Wisch hebben ze een belangrijke bijdrage geleverd in het ontstaan van deze professionele organisatie. Hierbij hebben zij nooit de directe omgeving en leden uit het oog verloren. In de loop der jaren hebben ze een veel zaken te weten realiseren voor de leden. Een hoogtepunt was 1974 toen de boothaven werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met gemeente, waterschap, en diverse firma’s. Nog steeds mogen ze trots zijn op dit huzarenstukje.

Op bijgevoegde foto het bestuur HSV Wish met van links naar rechts.

Staand: bestuursleden, Martin Thuis, Jan Bannink, Joop Striekwold, Jan Eskens
Zittend: voorzitter Paul Willems, secretaris Patrick Krol, penningmeester Gert Huntink

Zonder de toewijding van bestuur en vrijwilligers was dit nooit mogelijk geweest. Dat dit gewaardeerd wordt door de leden blijkt wel uit het feit dat ze vele leden hebben die al meer dan 25 jaar lid zijn of zitting hebben in het bestuur.

Op dit moment telt de vereniging 800 leden, waarvan de helft ongeveer uit Duitsland komen. En nog steeds zien ze een groei van het aantal leden. Voor al deze leden organiseren ze tal van activiteiten zoals, speciale wedstrijden voor dames en 55+ers, maar ook internationale wedstrijden.

Toch wordt het er de laatste jaren er niet eenvoudiger op. In deze tijd van individualisering wordt het steeds moeilijker om bestuurders en vrijwilligers te vinden die zich in willen zetten voor een vereniging. Maar met trots mogen ze zeggen dat ze nog steeds een actief bestuur hebben met de nodige vrijwilligers om alles in goede banen te leiden

 Terug

26-04-2009
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank